Hatékony természetes, „szenvedés nélküli” máj és vastagbél tisztítás tapasztalatokkal 2/1.

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), tisztítókúra

A rendszeres tisztítókúra fontossága saját tapasztalatokkal

Szegény májunkat, mely folyamatosan méregtelenít – egyre több hulladékot (tartósítószer, vegyszer, ízfokozó stb.) tartalmaznak ételeink -, mikor fogjuk méregteleníteni? A felesleges salakanyagokat, bomlástermékeket is rendszeresen el kell távolítanunk, ráadásul az allergiák 90 %-a a belekből ered.

Legalább tizenöt éve csinálgatom a különféle tisztítókúrákat és mindig le szoktam írni a tapasztalataimat. Legyen szó akár ayurvédikus, vagy más jellegű tisztítókúrákról. Volt olyan, ami erős rosszulléthez vezetett, így mindenkinek alkatához és egészségügyi állapotához mérten kell megtalálnia tavaszra, őszre a legmegfelelőbb kúrát. Feltétlen konzultáljunk előtte orvossal, megfelelő szakemberrel és mindenki saját felelősségére tudja elvégezni a kúrákat. Pihenjünk és aludjunk sokat kiegészítésként és sétáljunk lehetőleg a friss levegőn egy nagyot minden nap.

 

A citromos víz lúgosít

Célszerű reggelente éhgyomorra kb. 2 evőkanál (fél citrom leve) friss citromlevelet meginni langyos vízzel összekeverve egy pohár vízben. Egy közepes citrom C-vitamin tartalma kb. 40-50 mg.
– Friss gyümölcsöt és ne bolti citromlevelet használjunk
– Ne édesítsük
– Hosszú távon a savanyú káposztához, savas gyümölcsökhöz hasonlóan a fogzománcra rossz hatással van (szívószállal igyuk, vagy rögtön utána vízzel öblítsük ki a szánkat)

 

Hatása

– Immunrendszer erősítő, fertőzésgátló
– Tisztítja az elsavasodott, mérgekkel teli szervezetet, májat, vesét
– Lúgosít, étvágycsökkentő (fogyókúrára is jó megoldás lehet)
– Lúgosít és vizelethajtó
– Remek kalcium, magnézium és kálium forrás
– Tisztítja a vért, így bőrtisztító hatással bír
– Enyhíti a megfázásos, influenza tüneteit

 

Vastagbél tisztítása lenmaggal és kefirrel

Hozzávetőlegesen három hétig szokták naponta lehetőleg éhgyomorra fogyasztani, reggeli helyett a tisztító kúrát végző emberek: 1 dl kefirbe, 1 evőkanál őrölt lenmagot tesznek, melynek magas magnézium tartalma van. Növelhetjük az adagot 3 evőkanálig (hetente egy evőkanállal). Friss összetevőket használjunk.

 

Hatása

– Fitoösztrogén-(lignan-) produktív korban lévő nők esetében elősegíthetik a peteérést, a változó korú nőknél pedig csökkentheti a menopauza kellemetlen tüneteit
– Hashajtó hatású, így székrekedésre is alkalmas
– A fitoösztrogének számos daganat és rák kialakulása ellen is védenek (prosztatarák, vastagbélrák)

A cikk második része itt olvasható el: 2/2.

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
edzésterv, súlyzós gyakorlatokmáj, vastagbél tisztítás