Sri Vasudeva – A valódi jólét 40 / 7. nap (tudatosság és energia)

 In Filozófiai cikkek, önismeret, önmegvalósítás

7. nap –A tudatosság és energia játéka

  Beszéltem a Lélek Erejéről, az energiáról, amivel rendelkezünk spirituális lényként az emberi megtapasztalásainkban.  Szeretnélek emlékeztetni téged arra, hogy minden, amit leírok miránk vonatkozik, spirituális lényekre emberi megtapasztalásaink közepette, tehát mindez mi ránk vonatkozik.

Ez a mi utazásunk 

 Én azért vagyok itt, hogy segítsek feltérképezni az utat mindannyiunk számára. Ezzel kapcsolatban azonban nem gondolom, hogy van valami odakint tőlünk különálló dolog vagy, hogy van valaki, akire szükséged lenne mindehhez, hogy ezt meglásd. Nem gondolom, hogy létezik odakint egy univerzum, vagy egy forrás rajtunk kívül.

Ez a Forrás belül van. Ez egy Univerzum, ami bennünk is létezik. Mi a részei vagyunk. Szükségünk van arra, hogy összekapcsoljuk az összes információt önmagunkkal az utazásunk alkalmával. Fel fogom térképezni mindezt, megmutatva azt, hogy hogyan tud az Univerzális Én vagy Lélek vagy Tudatosság összehúzódni önmagában, az egyéni lélekben. És ennek eredményeképpen azokban az egyéni lelkekben élni, ami korlátozott tudatosságot hoz létre. Az emberi tudatosság, korlátozott tudatosság.

 

Ez mind játék  – A rejtőzködés és keresés játéka

 Folytatjuk a történetet. Két alapelv van, ami működik az Univerzumban – Tudatosság és Energia. Minden a Tudatosság és Energia játéka. Nagyon óvatosan gondolj ezekre. Az egész emberi megtapasztalás, az egész spirituális megtapasztalás a Tudatosság és Energia játéka.  Feltérképezem mindezt az utazás alkalmával a Tudatosság szemszögén keresztül – mely a te esszenciád és energiád –, ami mozog és teremt,  éltet, és feloldódik. Ez Energia. Ha ezt tudományos szemszögből vizsgáljuk meg, akkor minden amit az univerzumban látunk és tapasztalunk az energia. A fizikai test is energia – atomok és molekulák alkotják, és az Univerzumban vannak finom energiák is. Energiától bővelkedik az Univerzum mindenhol.

Mint ahogy a tudományokból kiderült, létezik az energiamegmaradás törvénye – energia képes megváltozni, így valakiből egy másik valaki lesz, ezért ez maga a játék.  Az Univerzális Tudatosság tartalmazza az összes egyéni lelket. Ez a kollektívája az összes tudatos lénynek az Univerzumban és minden teremtménynek.  Ez a tiszta Legfelsőbb Tudatosság önmaga kapcsolódásaiban, mint egyéniség használja fel az energiát minderre.

Ez a folyamat önmagát mozgósítja,  mintha, energia kapszuláról, energia dobozokról lenne szó, az energia megtestesülésének formáiról és persze energia blokkokról.

Ez korlátozza a tudatot a különböző fajta lépéseinek megtételében, vagy gátolhatja a különféle emberi állapotok megélését, amíg el nem éri a durva állapotot, ami maga az emberi megtapasztalás. Ez egy durva test,  durva energiaszükséglettel.

Csakrák – Hét szakasza a korlátozásnak

 Hét szint van, melyek önmagukban korlátozzák a különféle állapotokat. Ezeket csakráknak hívják, melyek pontok vagy központok a mi spirituális Lényünkben, a mi energia Lényünkben vannak, és ezek az energiák teremtik meg a tudatosságot. Ezeket a központokat a Tudatosság és Energia Központjának is hívják. Minden központ olyan, mint egy állomás. Ez elvezet minket egy bizonyos szintre, hogy tiszta kiterjedt kapcsolatunk lehessen vele. Az összes csakra vagy energia tudatosság központunk elhozza számunkra a tudatosság stabil szintjét és energiáját és ez megy le végül folyamatosan erre a szintre [fizikai test].

Hét állapot van ebben a “bonyolult létezésben”, vagy involúcióban, miközben a Legfelső Tudatosság lejön az emberi tudatosság szintjére.

Tehát részt vállalt a tudat az emberi tapasztalatokban, de manapság nagyon korlátozottá vált és megfeledkezett minderről. Elfelejtette a nagyságát. És ennek a korlátozásnak köszönhetően elveszti a valódi erejét. Ezért a Létező, a Legfelsőbb Tudatosság, akiben minden teljesül, mindent átható szabadsággal és boldogsággal átitatva, jelenleg egy korlátozott létezővé vált, mely azt hiszi, hogy nem rendelkezik hatalommal. Hiányzik a tudás, az érzés, így kinti örömökre van szüksége és így halandó lényként csapdában vagyunk esve egy létező időben. Elveszett a mindenütt jelenvalóság érzése. Micsoda veszteség! Micsoda beszűkülés!

