Ének a zuhany alatt és valami, ami azonnal feltölt minket – pszichológiai érdekességek, tudomány, tévhitek, hírek, természet ereje

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), pszichológiai érdekességek

Forrás: Dr. Igho Hart Kornblueh, Dr. William Rea, Dr. Albert P. Krueger

Dr. Igho Hart Kornblueh páciensei 57 %-kal gyorsabban épültek fel a negatív ionok hatására… De mik is ezek a pozitív és negatív ionok és hol találkozhatunk velük? – pszichológiai érdekességek, tudomány, tévhitek, hírek, természet ereje

Pozitív ionok, amiket érdemes elkerülnünk – hírek, tévhitek, tudomány

A tudósok felfedezték, hogy vannak pozitív és negatív ionok a világunkban. A pozitív ionokat az elektromos készülékek termelik pl. tv, rádió, autó, hűtő stb. De állítólag szintetikus anyagok, ruhaneműk és égés (pl. cigaretta) is kiválthatja a pozitív ionokat. Úgy tudom a Sugárbiológiai Intézet már régóta beszél az elektroszmogról, amit a mobiltelefonok (amik tulajdonképpen rádiók) bocsátanak ki. Érdemes headsetet használni, mert az agysejtek legjobb tudomásom szerint nem tudnak regenerálódni (ezért érdemes onnan elvezetni a mobiltelefont), de a többi sejtünk képes erre.

 

Negatív ionok – pszichológiai érdekességek, tudomány

Azok az atomok tartoznak ide, amelyikeknek van egy plusz elektronjuk. A természetben találkozhatunk velük. A vízesések és óceánok körül kétszer annyi mennyiségben fordulnak elő. Állítólag a zuhanyzáskor is felhalmozódnak, ezért ez pozitív hatással van ránk és sok esetben ennek következtében kezdünk el énekelni.

A negatív ionok semlegesítik a levegőben lévő baktériumokat, a füstöt, a port és a polleneket. Állítólag az acél és a beton pedig megkötik az atmoszférában fellelhető negatív ionok legnagyobb részét, a műanyagok pedig pozitív sztatikus töltésűek. A negatív ionok azonban az alfa agyhullámokat serkentik, alfa állapotot egyébként meditáció alkalmával tudunk elérni többek között.

Negatív ionok kézzelfogható hatásai – a természet ereje

A negatív ionok kedvezően befolyásolva a központi idegrendszer működését, belégzés alkalmával a légzőszervi szállítóideg-rostok végződéseiben is hatnak. Emellett javítják oxigénfelvevő kapacitásunkat, a légutak működési képességét, csökkentik az idegességet és a nyugtalanságot.

Ezek a szagtalan, íztelen és láthatatlan molekulák növelik a cselekvő és felfogó képességet és a biztonság, a béke és az elégedettség érzését keltik bennünk.
A negatív ionok segítenek az allergiákon, migréneken és sinus problémákon, befolyásolják a szerotonin működését oxidálásának sebességét a véráramban. A szerotonin hatással van az alvásra, véralvadásra, kedélyállapotra, nem véletlenül az antidepresszánsok hatnak rá. Talán a szanatóriumok sem véletlenül épülnek a zöld övezetben.

 

Nemcsak lefelé, felfelé is vezet az út – tévhitek, hírek

A boldogságot elképzelhetjük egyfajta tudatállapotnak is. Van, amikor jobb tudatállapotban vagyunk egy relaxációnak köszönhetően és van, amikor rosszabb állapotban leledzünk éppen. Pl. a részeg ember sokszor azt sem tudja hol van. De felfelé is lehet haladni a létrán nemcsak lefelé!

Lásd, Hozzávetőlegesen 10 %-ban használjuk ki a lehetőségeinket a problémák megoldása és a boldogság elérése kapcsán (konkrét módszer a cikkben, mely segít megnövelni ezt az arányt) – kollektív, kozmikus tudattalan, tudatalatti fogalma, használata, befolyásolása, átprogramozása, kozmikus tudatfeletti, tudatelőttes

Mi az, ami pozitív és mi az, ami negatív hatással van ránk? A természet ereje

Amikor sok ember van együtt, akkor az elme működést is erőteljesebben stimulálja ez találkozás és ilyenkor több gondolatunk támadhat, ami elvonhatja figyelmünket a valóságról. Kivéve, ha együtt valamilyen pozitív dolgot hajtunk végre (töltődünk), mert akkor ellenkező hatású. Pl. együtt táncolunk, énekelünk, meditálunk (lásd jobb agyfélteke stimulálása) stb.

 

Próbálja ki a kedves olvasó, hogy hány felesleges gondolata merül fel, ha a város közepén van, vagy ha kimegy a természetbe, ahol tisztes távolságban nincs körülötte senki. Szinte azonnal belekerülünk a relaxált állapotba, főleg, ha dolgozunk rajta meditációkkal. Az idő megáll, és beköszönt az egységélmény (ez is jobb agyféltekés működés).

Lásd, Mérje le játékunkkal egy pillanat alatt, hogy ön a jobb vagy bal agyféltekéjét használja-e előszeretettel– női és férfi agy, önismeret, önmegvalósítás

Békések és nyugodtak leszünk, boldogok. De természetesen az adott hely is meghatározó. Nyilván más érzés egy börtönben lenni, mint a vízesés tetején vagy a tengerparton. Nem véletlen, hogy a különféle vallások képviselői nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy hova helyezik el a templomaikat (lásd pl. a pálosokat). Ami gondolkozásra késztet, az mind inkább kizökkent ebből az állapotból pl. mikor egy filmet nézve azonosulunk a hőssel vagy antihőssel, mikor telefonálunk, e-mailt írunk vagy egy cikket. Ezek felerősítik a gondolkodást, de nyilván szükség lehet rájuk.

 

Lásd, Az emberi elme ereje, hatalma és a beteg elme

Mi a titka a szappanopera sorozatoknak, melyek rabul ejthetnek minket? A filmsorozatok, telenovellák pszichológiája, mint egy felesleges függőség feloszlatása a boldogság jegyében 3/1. rész

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
kommuna, civil összefogás, együtt könnyebb, önfenntartó gazdálkodásmanipuláció