Hatékony természetes, „szenvedés nélküli” máj és vastagbél tisztítás tapasztalatokkal 2/2.

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), tisztítókúra

A cikk első része itt olvasható el: 2/1.

Vastagbél és Gerson-féle máj tisztítás kávés beöntésekkel

Érdemes fogyó Holdnál belekezdeni a kúrába. Méregtelenítés jelleggel (ha nincs komolyabb gond) elég napi egy kávés beöntést csinálni. Előtte lehet egy vizes beöntéssel kezdeni, sőt valaki a kávés beöntés után is megismétli (közben kialakul és érezni fogjuk, hogy szükséges-e a két vizes beöntés a kávés beöntés előtt és után, az első napokon esetleg előtte érdemes mindenképpen megcsinálni). Attól is függ ki mikor méregtelenített utoljára. A beöntéskúrát maximum évente egyszer-kétszer csináljuk meg, mert különben tönkre mehet az emésztésünk!

Általában egy hétig minden nap érdemes elvégezni a kávés beöntést, de van aki második héten kétnaponta és a harmadik héten pedig három naponta folytatja a kúrát. Az ásványi anyagokat, nyomelemeket ne felejtsük el pótolni friss zöldség, gyümölcs formájában. Főleg böjtnél, amikor az első egy-két napban felszabadulnak a toxinok az fáradtsággal, szédüléssel fej fájással járhat. Ám most ne keverjük ezt a tisztító kúrát a böjttel. Leírok egy-két finomságot, mely segítségével én azt tapasztaltam, hogy SEMMILYEN rossz mellékhatás nem lépett fel. Így nagyszerű ezt a kúrát csinálnom éppen fogyó Holdnál, mely most van.

A kávés beöntés hatása

A kávét az ereken keresztül beszívja a bélfal és közvetlenül a májba kerül, így:
– a koffeinnek köszönhetően a máj és az epecsatornák kitágulnak és elengedik a toxikus epetartalmat,
– a beöntött folyadék belső izommozgást indít el, és ezzel együtt a felesleges anyagok eltávoznak a szervezetünkből,
– a vér méregtelenítésre kerül, amikor keresztül folyik a koffeines májban, így a beöntés a bélfalon keresztül a dialízis egyik formája,
– a kávé palmitátja stimulálja és megnöveli a májban a glutathione-S-transferase (GST) enzim termelődését, amely eltávolítja a vérkeringésből a szabadgyököket és rákos sejteket, s elősegíti a máj méregtelenítését

Kiegészítő „trükkök”, tapasztalatok

A kávés beöntés előtt egy órával B3 vitamint szedjünk be, ez segíti a méregtelenítést, megelőzi a fejfájást, ellazítja az idegrendszert. A kávés beöntés ugyanis okozhat magnézium és niacin (B3 vitamin) hiányt. Ha csinálunk vizes beöntést, akkor tehetünk bele citromlevet, bár ez enyhe görcsöt okozhat, így nekem az a javaslatom, hogy a 1,5-2 L vízbe egy evőkanál sót tegyünk (jól keverjük el, szűrjük le). Himalájai és tengeri só egyaránt jó (amúgy a himalájai só és minden só tengeri só).

Bio, arabica (koffeines) kávét őröljünk finomra (3 evőkanál), utána 1 L tisztított vízbe (desztillált vizet is vehetünk, ha nincs víztisztítónk) keverjük el és forraljuk 3 percig. Utána várjuk meg, amíg lehűl testhőmérsékletűre és kezdhetjük is a beöntést, miután leszűrtük az 1 L kávét.

Azt szokták javasolni, hogy min. 20 cm-ig el kell helyezni a hátsónkban a csövet , bár én úgy tapasztaltam, hogy sima irrigátorhoz (gyógyszertárban kapható) nem szoktak ilyen hosszú bemenetet adni. (Én 1 m-es katéter csövet szoktam használni a vizes beöntéseknél, úgy hatékonyabb .)

