A rák, cukorbetegség, skizofrénia gyógyíthatóak? – ayurvéda, természetes gyógymód, orvostudomány, gyógyír 4/2.

 In ayurvédikus orvoslás, Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek)

Forrás: dr. Robert Miller és Ayurvéda, a létezés művészete című kultúrtörténeti ismeretterjesztő film, rendező Nalin Pan

 4/1. rész: ayurvéda.

 Szemelvények az ayurvédáról:

 A rák gyógyítása – ayurvéda, természetes gyógymód

Egy ayurvéda orvos, egy esetben 3 mm nagyságú rákot tüntetett el 3-4 hónap alatt. De ezután még mágneses vaspor és aranypor erősítette meg a szervezetet, hogy ne legyen visszaesés. 2 évet jósolt túlélés tekintetében a nyugati medicina a páciensnek. Ezután elment a delikvens ultrahangra, de már nem találtak rákot. Ez 14 évvel ezelőtt volt és azóta is kicsattan az egészségtől az illető – ayurvéda, természetes gyógymód, orvostudomány, gyógyír.

Más, akár mentális betegségeket is gyógyítanak, illetve mozgásszervi elváltozásokat pl. dr. Robert Miller az osteoarthritist (ízületi gyulladás) gyógyította meg az ayurvéda segítségével, ami elvileg nem gyógyítható egyes feltevések szerint.

A betegségek fajtái

–   4000 fajta betegség van az ayurvéda szerint (Aids-szel együtt)

–   18 féle rákbetegség van

–   400 állatokat érintő betegséget említ a könyv

–  40 betegség kapcsolatos a madarakkal

–   8 betegség pedig a csúszómászókkal

 

A megszokásunk, vagy a hatékonyság, boldogság vezet minket életünkben? – természetes gyógymód, gyógyír, orvostudomány

Gandhi azt mondta, hogy a megszokott nem azonos a természetessel. A kérdés tehát, hogy miért tesszük azt, miért élünk úgy, ahogy megszoktuk? Vagy megtanították nekünk? A megszokás miatt, vagy mert az jó a számunkra és a környezetünk számára egyaránt?

Így sok téveszme alakulhat ki: A parlagfű gyógynövény, mely erősíti az immunrendszert? Téves pszichés elképzelések – parlagfű allergia ellen, allergia gyógyszerek, allergia kezelése, allergia gyógyszerei, pollen allergia, allergia elleni gyógyszerek, allergia stop

 

A betegség ellenség, vagy jel, lehetőség a változásra? – ayurvéda, orvostudomány

A pszichoszomatika jelentőségéről már írtam, lásd a mondat elején lévő linket, de most kutakodjunk tovább, hiszen a jó pap holtig tanul, nyitottan a világra. Az ayurvédában azt szokták mondani, hogy még a tudás Istene is tanul folyton…

A betegség szót soha nem szerettem, sokkal közelebb van az igazsághoz számomra, hogy néha benne vagyunk egy állapotba, de ki is kerülhetünk belőle, ha megértjük mit üzen a sors azon keresztül a számunkra. Sok megoldás létezik, talán ezért nehéz már a legmegfelelőbbet megtalálni, de egyszer már ezeket összegeztem cikkemben (lásd másik blogom, Rengeteg megoldás van a gyógyítás kapcsán).

 

Az ayurvéda más megközelítést használ, mint az allopátia, a modern orvostudomány

Az ayurvéda folyamatosan fejlődik, alkalmazkodik a korhoz. Tehát egy nagyon nyitott orvostudományról van szó.

Az ayurvédában (India ősi orvostudományában, ami a modern orvostudomány helyett nem pár száz, hanem több, mint 3500 éves) 3 testtípus van: kapha (nyálka), váta (szél), pitta (epe). Erről eszembe jut, mikor azt mondjuk valakire, hogy epés. Vajon ez honnan származik? A testben egyébként több elem van az indiai megközelítés szerint:

–   váta (levegő)

–   kapha (víz, föld)

–   pitta (tűz, tér)

Mindenki beazonosítja magát pl. egy teszt segítségével és ennek megfelelően táplálkozik. Így sokkal személyre szabottan élhetjük életünket. Ennek megfelelően más-más típusú emberek, más-más gondolkodásúak, viselkedésűek. Gondoljunk a Galénoszi vérmérsékletekre: szangvinikus, melankolikus, kolerikus és flegmatikus. Ott is egyfajta utalást találunk a nyálra, epére és ott is „vérminőségek, temperamentumok” keverednek bennünk, mindannyiunkban, de az egyik jobban dominál. Erről itt írtam bővebben, lásd az orvostudomány atyjának pszichológiája fejezet: Egy természetes fájdalomcsillapító, mely kifogyhatatlan és bárki használhatja bármikor – José, Silva, agykontroll, Hippokrátész

Az ayurvédikus orvos megnézi a delikvens pulzusát, de a páciens szaga, hangja, megjelenése és szavai alapján is rendkívül fontos információkat állapít meg.

Az ayurvédában a rákot puttu-nak hívják és azt is gyógyítják, az egyik ayurvéda orvos 80 %-os arányban gyógyítja a rákot. Olyat is meggyógyított, aki már volt kemoterápián, sugárkezelésen, és homeopátiás kezelésben is részesült.

Az ayurvéda orvosok úgy nyilatkoznak, hogy az alapok nem összevágott tudáson alapszanak. És akár egy komoly tisztító kúrával (panchakarma) képesek a skizofréniát gyógyítani. Itt nem az a cél, hogy a mentális betegségeket nyugtatókkal, altatókkal eltompítsanak, nyilatkoznak az ayurvéda orvosok. Az ayurvéda nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre és méregtelenítésre is.

Ezzel kapcsolatban már írtam cikket, saját élményeim alapján:

Ha ép testben ép lélek, akkor tisztítsuk meg a testünket is és a pszichénket egyszerre – Shank Prakshalana, Basti, tisztítókúra, boldogság

Megoldás, mely bárki számára elérhető és pár nap alatt tisztítja, fiatalítja meg lelkünket és testünket (felesleget leadva) – fogyni gyorsan, új, természetes, hatásos drasztikus, pár napos, méregtelenítés, turbó, fogyókúra, zsírégető, böjtkúra – 2/1 rész

Az ayurvéda szerint a világon minden orvosság. Alázatos orvosok használják a természetes gyógyszereket, és nem önérzeteskednek. Az egyik orvos úgy nyilatkozott, hogy ingyen dolgozik, mert a mohóság, a vágyak kergetése az zsákutca. Van saját földje, amit megművelhet, minek halmozzon fel még több pénzt? Óriási sorokban állnak az emberek a rendelője előtt és ő fakéreg őrleményével gyógyít. A különféle fajta fakérgeket pl. mézzel, tejjel kell összekeverni és ezzel még rákosokat is meggyógyítanak. Persze ilyen nem minden országban van és ez elengedhetetlen a gyógyulás tekintetében. De felmerül bennem egy kérdés: lehet, hogy nem véletlen, hogy az orvosság fűben, fában megtalálható?

Folytatás 4/3 rész: ayurvéda.

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
orvostudománygyógyítás