91 évesen tartott előadást a kínai prof arról, hogy hogyan élhetünk 120 évig egészségben

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), kínai orvoslás

Ezek a cikkek sajátságos életszemléletemről szólnak, kérem ne tekintse őket orvosi, szakpszichológiai írásoknak.

Forrás: Meridiántorna, Europen Center of 3-1-2 Meridian exercise

dr. Eőry Ajándok orvos-természetgyógyász önkéntesen gyógyítja a hajléktalanokat

dr. Eőry Ajándok rendszeresen járja országunkat (a Máltai Szeretetszolgálatnak köszönhetően) és segít ingyenesen a hajléktalanoknak bevetve orvosi és természetgyógyászati tudását, mely kiegészül a kínai medicinával. A rendelőjében türelemmel várnak átlagosan 3-5 órát az emberek, hogy konzultálhassanak vele és érezni lehet a jóság és nyugodtság atmoszféráját is mindeközben, még akkor is, ha a konzultáció sokszor csak néhány percesnek és kissé iparinak tűnhet az  ember számára. Ám itt nem a pénz motivál, hanem az emberség… Dr. Eőry Ajándoknak köszönhető, hogy főleg a nyugdíjasok nagy része elsajátít egy egyszerű gyakorlatsort, mely a betegségek megakadályozását és a jó közérzet megtartását tűzte ki célul. Végre egy orvos, aki megtanítja nekünk, hogy hogyan tudunk önmagunk „orvosai” lenni és így nem kell a megfelelő szakemberekhez fordulni, amikor már nehéz vagy lehetetlen visszafordítani egy-egy állapotot. Az ilyen emberek életükkel tanítanak, melyet egy ilyen missziónak szentelnek… – hagyományos kínai orvoslás, gyógyászat, akupunktúra, akupresszúra, dr. Eőry Ajándok orvos-természetgyógyász, 312 meridián torna, prof. Zhu Zong Xiang

A hagyományos kínai orvoslás, gyógyászat, akupunktúra, akupresszúra egyik jeles képviselője

A meridián az életerő szállítója. Az indiai kultúrában is megtaláljuk a különféle csakrarendszerek leírását, bár az eltér a kínai medicinától:

A lelki fejlődési szakaszai a keleti pszichológia alapján, melyet mindannyian végigjárunk. A jógatudomány komplexitása, pszichológiája egyesítve a nyugati megközelítésekkel – paranoia kezelése, energia központjaink 7/1 csakra, gyökércsakra

„Ne hagyd el magad! Vedd kezedbe saját sorsodat.” Kezdődik a „Élj 100 évet egészségesen a 3-2-1 meridián gyakorlatokkal” képviselők jelmondata. Ez a gyakorlatsor minden héten számtalan klubban nemzetközi szinten elérhető bárki számára díjmentesen. De dvd formájában is megvásárolható fillérekért, ha nem akarunk személyesen tanulni, melyben a kedves Eőry Emese (Ajándok lánya) mutatja be a gyakorlatsort a gyógyulni vágyoknak.

És akkor most nézzük át, hogy hogyan jutottunk idáig. Hozzávetőlegesen 2500 éves kultúrája van a kínai medicina, meridiánokra vonatkozó részének, melyet prof. Zhu Zong Xiang biofizikus professzor kutatott a Kínai Tudományos Akadémián. Ám mivel a meridián nem látszik, ezért nehéz hinni benne, most újra a kis herceg jutott eszembe… A szerelem sem látszik, de attól még létezik, igaz?

Visszatérve az élettan professzorra, sajnos nem beszélhetett erről az egyetemen, hiszen ez akkor még a tanterven kívüli részt foglalta magában. Ma már a világ egyre nyitottabb az alternatív gyógyászatra is, mely kiválóan kiegészíti az orvostudományt:

A Harvardon nyitottak az alternatív kiegészítő gyógyászatra, de nálunk a hasonló segítői tevékenység bűnnek számít? – „Távozzanak az álpszichológus, álpszichiáter, önjelölt pszichológus, guruk, sarlatánok, pszhisebészek, aurahegesztők stb.” 3/1

És a kb. egy hónapja tartott előadásában beszámolt arról a professzor, hogy a hetvenes években Amerikából meglátogatták őket kíváncsiskodva a kínai medicina iránt. És ekkor egy nagyon látványos kísérletet hajtottak végre. Egy hölgyet altatás nélkül a megfelelő meridián pontok stimulálásával érzéstelenítettek. És a műtét közben – miközben a hasa fel volt vágva -, megkérdezték tőle, hogy érez-e éhséget, mire a hölgy azt felelte, hogy igen. Erről Swami Rama a jógi beszámolói jutnak eszembe, mikor érzéstelenítő nélkül operálták meg a jogit:

A jógit érzéstelenítés nélkül operálták meg. A Mándúkja-upanisad és Muktiká-upanisad (4 tudatállapot) leírja, hogyan oldódhatunk fel az Abszolút Állapotban – hinduizmus, jóga

A professzor elmondta, hogy a kínaiak követték a tradíciót, de nem tudták, hogy mi az oka annak, hogy a meridiánok ingerlése sikerhez vezet, csak tudták, hogy erre van szükség. Sajnos így veszhet el a tudás, mikor már csak megszokásból csinálunk valamit, de nem tudjuk mi a valódi oka mindennek…

A professzor előadásában lejátszott egy filmet, melyben pici gumikalapáccsal automatikusan ütögeti a meridiánpontokat egy gépezet. Ám, ha csak 1 mm-rel elmozdítjuk ezt a masinát, akkor szinte azonnal lehalkul az ütögetés hangja (lásd bőr alatti szövetből jövő visszhang). Érdekes tapasztalat.

Prof. Zhu Zong Xiang és a 312 meridián torna megalkotója

Hozzávetőlegesen 20 éve tanulta meg dr. Eőry Ajándok prof. Zhu Zong Xiang-tól a 312 meridián tornát, melyet folyamatosan népszerűsít hazánkban. A professzor egyébként 68 évesen kezdte el elvégezni a gyakorlatsort, amit naponta érdemes minimum egyszer, de kétszer is elvégezhetünk. Van egy pont a kezünkön, mely napi stimulálása – ami be van építve a gyakorlatsorba -, a professzor szerint garantálja azt, hogy nem lesz agyvérzésünk (lásd vastagbél 4-es pont). A kínai professzor állítja, hogy nyugodtan képesek lennénk akár 120 évig is élni. És, ha az energia rendszerünket karban tartjuk, akkor nem nagyon ütheti fel betegség a fejét szervezetünkben. Hiszen, mint tudjuk, minden hat mindenre… A magas vérnyomásnak akár állítólag 1 hónap alatt búcsút inthetünk, ha naponta gyakorlunk 25 percet. Egy nagyon kedves idézettel búcsúztak az emberektől a résztvevők: ,,Eljön majd az idő, amikor szégyen lesz (Magyarországon) betegnek lenni.”

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
szauna, szívizomboldogság