Ami megváltoztatja pszichénk működését… – vegetáriánus élet, vegák, vegetarianizmus fajtái, étkezés hatásai 2/1.

 In pszichológiai érdekességek, PSZICHOLÓGIAI ÉS TERMÉSZETGYÓGYÁSZATI CIKKEK

Forrás: Columbia Egyetem, Dr. G. S. Huntingen, Iowa Egyetem és Suma Ching Hai, „Az azonnali megvilágosodás kulcsa”

A Szent Biblia, a Korán, a hinduk, Szókratész, Diogenész, Platón, Horatius, Virgilius, Ovidius, Petrarcha, Pythagorasz, Shakespeare, Voltaire, Newton, Leonardo Da Vinci, Darwin, Zola, Bertrand Russel, Einstein, Rabindranath Tagore, George Bernard Shaw, Gandhi, Albert Schweitzer, Shakyamuni Buddha (lásd Ahimsza), Lev Tolsztoj, Osho, Jézus (lásd esszénus vallás) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO), valamint prof. Irving Fisher (Yale Egyetem) és Dr. G. S. Huntingen (összehasonlító anatómia), Dr. Miller (egérkísérletek) ajánlásával – vegetarianizmus fajtái, vegetarianizmus, vegetáriánus étkezés, vega, vegetáriánus élet, vegetarianizmus fajtái.

Azt javaslom most is, hogy mindenki járja körbe a témát mielőtt bármin változtat (hiszen, ha félretolóm a húst és csak a nokedlit eszem meg az még nem az igazi:)). Mert elképzelhető, hogy valakinek másra van szüksége, vagy máshogy tudja beilleszteni életébe ezeket a lépéseket. A böjtölésnél is azt javasoltam, hogy először szakemberrel konzultáljunk mielőtt belefogunk egy hosszabb böjtbe. És ami a vegaságot, vegetarianizmust illeti az a legjobb, ha erőszak helyett a hús hagy el minket.:)

[adrotate group=”4″]

A pszichénk pozitív működése és a vegetáriánus étkezés titkos szövetsége

Lev Tolsztoj: ,,Amíg vágóhídak vannak, addig csatamezők is lesznek.”

Egyre köztudottabbá válik a hír, miszerint nemcsak a gondolkodás hat a testünkre és pszichés működésünkre – mely a gondolkodás minőségével azonos érzelmeket kelt életre -, hanem a különféle környezeti hatások is nagy befolyással bírnak gondolkodásunkra, lelki életünkre. Ezek közül a táplálkozásra vonatkozó egyik eltagadhatatlan hatást emelem ki mai cikkemben. Egész pontosan arról van szó, hogy az állatok tudata ugyanúgy hat testükre, mint nálunk embereknél is. És ilyenkor ezek a tudattartalmak, információk tárolódnak el a testükben. Mikor az álatokat megölik félelmet élnek meg, ami mérgező anyagok létrehozását is eredményezheti, melyek elraktározódnak bennük. Hasonlóan ahhoz, amikor haragot élünk meg, mérgesek (méreg) vagyunk, akkor mérgezzük saját testünket (lásd pszichoszomatika).
Ezután mikor megesszük a húst ezek a tudattartalmak visszahatnak ránk.

Szent Biblia: ,,És mondá Isten: Íme néktek adok minden maghozó füvet az egész Föld színén, és minden fát, amelyen maghozó gyümölcs van; az legyen néktek eledelül. A föld minden vadainak pedig, és az ég minden madarainak… a zöld füveket adom eledelül.”
(Teremtés 1:29)

,,Csak a húst az őt elevenítő vérrel meg ne egyétek.” (Teremtés 9:4)

,,Isten mondta: Ki mondta, hogy öld meg az ökröt és a kecskét és ajánld fel nekem? Mosd le magadról ezt az ártatlan vért, hogy meghallgassam az imádságodat; különben elfordítom a fejemet, mert a kezed csupa vér. Tanúsíts megbánást, hogy megbocsáthassak neked.”
(Ézsaiás 1:11-16)

Szent Pál: ,,Jó nem enni húst és nem inni bort.” (Rómaiak 14:21)

,,Ne ölj!”

A parancsolat talán arra is vonatkozhat, hogy közvetett módon se öljünk meg állatokat. ,,Látogasson meg egy vágóhídat és egy életre vegetáriánus lesz.”

[adrotate group=”6″]

De mi lesz az egészségemmel, ha vegetáriánus leszek?

AMA (Amerikai Dietetikus Társaság) álláspontja 1988-ban: A megfelelően tervezett vegetáriánus étrendek egészségesek és táplálók.

De mi lesz az állóképességemmel, ha vega leszek?

Yale Egyetem, prof. Irving Fisher által végzett kísérlet alapján a vegetáriánusoknak nagyobb az állóképessége.

De mi lesz az alkatommal, nem leszek túl vékony, ha vegetarianizmusra adom a fejem?

Ha megfelelően táplálkozunk ez nem okoz gondot. Mikor e sorokat írom éppen 90 kg-ot nyomok a latba.:) Ezen kívül sok híres sportoló volt vegetáriánus, ez azért magáért beszél azt hiszem. Kőbán Rita kétszeres olimpiai-, és kilencszeres világbajnok kajakozó. B. J. Armstrong és Sam Cassell – NBA kosárlabda játékosok, Carl Lewis – sprinter olimpiai bajnok, Martina Navratilova és Billie-Jean King – tenisz csillagok, Djamel Bouras
– cselgáncsozó olimpiai bajnok, Alexander Dargatz, Kenneth G. Williams testépítők, Dr. Ruth Heidrich triatlon világbajnok. Ezen kívül példa gyanánt az elefántokat, szarvasmarhákat, zsiráfot, vízilovat, lovakat is felhozhatnánk.

[adrotate group=”4″]

De mi lesz a fehérjékkel?

Az Egészségügyi Világszervezet szerint (WHO) a napi kalória 4,5 %-a származzon fehérjéből. A búza 17 %, a brokkoli 2,8 %-a, a rizs 8 %-a származik fehérjéből.

A cikk itt folytatódik: vegetáriánus élet 2/2 oldal

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, bölcsész, a cikkek írója. 2005 óta foglalkozom emberekkel, orvosi szaklapokban publikálok legújabb felfedezéseimről, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (nyugati és keleti medicina). 300+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon.

De nem vagyok pszichológus, sem orvos és nem rendelkezem tudományos fokozatokkal. Nem gyógyítók, nem tartok pszichológiai kezelést! Oktatással foglalkozom.

Iratkozz fel most!

Akciók, izgalmas előadások, online és offline programok és könyvek, cikkek egy helyen

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK

A KERESENDŐ SZÖVEGET ITT KELL BEGÉPELNI ÉS UTÁNA ENTER-T NYOMNI

orvosi vizsgálatvegetáriánus