Sri Vasudeva – A valódi jólét 40 / 33. nap (érzelmi bölcsesség)

 In Filozófiai cikkek, önismeret, önmegvalósítás

33. nap – Az érzelmi bölcsességben

A mai téma az érzelmi jólét fellendítése. Hiszen érzelmi lények vagyunk. Bár spirituális lényekként létezünk, emberi tapasztalatokkal… Kezünkben az erő, hogy érzelmeket hozzunk létre lényünkben, tudatosságunkban.

Érzelmek – egy fontos része az életünknek

Az érzelmek erős energia patakokként nyilvánulnak meg a tudatunkban. Meg kell értenünk őket; megfelelően és bölcsen kell őket használnunk az utazásunk során, hogy a szabadság és valódi jólét jelenjen meg bennünk. A spirituális tudatunk fokozatosan eljuttatja számunkra az éberséget, és ez az éberség egy ösvény a spirituális ösvényen, ami invitál minket arra, hogy még többet lássunk a tudatosságból. Nem csak gondolatok, hanem érzelmekről is szó van itt.

Az érzelmek fontos része életünknek. Megfigyelted már ezt? Hogy érzed magad, ha szomorú vagy? Hogy érzed magad, amikor magányos vagy? Hogy érzed magad, amikor félsz? Hogy érzed magad, amikor dühös vagy? Hogy érzed magad, ha keserű vagy? Hogy érzed magad, amikor gyűlölködő vagy? Hogy érzed magad, ha a kapzsiság hajt, vagy eltérít téged utadról? Hogy érzed magad, ha tele vagy büszkeséggel? Másrészt, hogyan érzed magad, amikor tele vagy szeretettel? Hogy érzed magad, amikor tele vagy együttérzéssel, gondoskodással, kedvességgel? Hogy érzed magad, amikor tele vagy hittel, a reménnyel és bizalommal? Hogy érzed magad ilyenkor?

Használd bölcsen az érzelmeidet

 Ezek az eszközök segíteni tudnak téged az utadon. Néhány ember érzelmileg semleges és természetesen ehhez minden joguk megvan. De sokkal sikeresebbek tudunk lenni, ha érzelmeinket bölcsen kezeljük. Amikor bemegyünk egy helyre, te is boldog vagy, mikor mosollyal köszöntenek téged. Boldog vagy, ha tisztelettel köszöntenek téged. Boldog vagy, ha megbecsülnek téged. Boldog vagy, ha szeretettel szolgálnak téged, kedvesen, együtt érzően. Szóval, szereted, ha ezeket az érzéseket kapod ezen a helyen. Ugyanúgy kéne élvezned ezt, ha te adod ezt át másoknak.

Minden, ami szívből ered táplál és támogat minket

Ne feledd, azt mondtam, hogy ez egy eszköz, ami használható. És ha gondosan megfigyeled, ahogy a csakra működik – ami magába foglalja a szeretetet -, akkor az egy hasznos történetről fog árulkodni neked. A láncon hét csakra van a spirituális energia lényünkben, és már az első három nagy mértékben részt vesz a fizikai test működésében. És van egy negyedik csakra is, amelyik táplál, megnyugtat és gyógyít minket. Aztán ott van a másik három a felemelkedésre. Látod hol vannak ezek? Középen, mindegyik szíveként létezve…

Ezt támogatja a felsőbb utazás, és ezt táplálja az alacsonyabb csakra. Milyen csodálatos hely! Szóval, ez egy hely, ahol ily módon kapsz egy meghívót, hogy tápláld az alacsonyabb és magasabb oldalról. Ez áll mindegyik központjában.

Ha lelkileg felébredsz – és ez rendkívül fontos -, ez a csakra egy másik dimenzió tapasztalatát hozza el számodra. A szeretet elkezd mozogni a kondicionált emberi központból és kondicionálatlanná, isten központúvá válik. Mi már nem vagyunk csapdában fizikai és kondicionált szinten a szeretet tekintetében, hanem elkezdjük megtapasztalni egy másik terét az érzelmek emelkedésnek, ami képes a szabadság érzetét eljuttatni hozzánk a stressz állapotából.

Nézed meg, hogy hova vannak elhelyezve ezek a csomók vagy granthik – már meséltem róla -, mely a Vishnu Granthi területe. Ez az a hely, ahol tápláljuk ezt a csakrát. Vishnu az élet energia megőrzésére szolgál.  Tehát ez az a hely, amelyik megőrzi az energiánkat, és táplálja a Lelkünket.

 Szerelem: eszköz, mely jól felhasználható az utazásunk során

Utunk során láthatjuk a különbözőségeket pl. egy emberi lény kapcsán, aki tud szeretni. Láthatod, milyen fajta energia tölti meg ezt a fajta lényt. Egyfajta fénnyel, vitalitással, határozottsággal, és együttérzéssel rendelkezik, még a fizikai szintet is táplálja ez a fajta energia. Emlékezz, azt mondtam, hogy ez egy eszköz az utazásunk során…

Ha a harmónia terét akarjuk megteremteni, ha az egységet akarjuk megalkotni bármely helyen, akkor a  szeretet belép e pillanatban ebbe a térbe és az önzetlenség az, mely elősegíti az egységtudat kialakulását.

