A kínai orvoslás (HKO) kontra nyugati medicina: az immunrendszer

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), kínai orvoslás

Forrás: dr. Rideg Sándor előadása

Ha az immunrendszer erős, nincs betegség

A hagyományos kínai orvoslásban óriási hangsúlyt fektetnek az immunrendszer erejének megőrzésére, hiszen ezáltal semmilyen külső vagy belső betegség nem tud kialakulni bennünk. Az immunrendszernek van egy ritmusa, pl. éjszaka gyengébb, mint nappal és ősszel is elkezd legyengülni, télen a leggyengébb, így ilyenkor az akupunktúrás pontok stimulációját szokták alkalmazni (könyöknél vastagbél 11-es pont és térdnél a gyomor 36-os pont). De a ginzeng tea is segítségünkre lehet ilyenkor.

A gyógyszer rossz hatással van az immunrendszerre

A hagyományos (ősi) kínai orvoslás szerint az immunrendszer az agyhoz képest tanulva fejlődik, melyet a gyógyszer meggátol. Pl. megfázás esetén a láz, hidegrázás természetes reakció, mely alkalmával a toxinok elégetése végbemegy. Az immunrendszer előhívja az immunmintát, amit korábban megtanult, hogy a helyzetet orvosolja. Ilyenkor hagyni kellene, hogy gyógyszer nélkül dolgozhasson, de nyilván van ennek is egy határa. Segítségünkre lehet a keleti gyógyász pl. homeopatás vagy kínai gyógyászatú képzettséggel rendelkező orvos, akupunktőr vagy természetgyógyász akupresszőr stb.

A lázas állapot után a kiválasztás folyamata következik: a takony kiürül a szervezetből, mely természetes reakció. A kínai gyógyászat szerint ilyenkor sem kellene gyógyszerekkel, antibiotikummal, orrsparay-vel beleavatkozni ebbe. Az antibotikum ugyanis teljesen leállítja ezt a folyamatot és ilyenkor kudarccal zárul mindez, félbemaradt módon megszakad az immunminta elsajátításának folyamata, mely legközelebb még nagyobb problémákat szülhet.

Gyengeségre, megfázásra

Megfázásra a gyömbérteát isszák, mely erős energiájú (jang, azaz yang). A szelet tartják a legerősebb káros, külső energiának, mely kárt okozhat bennünk ezen a téren.

A védőoltásokról

A védőoltások beadása előtt fel kellene mérni az adott illető egészségügyi állapotát, a szervezet immunrendszerét. Egészséges embernek talán higany és egyéb nehézfém mentes oltások beadhatóak volnának, de immun problémákkal küszködő emberek esetében ez problémát okozna hangoztatja dr. Rideg Sándor előadása alkalmával.

Az allergiás reakciók kapcsán fontos megjegyezni, hogy az emberek 70-74 %-a egyes kutatások szerint tejallergiás. És van olyan orvos, aki azon a véleményen van, hogy gasztroenterológiai vizsgálaton túl az egyik leghatékonyabb, ha Food detective vizsgálattal, vagy Voll-diagnosztikával mérjük ki az allergiás pontokat (pontosabban az emésztést) a test teljes felmérésével együtt közel egy óra alatt. Így azonnal láthatjuk az eredményt.

Az immunrendszert károsító geo és elektroszmog

A káros földsugárzásra a kínaiak, japánok mindig nagy hangsúlyt fektettek és ennek megfelelően építkeztek. Ezt ma már a megfelelő készülékekkel is ki lehet mérni. A másik probléma az elektroszmog (lásd pl. internet és mobiltelefonok, elektromos berendezések károsító hatásai). Világszerte az 50 Hz az áram frekvenciája, mely leukémiát okozhat, hangoztatja dr. Rideg Sándor előadásában.

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
kínai orvosláskinai medicina, érzelmek