Mi a háború és az agresszió?

 In agresszió, PSZICHOLÓGIAI ÉS TERMÉSZETGYÓGYÁSZATI CIKKEK

Angol verzió: What is war, aggression?

Az emberi ego az „ösztönös önfenntartásról szól”… ebben a züllött formában: figyeljük meg például a gyermekeinket. Ezt mondják: „Ez az enyém!” „Ezt akarom!” stb. Ez a mi természetünk. Ez az ego. De vannak emberek, akik magasabb szinten vannak az evolúciójukban… Amennyire azonosulunk állati énünkkel, annyira fogunk állati mivoltunkban létezni. Úgy gondolom, hogy ezek az agresszív tendenciák nem fognak megszűnni szociális struktúrák vagy törvények segítségével. Miért nézünk horror filmeket, thrillereket? Szeretjük ezeket.

[adrotate group=”4″]

Bennünk van az erőszak, ezért használni is fogjuk. Ezért nem elég, ha valaki azt mondja, hogy „Az ön haragja nem indokolt, hölgyem/uram, kérem dobja el azt és lazítson.” A megkönnyebbülést egy fizikai forma tudja megteremteni, a sok felgyülemlett agresszióval szemben. Van pl. egy dinamikus meditáció, mely tud segíteni nekünk ebben.

Néha úgy élünk, mint az állatok, de ezen kívül nekünk embereknek memóriánk is van, így képesek vagyunk eltárolni az erőszakot. Az ön dédapja sértettként elszenvedett valamit, ezért most revansot kell vennie rajta száz évvel később. Háborúztunk millió indok alapján… Folyton harcoltunk és mikor nem tettük ezt, akkor is készen álltunk az újabb ütközetre. Hogyan lehetünk békések, boldogok, ha nem ez a természetünk? Most békét érez? Vagy irritálom Önt?

Nagy hadsereget tartunk fenn, fejlesztjük fegyvereinket és milliárdokat költünk védelemre. Kíváncsi vagyok a politikusok álmaira. Mit tehetnének a politikusok az energiáinkkal? Több pénzt csinálni az olajnak köszönhetően? És mi lesz a békével és boldogsággal? Mindannyian tudnunk kellene, hogy értelmetlen a háború… És a konfliktusok azért képesek folytatódni, mert valódi természetünk abból áll.

És ne felejtsük el, egy jó harc, üdítő számunkra. A hétköznapi életben semmi sem hasonlítható össze a háborúba vagy fizikai veszélybe történő rohanással. Az agresszív vadállat, előtte bujkált… Eltemették ünnepélyesen és nagy pompával. A hőst. Édesanyja kap egy összehajtott zászlót. Harc nélkül, az élet csak unalom számunkra. A béke unalmas… Meditációra és önkutatásra van szükségünk, ez képes megváltoztatni az elménket, az életünket…

[adrotate group=”6″]

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, bölcsész, a cikkek írója. 2005 óta foglalkozom emberekkel, orvosi szaklapokban publikálok legújabb felfedezéseimről, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (nyugati és keleti medicina). 300+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon.

De nem vagyok pszichológus, sem orvos és nem rendelkezem tudományos fokozatokkal. Nem gyógyítók, nem tartok pszichológiai kezelést! Oktatással foglalkozom.

Iratkozz fel most!

Akciók, izgalmas előadások, online és offline programok és könyvek, cikkek egy helyen

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK

A KERESENDŐ SZÖVEGET ITT KELL BEGÉPELNI ÉS UTÁNA ENTER-T NYOMNI

légzőtechnika, levegő, légzésfokhagymakúra