Miután megtörtént a beöntés feküdjünk le (a legjobb talán a jobb oldalunkra feküdni) és 12-15 percig ellazultan pihenni és csak utána kiengedni a kávés vizet. Ha inger jönne – bár ilyen kis mennyiségben nem jellemző, ha már többször gyakoroltuk a beöntést -, akkor vegyünk egy nagy levegőt és tartsuk vissza a székelést. Ha egy pici (1 dl) víz mégis kijön, nem katasztrófa, emiatt ne adjuk fel a dolgot.

Ha a beöntés közben tapasztaljuk ezt, akkor emellett zárjuk el a csapot. Ha a csap nem megfelelően működik, akkor az is megoldás lehet, hogy először csatlakoztatjuk a csövet és utána indítjuk el a beöntést elhelyezve a folyadékot az irrigátorban, melyet minimum 80 cm magasságban helyezzünk el a megfelelő nyomást biztosítva, persze el kell kerülni, hogy levegő menjen a csőbe. Általában 5-10 perc alatt lefolyik a folyadék a testünkbe.

Ez a módszer egyébként a Gerson-terápia része, melyről már írtam korábban. Ezt ott már részletesen leírtam, hogy a kávés beöntés hatástalan, ha orvosságok, fájdalomcsillapítók, idegnyugtatókat szedünk közben. A beöntés után pihenjünk sokat és, ha a vizes beöntést is megcsináljuk a kávés beöntés előtt, akkor utána ugráljunk dinamikusan, illetve jobbra-balra törzscsavarást, kézenállást végezzünk.

Ne kapkodjunk és lelkileg is segítsünk rá a tisztulásra erre a folyamatra gondolva. Legyünk hálásak a testünknek. Én ilyenkor naponta egyszer eszem és egy hétig csinálom a 2 beöntést (víz, kávé). Évente 1-2-szer érdemes megcsinálni. És csak egészséges, vegetáriánus ételt együnk: friss zöldség, gyümölcs, gabona, teljes kiőrlésű kenyér stb. A zöldség vagy gyümölcslevet egymástól függetlenül lé formájában is elfogyaszthatjuk és ásványi anyagokat ételkiegészítő formájában ilyenkor fogyaszthatunk. A máj tisztítását elősegítő hasonló kiegészítők pl. articsóka szintén sokat segíthet a méregtelenítésben.

Jómagam az ebben a cikkben leírt citromos vizet és lenmagos kúrát is csináltam a beöntés után, amit reggel végeztem el. Így 10-12 óra is eltelt az étkezés után. Ha csak 5-6 óra telik el (pl. délután, vagy este tudjuk a beöntést megcsinálni) az sem katasztrófa, de törekedjünk erre és amúgy is  a kínai szervóra szerint (kicsit már el van csúszva, lásd napóra, mint hiteles idő meghatározása) reggel 5-7 órakor van a vastagbél energia a maximumon. Ilyenkor a legcélszerűbb a beöntést megcsinálni. (12 órával elcsúsztatva is szoktak a kínai orvoslásban hatni a másik szervre ellentétesen.) Hozzávetőlegesen, ha minden elő van készítve, akkor másfél óra a két beöntés mindenestül. Ha a kávét előző nap már lefőztük, akkor hűtőben tároljuk, de próbáljuk minél frissebb kávét felhasználni. Azután zuhanyozzunk le és jöhet a pihenés, meditálás. Ám minden esetben először konzultáljunk szakorvossal, mielőtt hozzálátnánk.

Általában idővel olyan egyszerű kivitelezni, mintha egy pohár vizet innánk meg. Az elme elképzeli milyen lehet és megijed, de ennek az elképzelésnek nem sok köze van a valósághoz és sokkal jobb természetes megoldást választani és megelőzni azt, hogy valaha is „kés alá kelljen feküdnünk”…

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
citromos vízkúraa horrorfilm, kínzás pszichológiája