A rák, cukorbetegség, skizofrénia gyógyíthatóak? – ayurvéda, természetes gyógymód, orvostudomány, gyógyír 4/4.

 In ayurvédikus orvoslás, Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek)

Forrás: dr. Robert Miller és Ayurvéda, a létezés művészete című kultúrtörténeti ismeretterjesztő film, rendező Nalin Pan

4/3 rész: ayurvéda.

Szemelvények az ayurvédáról:

Az ayurvédában 3 alapminőség van

–     csálá (mozgás a váta elemben)

–     usná (hő, a pitta elemben)

–     dávia (folyékonyság, sűrűség a kapha elemben)

A kérdés, hogy hogyan vannak ezek a minőségek jelen az életünkben, hogyan tekintünk minderre: a hőre, mozgásra, és folyékonyságra? – ayurvéda, természetes gyógymód, orvostudomány, gyógyír.

[adrotate group=”4″]

Az ayurvéda 8 ágra osztható

–     szemészet

–     gyermekgyógyászat

–     pszichiátria

–     belgyógyászat

–      sebészet

–      toxikológia

–      geriátria (idősgyógyászat)

–      fiatalító kezelés

Pl. a szem kezelésére egy természetes gyógymód a tárpáná áll rendelkezésre, amely megnyugtatja a szemet. De természetesen figyelembe veszik, hogy mi okozza a retina idegi károsodását, melyet szintén gyógyítanak. Egy embert, akit így kezeltek 3 hónap alatt tisztult meg a látása és a memóriája is jelentősen javult. Az ok cukorbetegség volt, aminek 21 fajtája van. Amikor valakinek diabéteszes szemideghártya gyulladása van, ami a retinára hat, akkor lézeres kezelés állítólag bezárhatja a rést az ayurvéda gyógyítói szerint, amivel az a probléma, hogy nem törődik a visszatérő szivárgással. Ilyenkor természetes gyógymódként a gyógyír többek között az antipittás gyógyszerezés.

Az egyik ayurvéda orvos  az újszülötteket fürdeti olajban és masszírozza meg őket, amely segítségével erősebb lesz a csontjuk és emellett sok más pozitív mellékhatást tapasztalhatnak még meg.

Sárpróba diagnosztizálásra- ayurvéda, természetes gyógymód

A természetes népektől tanulták el ezt a megoldást: A fehér hangyák (termeszek) által összegyűjtött sarat kurkumával keverik össze és bekenik vele a delikvenst, majd kirakják egy órára a napra és ezután ásványvízzel lemossák róla a sarat. Ahol ezután foltok láthatóak, ott csont, és ínsérülések vannak.

X-láb, karikaláb gyógyítás gyerekeknél

Ez is gyógyítható az ayurvédával. Volt, aki Svájcban, Németországban, Angliában is járt, de végül Indiában tudtak gyermekén segíteni 55 nap alatt, az ayurvédával. Itt nincsenek igényes rendelők, de attól még elképzelhető, hogy a gyógyítás nagyon hatékony módon működik, több ezer év tapasztalatából merítkezve, mely apáról fiúra szállt tovább. Az ayurvéda a csillagok állását is figyelembe veszi. Erről nyilván az asztrológia jut eszünkbe sokunknak:

Létezik-e szabad akarat? – sors és önismeret, emberi sors, karma, horoszkóp, jóslás, asztrológia

Gyémántkövekkel történő gyógyítás – orvostudomány, gyógyír

Régen ezt a gyógymódot a királyok engedhették meg csak önmaguknak, ezért ezt királyi gyógyításnak hívták. De azt már jól tudjuk, hogy mágnesnek, drágaköveknek a hordása sokat segíthet gazdájának.

A sejtek (testünk) megújulásának pszichés és fizikai eszközei közül egy érdekesség- a természet világa, csodái, gyógyító erő, mágnes erőtér, mágnesterápia

Gyémántporokról, zafírrról stb. szól a fáma… A zafír pl. a bénulással kapcsolatos betegségeket gyógyítja és a Szaturnuszhoz tartozik, az ősi gyógymódok szerint. A smaragdnak a hamupora pedig 360 féle lázas betegségre jó. És ezen kívül a bőr fényes lesz tőle. A rubin pedig mentális tulajdonságokat is felerősíti, pl. jó szervezővé, vezetővé válunk, ha azt viseljük, és  ezen kívül a férfiasságra is hat, vértisztító hatásával együtt. A riportfilmben erősebbnek tartják 100-szor, mint egyes impotencianövelőket (tisztelet a kivételnek).


A fával történő gyógyítás ereje

A cikkben már írtam az önkéntes orvosról, aki a fát használja fel gyógyításként és ugyanolyan komoly problémákat kezel, mint amiről már eddig szó volt. Pl. egy bizonyos  fakéreg vajjal összekeverve, gyomor panaszokra jó. A 4,5 mm-es vesekőre pedig a fakérget citromlével kellett összekeverni és óránként meleg vizet inni. Tehát ez egy fájdalommentes eljárás volt. De a leukémia esetében is egyfajta fakéreg kezdte el kiölni a rákos sejteket. Agyvérzésre a fakérget mézzel, citromlével, és egyfajta gyökérrel kellett összekeverni. Ilyenkor felmerülhet bennünk, hogy vajon nem valami placebo hatásról van szó? Ki tudja? De a legfontosabb, hogy működik. És ezek az ayurvéda orvosok alázatosak és nagyon felkészültek, a másik gyógymódot (lásd modern orvostudomány) is tanulmányozzák. Milyen jó lenne, ha az európai orvosok is tanulmányoznák ezt a fajta eljárást.

Az egyik orvos páciense pl. 220 000 fehérvérsejt számmal kereste őt fel. És tudta, hogy az 5-11 000 szám lenne a normális fehérvérsejt szám. 11 nap alatt 119 000-re csökkent a fenti szám. Utána újabb 11 nap alatt 19 000-re. És ezt mind ingyen segítség volt. Hihetetlennek tűnik számunkra, igaz?

De gyógyítható a vérszegénység is, tejjel és fakéreggel. És az egyik ayurvédikus orvos beszámolt arról is, hogy régen a Himalájában már elkezdtek a bölcs jógik, mesterek aggódni, hogy sajnos egyre nagyobb faluk jönnek létre, ahol túl sok ember él együtt. És ez nem egészséges. Mit szólnának most vajon a nagy városokhoz? Ők állítólag meg is jósolták, hogy a stressz fog teret hódítani a mostani években. Igazuk is lett.

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Segítsd kérlek támogatással a honlap fenntartását, kutatómunkámat

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
gyógyításjóga