Teljesen egyszerű komplex méregtelenítő módszerek + szaunázás szabályai

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), tisztítókúra

Forrás: dr. Alexander Sztrasnij

A méregtelenítésről már sokat írtam: Összehasonlítva az 1 napos, 1 hetes, 1 hónapos őszi, tavaszi nagy méregtelenítő tisztítókúrákat. Ezúttal azonban néhány meglátást szeretnék közvetíteni, mely segít eldönteni, hogy éppen melyik stádiumban vagyunk a méregtelenítést illetően és ezen kívül leírok néhány könnyebben kivitelezhető kúrát is dr. Alexander Sztrasnij jóvoltából.

Árulkodó jelek a méregtelenítés tekintetében

– fáradékonyság (krónikus)
– fejfájás
– bőrkiütések, ekcéma
– kálcium lerakodás vesékben, ízületekben, epehólyagban
– megtámadott szerv deformáció
– kóros szövetelváltozás: máj, agy stb., rosszindulatú daganatok kialakulása

A koplalás önmagában kevés, mert a vízben oldott mérgeket, felesleget adja le, de a sejtek nem szabadulnak meg más fontos dologtól. Az itt leírtak gyakorlati kivitelezésébe csak akkor kezdjünk bele, ha előtte orvossal konzultáltunk róla és személyre szabottan megtervezték számunkra a kúrát, melyet orvosi felügyelet ellenőriz.

A vastagbél tisztítása havonta

Havonta alkalmazható a vastagbél tisztítására a két napos kúra, mely alkalmával első nap 3 L kefirt vagy vizet fogyasztunk el és hozzá 30-40 dkg barna száraz kenyeret rágcsálunk el (a napra vagy sütőbe tett hatástól lesz száraz). Mikor éhesek vagyunk együnk kenyeret. Lehet, hogy a régi börtön koszt tisztító hatással bírt?:)

A második nap a kefir vagy víz helyett 3 L friss gyümölcslevet vagy zöldséglevet fogyasztunk el a kenyér mellett. Este pedig szoktak beöntést csinálni mellé.

Ellenjavallat (kontraindikáció)

– cukorbetegség
– savas gyomorhurut
– szoptatós anya
– gyomorfekély

A bőr megtisztítása

Salak-felhalmozódás a bőrön is lehet. Ekkor a bőrmirigyekben felhalmozódott toxikus anyagok nem mindig választódnak ki a bőr felületére, melyet a zuhanyzás segítségével nem tudunk eltávolítani. Így a felhalmozódott toxinok bőrbetegségekhez vezethetnek. Nagyon sokat segít ezt elkerülendő, a szauna, hiszen a forró gőz felgyorsítja az anyagcserét (lásd pórusok kitágulnak a magas páratartalomban).

A szaunázás szabályai

– Éhgyomorra, vagy teli hassal ne kezdjünk bele
– Maximum 3-szor menjünk vissza 10-12 percre, ha már edzettek vagyunk
– Közbe ne, de utána igyunk sok ásványvizet és együnk zöldséget, gyümölcsöt
– Először kevésbé hideg (levegő), majd hidegebb vízzel hűtsük le a testünket
– Zuhanyzás után száraz testtel menjünk be a szaunába
– Relaxáljunk szaunázás közben
– Pihenési szakasz 10-15 perc legyen
– Szédülésnél, elgyengülésnél, erős szívdobogásnál azonnal hagyjuk abba a szaunázást
– A szaunázás után nem kell a testünket terhelni pl. szappannal, a bőr amúgy is megtisztul, felesleges eltömíteni bármivel

A szaunázás indikációi (javallatai)

– átfázásra
– erős testi-lelki igénybevételre
– hurutokra
– bőrpanaszokra
– alvászavarra

A szaunázás helyett kádba meleg vizet is engedhetünk és oldjunk fel benne 1,5 kg konyhasót. Hetente 1-2 alkalommal vehetünk ilyen fürdőt. A nátrium-klorid oldat ezáltal kiszívja a pórusokból a nem megfelelő anyagokat. Utána a kioldott szennyeződést le kell tusolnunk magunkról.