 

A reménytelen összehúzódás állapota

Ez az, ahonnan a Spirituális Lény érkezett, elvesztve a Kozmikus Tudatosságot, az egységet mindennel, és a végtelen békét, erőt és lehetőséget.  Ezeket pedig a halandóság tudatosságának lejjebb ereszkedett szintje gondolja: meg fogok halni, meg fogok öregedni, örömre van szükségem, hogy elégedett lehessek önmagammal, elvesztettük a tudást; elvesztettük a mindenhatóság erejét, hogy képesek legyünk létrehozni bármit. Nézd meg mi lett mindebből!

 

De még nincs minden veszve, ne feledd. Az áldás folyamatos, mert ez Legfelső Tudatosság nem tudja magát limitálni olyan mértékben, hogy visszafelé fejlődjön a tudatosságát illetően. Ez hozza létre ezt a játékot, ahol limitálva és programozva van ez a tudat, hogy fejlődhessen az érintetlen állapot irányába ez a kozmikus Lény. Csodálatos, nem?

 

Betekintés és Keresés  felé utazva…

 Te, kedves Barátom, drága útkereső, elvesztetted az erődet.    Azt hiszed halandó lény vagy! Azt gondolod, hogy örömre van szükséged a világban, hogy elégedett legyen az Önvalód belül önmagadban. Elvesztetted a “ki vagy te” tudását és megfeledkeztél az erődről, mely szerint minden megvalósítható. De a lelked emlékszik minderre; belül a lelked magja emlékszik rá. Most, utolért az illúzió, ez a maya a hinduk így nevezik. A lélek kimegy a világba koldusként és reménytelenül keres valamit. Mikor nem találja ezt meg ott, akkor elkezdődik az introspekció utazása. “Hol van ez?  Ez a világ nem tesz elégedetté engem, valami hiányzik?” Aztán elkezdődik ez a jelentékeny utazás önmagunk keresése kapcsán,  visszatérve az éberséghez, ehhez, ami mindig létezik számunkra. A nagysága ennek az, hogy nem számít mekkora mértékben van jelen mindez, mert nem vesztette el az erejét, esszenciáját számunkra.

 

Minden szakaszban megmutatkozik. Ez tud visszajönni. Ez fog visszajönni. A cél, hogy ez visszatérjen ide! Úgy van programozva, hogy visszatérjen. Ez vissza is fog térni. Még nem vesztettél el mindent. Ez ott van benned. Mikor fogod elkezdeni megkeresni?

Remény a Valódi Jólét iránt

 Ezek a korlátozások azért vannak, mert illúzióban élünk, miszerint nekünk rosszat kell megtapasztalnunk. Mikor felbukkan a fájdalom, mi azt gondoljuk, hogy “Ó, Istenem, annyi sok fájdalom van” Nem, a te tested fáj, nem pedig a lelked.  Te azonosulsz vele olyan erősen, magával a fájdalommal és most a lelked is fáj, mikor neki nem kéne. Ez az illúzió. Hol van a szenvedés? Az az elmében van csupán. Ez az illúzió, mert a valódi részünk sohasem szenved.

Látod a reményt a valódi jólétet illetően? Ebben a történetben látod a reményt? Minél jobban mész visszafelé a Magasabb tudatosságba, annál nagyobb hatalmad lesz átalakítani az emberi tapasztalatokat és jólétben maradni, kapcsolódva a Lényed mélyebb szintjeivel, ahol folyamatosan jólétben létezel. Ez az ígérete ennek az utazásnak.

A fejlődésre vagyunk programozva

 Mindez egy játék, ahogy az energia korlátoz minket, egy illúziót rajzolva benne, hogy mi azt gondoljuk, hogy elvesztettük a hatalmunkat. De a megfelelő pillanatban mi meg fogjuk találni azt, őszinte keresőként, meg fogjuk találni ezt.  Az a cél, hogy megtaláljuk ezt ebben a csodálatos játékban, amit emberi megtapasztalásnak hívnak.

Keresd! Keresd, amit elvesztettél. Minden jó, amit keresel benned van. A Legfelsőbb Tudatosság benned van. Vissza tudsz menni a jelenvalóság, mindenhatóság helyszínére, a tudás, Önvaló helyére és arra a helyre, ahol a Legfelsőbb Elégedettség lakozik, nincs szükséged semmire önmagadon kívül.

Az utazás addig tart, amíg legközelebb beszélek hozzád.

Sri Vasudeva

Fordította: Keresztes Attila

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
Önvalómester