91 évesen tartott előadást a kínai prof arról, hogy hogyan élhetünk 120 évig egészségben

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), kínai orvoslás

Ezek a cikkek sajátságos életszemléletemről szólnak, kérem ne tekintse őket orvosi, szakpszichológiai írásoknak.

Forrás: Meridiántorna, Europen Center of 3-1-2 Meridian exercise

dr. Eőry Ajándok orvos-természetgyógyász önkéntesen gyógyítja a hajléktalanokat

dr. Eőry Ajándok rendszeresen járja országunkat (a Máltai Szeretetszolgálatnak köszönhetően) és segít ingyenesen a hajléktalanoknak bevetve orvosi és természetgyógyászati tudását, mely kiegészül a kínai medicinával. A rendelőjében türelemmel várnak átlagosan 3-5 órát az emberek, hogy konzultálhassanak vele és érezni lehet a jóság és nyugodtság atmoszféráját is mindeközben, még akkor is, ha a konzultáció sokszor csak néhány percesnek és kissé iparinak tűnhet az  ember számára. Ám itt nem a pénz motivál, hanem az emberség… Dr. Eőry Ajándoknak köszönhető, hogy főleg a nyugdíjasok nagy része elsajátít egy egyszerű gyakorlatsort, mely a betegségek megakadályozását és a jó közérzet megtartását tűzte ki célul. Végre egy orvos, aki megtanítja nekünk, hogy hogyan tudunk önmagunk „orvosai” lenni és így nem kell a megfelelő szakemberekhez fordulni, amikor már nehéz vagy lehetetlen visszafordítani egy-egy állapotot. Az ilyen emberek életükkel tanítanak, melyet egy ilyen missziónak szentelnek… – hagyományos kínai orvoslás, gyógyászat, akupunktúra, akupresszúra, dr. Eőry Ajándok orvos-természetgyógyász, 312 meridián torna, prof. Zhu Zong Xiang

A hagyományos kínai orvoslás, gyógyászat, akupunktúra, akupresszúra egyik jeles képviselője

A meridián az életerő szállítója. Az indiai kultúrában is megtaláljuk a különféle csakrarendszerek leírását, bár az eltér a kínai medicinától:

A lelki fejlődési szakaszai a keleti pszichológia alapján, melyet mindannyian végigjárunk. A jógatudomány komplexitása, pszichológiája egyesítve a nyugati megközelítésekkel – paranoia kezelése, energia központjaink 7/1 csakra, gyökércsakra

„Ne hagyd el magad! Vedd kezedbe saját sorsodat.” Kezdődik a „Élj 100 évet egészségesen a 3-2-1 meridián gyakorlatokkal” képviselők jelmondata. Ez a gyakorlatsor minden héten számtalan klubban nemzetközi szinten elérhető bárki számára díjmentesen. De dvd formájában is megvásárolható fillérekért, ha nem akarunk személyesen tanulni, melyben a kedves Eőry Emese (Ajándok lánya) mutatja be a gyakorlatsort a gyógyulni vágyoknak.

És akkor most nézzük át, hogy hogyan jutottunk idáig. Hozzávetőlegesen 2500 éves kultúrája van a kínai medicina, meridiánokra vonatkozó részének, melyet prof. Zhu Zong Xiang biofizikus professzor kutatott a Kínai Tudományos Akadémián. Ám mivel a meridián nem látszik, ezért nehéz hinni benne, most újra a kis herceg jutott eszembe… A szerelem sem látszik, de attól még létezik, igaz?

Visszatérve az élettan professzorra, sajnos nem beszélhetett erről az egyetemen, hiszen ez akkor még a tanterven kívüli részt foglalta magában. Ma már a világ egyre nyitottabb az alternatív gyógyászatra is, mely kiválóan kiegészíti az orvostudományt:

A Harvardon nyitottak az alternatív kiegészítő gyógyászatra, de nálunk a hasonló segítői tevékenység bűnnek számít? – „Távozzanak az álpszichológus, álpszichiáter, önjelölt pszichológus, guruk, sarlatánok, pszhisebészek, aurahegesztők stb.” 3/1

És a kb. egy hónapja tartott előadásában beszámolt arról a professzor, hogy a hetvenes években Amerikából meglátogatták őket kíváncsiskodva a kínai medicina iránt. És ekkor egy nagyon látványos kísérletet hajtottak végre. Egy hölgyet altatás nélkül a megfelelő meridián pontok stimulálásával érzéstelenítettek. És a műtét közben – miközben a hasa fel volt vágva -, megkérdezték tőle, hogy érez-e éhséget, mire a hölgy azt felelte, hogy igen. Erről Swami Rama a jógi beszámolói jutnak eszembe, mikor érzéstelenítő nélkül operálták meg a jogit:

A jógit érzéstelenítés nélkül operálták meg. A Mándúkja-upanisad és Muktiká-upanisad (4 tudatállapot) leírja, hogyan oldódhatunk fel az Abszolút Állapotban – hinduizmus, jóga

A professzor elmondta, hogy a kínaiak követték a tradíciót, de nem tudták, hogy mi az oka annak, hogy a meridiánok ingerlése sikerhez vezet, csak tudták, hogy erre van szükség. Sajnos így veszhet el a tudás, mikor már csak megszokásból csinálunk valamit, de nem tudjuk mi a valódi oka mindennek…

A professzor előadásában lejátszott egy filmet, melyben pici gumikalapáccsal automatikusan ütögeti a meridiánpontokat egy gépezet. Ám, ha csak 1 mm-rel elmozdítjuk ezt a masinát, akkor szinte azonnal lehalkul az ütögetés hangja (lásd bőr alatti szövetből jövő visszhang). Érdekes tapasztalat.

Prof. Zhu Zong Xiang és a 312 meridián torna megalkotója

Hozzávetőlegesen 20 éve tanulta meg dr. Eőry Ajándok prof. Zhu Zong Xiang-tól a 312 meridián tornát, melyet folyamatosan népszerűsít hazánkban. A professzor egyébként 68 évesen kezdte el elvégezni a gyakorlatsort, amit naponta érdemes minimum egyszer, de kétszer is elvégezhetünk. Van egy pont a kezünkön, mely napi stimulálása – ami be van építve a gyakorlatsorba -, a professzor szerint garantálja azt, hogy nem lesz agyvérzésünk (lásd vastagbél 4-es pont). A kínai professzor állítja, hogy nyugodtan képesek lennénk akár 120 évig is élni. És, ha az energia rendszerünket karban tartjuk, akkor nem nagyon ütheti fel betegség a fejét szervezetünkben. Hiszen, mint tudjuk, minden hat mindenre… A magas vérnyomásnak akár állítólag 1 hónap alatt búcsút inthetünk, ha naponta gyakorlunk 25 percet. Egy nagyon kedves idézettel búcsúztak az emberektől a résztvevők: ,,Eljön majd az idő, amikor szégyen lesz (Magyarországon) betegnek lenni.”

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
szauna, szívizomboldogság