2 hónapos kúra májra és epehólyagra

Hetente 8-10-szer javasolt elvégezni 2 hónapon át ezt a tisztítókúrát, mely hatására kevésbé leszünk ingerültek és egyszerűvé válik életünk is, hatása 6-12 hónapos. Amíg az epe nem folyt le a „lefolyón”, addig a máj „lusta” újat termelni, ráadásul vissza is szívódhat. Vegáknak ezért szokott magas koleszterin szintje lenni. Szorbitra (glükoz nélküli cukor) van szükség, melynek 1 evőkanál mennyiségét oldjuk fel 1 dl forró vízben és megisszuk éhgyomorra. Utána jobb oldalunkra fekszünk és a máj tájékára meleg vizes tömlőt teszünk, de ne ülve csináljuk ezt meg, mert akkor az epevezeték összenyomódik. 1,5-2 órát kell így feküdnünk és a jelentkező hasmenés ilyenkor természetes. Ha ez nem jelentkezik, akkor a szorbit nem hatott, így helyette másra van szükségünk. Ez esetben magnéziumra, mézre, 2 friss tojássárgájára olíva, vagy napraforgó olajra van szükségünk. A hasmenésnek 1-2 alkalommal kell jelentkeznie, ha tovább tart, akkor együnk valamit, pl. gyengén főzött rizst. A szédülés, gyengeség természetes, mert a nyombélből felszívja az epét és eltávolítja a szorbitot ez a fajta kúra. Bőrgyulladásra, ekcémára 2-3 kúrára van szükségünk.

Ellenjavallat

– epekő
– májzsugor
– magas láz

Az érrendszer megtisztítása

Ez egy tibeti gyógymód, és ha zsír vagy emésztetlen lepedék rakódott le az érfalon, akkor érdemes ezt a kúrát elvégezni, mert ezek szív fájdalmat, magas vérnyomást, agyi vér elégtelenséget okozhatnak. Keveréket készítünk 10-10 dkg orbáncfű, kamilla, homokiszalmogyoparvirág és nyírfalevél keverékből. Kávéskanálnyi keverékből 2-2,5 dl vízzel készítjük el a teát és 15-20 percig állni hagyjuk. Ezután hozzá teszünk 1 kávéskanál mézet és megisszuk. Reggel és este iszunk a teából addig, amíg el nem fogy.

A vese megtisztítása

Folyamatosan sókristályok keringenek a vesékben, de ez homokot is létrehozhat, ha lelassul az áramlás és az 1 cm-es ilyen jellegű kristály már nem mosható ki természetes módon. Érdemes délután 17-19 között annyi dinnyét (télen vizelethajtó teával pótolhatjuk) enni, amennyit tudunk (héja nélkül:)) és meleg vizes fürdőt venni a húgyvezeték kitágítására és vesekövek eltávolítására.

A tüdő megtisztítása

A gyakorlat lényege: egyenes gerinccel kifújni a levegőt, utána lassan teleszívni (visszatartani, amíg jólesik). Utána lazítsunk 1-2 percig, a szédülés ilyenkor természetes jelenség. Minimum 3-4-szer meg lehet ismételni egymás után a gyakorlatot, de érdemes minden nap elvégezni.

Ízületek méregtelenítése

5 gr babérlevelet öntünk 3 dl vízbe és gyenge lángon 5 percig forraljuk (a vesét irritáló illóolajok így eltávoznak belőle). Termoszba öntjük és 3 órát állni hagyjuk. Apró kortyokban 3 napon át fogyasztjuk el. Ilyenkor ne együnk húst, majd ismételjük meg még egyszer a kúrát.

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
kinai medicina, érzelmekalternatív fizioterápia