A boldogság egyszerű, nem kell hozzá PhD, csak egy stratégia

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), depresszió kontra boldogság

Angol verzió: The happiness is not a complicated thing, you don’t need a PhD, but you do need a strategy like this… – happiness unlocking the mysteries of psychological wealth

Szeretnék néhány dolgot tisztázni. Mit gondolunk pontosan erről a témáról? Mi a filozófiánk, a probléma megoldó stratégiánk, az életstílusunk? – a boldogság felszabadítása a pszichológiai rejtelmek bősége révén

Másnak is ugyanerre a ruhára van szüksége?
Miért gondoljuk azt, hogy egy megoldás mindenkinél működni fog?

Hiszünk az igazságban vagy a megtapasztalásban?
Az igazság nem egy tárgy, amely megvásárolható számunkra. Ha hiszek valamiben az ugye nem ugyanaz, mintha tudom azt a bizonyos dolgot?

Folyton folyvást különféle dolgokon gondolkodunk?
Sikerült észrevenni, hogy egy csomó komplikált szituációt kreálunk, mert mindig valamin jár az eszünk.

Sikerült valaha megtapasztalni sétánk során azt a pillanatot mikor öt percig egyedül voltunk gondolatok nélkül? Akarunk gondolkodni vagy cselekedni? Talán, a félelem blokkol minket és ez negatív energiákat szabadít fel a gondolkodásunkban. Ezért túl sok gondolkodásba bocsátkozunk és minden a régi marad, nem változik meg semmi sem.

Meg kell tanulni használni a saját forrásainkat. Ha megtaláljuk a megfelelő módszert, például a meditációt, akkor naponta csak negyed órára és egy kanapéra lesz szükségünk. Rendelkezünk ezekkel? Oké, akkor csak tegyük meg!

Gondolkozzunk el ezeken…

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
elme hatásmechanizmusrossz érzések