Gyógyítható az epilepszia, leukémia, autoimmun betegség, skizofrénia, allergiák – Voll diagnózis és terápia 2/2.

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), egészséges test, természetgyógyászat

A cikk első része: 2/1. oldal

A nyugati orvosok kezdik belátni a távolhatási tünet lényegét, hogy máshol van az ok és a probléma, pl. nyirokérgörcs helyén nincs gyulladás. A HKO-nak ezt az elméletét a Voll gép be is bizonyította. Tehát hiába nem hiszi el az allopátiás orvos, de nemcsak ott lehet a gyulladás, ahol a kórokozó van. Pl. a nyirokerekben pangás van, de ez nem derül ki, de a szív ezt rosszul viseli.

Ezért tölt el örömmel mikor egyre több orvos lesz természetgyógyász és az ottani tanokat alkalmazza. Így nem fordulhat elő, hogy nyugtatót írnak fel, amiért ideges a páciens. Vagy, ha szívritmus zavara van béta blokkolót, nyugtatót kap, hanem a fejgóc kiegyenlítése lesz a valódi megoldás. Tehát toxikus inger okozza a problémát és nem a szívvel van a gond, amit kezel a szakorvos.

Az is előfordulhat, hogy normális életet él, mégis csigolya elcsúszása van, mely valójában a csecsemőmirigy funkciózavara, mert az ínszalagok apparátus tónusainak csökkenése csigolya betegséget okozhat, de a valódi ok a góc. A gócok neurális idegi hatása az, hogy minden perifériás idegen irritáció lesz. Ha jobb oldalon van, akkor jobb oldalon lesz mutatóesés (vertikális irritáció) dr. Rideg Sándor szerint.

A mellékvese problémája is okozhat hypoglikémiát, vagy az emlőmirigy okozhat nyirok pangást, emiatt csomók alakulhatnak ki az emlőben. Ha ezt látjuk, a megoldást is azonnal megtaláltuk. De az is jó példa, ha figyelembe vesszük, hogy az életkor előrehaladtával a víz taszító hatás nő, illetve a kollagén mennyisége és a salakanyagé is és kialakulhat a tejallergia, emiatt a kóros fehérje ízületi problémákat okozhat (lerakodik a kötőszövetben és térdfájást okoz). Így a lebontó és felépítő folyamatok egyensúly megbomlik. Ám felbomolhat a sav-bázis reakció, mely anyagcsere zavarokhoz vezethet, ilyenkor a lúgosító program, vagy szintén a homeopátia lehet a segítségünkre.

A góc feltűnhet a következő helyeken

– fog
– orr-melléküreg
– heg
– vékonybélben és vastagbélben (kezdeti szakaszban divertikumai)
– vastagbél vagy hörgőcskék kitüremkedése
– Több helyen is lehet góc egyszerre
– gyomor, nyelőcső
– epehólyagprobléma
– húgy, ivarszervek működési zavarai
– iliacalis régió zavara

Az elhalt fog esetében nincs öntisztulás (hullaméreg szabadul fel) és góc pont alakulhat ki benne. Ilyenkor fogorvoshoz kell fordulni vele. Új tömésre van szükség, hogy a galván áramlását megszüntessük. Amalgámot (ezüst színű a fog tömése ilyenkor) ki kell szedetni a szakemberek szerint, de kis is kell vezetni a szervezetből a megfelelő szerekkel (biológiai fogorvoslás). Azonban ezután is 22 évig marad az eltávolítás után még a szervezetben az amalgám. A jól Voll-diagnoszta tudja, hogy ha a vegetatív idegrendszer és allergia meridián ponton is van esés, akkor allergiáról beszélhetünk. Van allergia meridián (dr. Voll fejlesztette ki, nyílván a HKO-ban nincs ilyen), de külön allergia pontok is vannak. És a teszt ampullák segítségével már érzelmeket is ki tudunk mérni.

Érzelmek kimérése, tesztelése a Voll-lal

Pontosabb, mint a kineziológia? Nem tudom, de így valószínűleg reprodukálható, legalábbis a mutatóesés biztosan. Arról van szó, hogy a természetgyógyászat kineziológiai ága foglalkozik az érzelmek tudományával izomtesztelés segítségével (holisztikus megközelítés a hagyományos kínai gyógyászatra és pszichoterápiára épül, mint keleti megközelítés). Ezt azonban kezeinkkel végezzük, de a Voll géppel tesztampulla segítségével konkrét gyógyszerek, étel, ital, irritáló allergén, szinte bármi kimérhető, de érzelmek is kimérhetőek, hogy az adott páciensre pozitív vagy negatív hatással van-e az adott szer, vagy az emóció melyik stádiumával azonosult. Nagyobb patikákban Ausztriában, Németországban kaphatóak teszt ampullasorok, nálunk még nem. Hihetetlen, nem? Konkrét érzelmeket is ki tudunk mérni, nem a károsító toxinokat. Pszichikai megterhelésre egyébként dr. Bach-virágterápiát javasolja dr. Rideg, aki elmegyógyász is.

Összefüggések

Ez a mérés olyan mint a labor lelet: fejben össze kell rakni (pl. góc és zavarómező okozta távolhatás miatt létrejön a KMP mutató esése). Nagyon bonyolult és összetett tudomány.

Pl., ha magas a zsíranyagcsere, akkor azonnal megkérdezi a jó Voll-diagnoszta, hogy koleszterin és triglicerid szintje magas-e? Ha igen, akkor a megfelelő szintre kell beállítanunk az értéket. Persze attól is függ, hogy melyik szervvel van probléma, pl. a májkövet először fel kell lazítani tyúkhúrral, feketeretekkel és utána tudja a szakorvos kezelni a pácienst, és likvidálni a májkövet, persze az okok megkeresésével.

Ha jó a wei chi (védő csí a kínai tipológiában), akkor a kórokozónak nincs hatása, így nagyon fontos a megelőzés és, hogy ne tudja a cikkben leírt egyik tünet sem felütni a fejét ennek köszönhetően. És a megoldás a megfelelő méregtelenítés, mely segíthet abban, hogy kikerüljünk azokból a nem kívánt állapotokból, melyekbe valamiért bele kerültünk.

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
dr. voll-diagnosztaedzésterv, súlyzós gyakorlatok