De természetesen, amikor a szerelem fókuszban van, az alsó központok könnyen eltérítődnek. Ezért vannak felsőbb csakráink is, hiszen így ad támogatást az alacsonyabbak számára…
 

A Fej és a Szív munkája a Harmónián

A legerősebb társ a szeretetben az emberi tapasztalat során az, amikor kinyílik az Adzsna csakra.
Ez tudja támogatni a szeretetünket roppant erős módon. Ezért fontos, hogy a fej és a szív együtt működjön, miközben járjuk az utunkat. Fontos, hogy legyen egyensúly a bölcsesség és a szenvedély terén az utunk során. Különben soha nem leszünk képesek felfedezni a teljességet a szívünkben.

Ez a bölcsesség tud segíteni nekünk. Ez a létezésünk intelligenciája, ami megengedi nekünk, hogy nagyobb mérce alapján szeressünk, és, hogy kimozduljunk az önzés szeretetéből az önzetlen szeretet irányába.  Szóval, arra van szükségünk, hogy a Rudra granthi irányába menjünk utunk során, ami kihozza belőlünk a teljes szeretetet. És a fej vagy bölcsesség csakránknak ezt támogatnia kell. Mit jelent ez? Hogy több tudatosságra van szükségünk!

Légy Érzelmileg Tudatos

Láthatjuk, ahogyan felbukkan az érzelmi intelligencia jelensége, ami egy nagyon fontos téma. Ahelyett, hogy valakinek az IQ-ját nézzük meg, mi megtaláljuk a másik ember érzelmi fejlettségének szintjét is. Az EQ (Érzelmi Kvóciens), az „Érzelmi intelligencia” szintje.

Ez az a képesség, ami azért felel, ha valaki érzelmileg megfelelő helyzetben van, akkor saját jósága vezérli, mely a térben is megjelenik. Szóval, az Érzelmi intelligenciáról van szó, amely alkalmas egyfajta érzelmi testtartást létrehozni bennünk, hogy a legjobbat hozzuk ki a kapcsolatainkból, még ha ez a kapcsolat a saját fizikai testünket jelenti is.

Mit mond ez nekünk? – Hogy tisztában kell lennünk érzelmünknek, amely áthalad a tudatunkon. Éberségre van szükségünk! Hányan vagyunk igazán tisztában azzal, hogy mi is a harag valójában a mi számunkra?  Vagy, hogy mit jelent a gyűlölet nekünk? Vagy, hogy mi a megbocsátatlanság számunkra? Milyen a magány és a félelem az életünkben? Hányan figyelik meg ténylegesen ezeket a tapasztalatokat? Ez egy stresszes élmény, ami benned marad hosszabb ideig, mint kellene…

A szereteted elmélyítése által egyre közelebb kerülsz a Szellemi Lényedhez

Ha tudatában vagy ennek, akkor egyfajta invitálás jelenik meg számodra a szeretet mélyebb szintjéről.
Ez az, ahonnan a szemöldökcsakra energiája megjelenik.  Innen ered az intellektus is. Hogyan tudok mélyebb módon szeretni? Használva intellektusunkat feltesszük a kérdést: “Hogyan lehet szeretni egy mélyebb módon? Hogyan tudom mozgatni a szeretetemet egy lépéssel mélyebb szintre?” Ez a bölcsesség. Ez az, amikor elkezdjük megvédeni a szívünket, és megnyitjuk azt. Így a fejnek szüksége van arra, hogy megvédje a szív.

Az úton, emiatt arra van szükséged, hogy tudatos maradj az érzelmeket illetően amik a teredben megjelennek, és arra is szükséged van, hogy használd az intellektusodat, a bölcsességedet, a megfelelő érzelmet, ami képes lesz megnyitni a tudatosság belső terét a magasabb kvalitásoknak és képes kezelni az alacsonyabb érzelmeinket is.

 

Fontos megjegyezni, hogy mindennemű szerelem, szeretet amit keresel, éppen benned van most is. A szív csakra belehelyez téged egy végtelen szeretet forrásba. Ez csak egy illúzió azt gondolni, hogy mi végül boldoggá válunk, ha a szeretetet kívül keressük. Ha a csakra megnyílik, elkezd minket abban a tapasztalatban részesíteni, hogy a szeretet mibennünk van.

Ahogyan mélyebben belül keressük ezt a tapasztalatot, észrevesszük, hogy ott van mélyen belül a szeretet, ami elkezd megnövekedni, szükségét érezve annak, hogy közelebb kerüljünk spirituális énünkhöz.  Szükségünk van arra, hogy ez a spirituális tér még és még nagyobb legyen. Szóval minden szeretet a spirituális térben létezik.

Szellemi Lény – Forrása valamennyi Szeretetnek

Ez az, amit saját tapasztalataim alátámasztanak. A szeretetre tekinteni a kinti világban elvezetett engem egy belső utazáshoz, a teljes szeretethez. Manapság nem keresek szeretetet mindenben. Jómagam akarok szeretet adni. Jómagam másoktól kapok szeretetet a térben és megkapom ezt a szeretetet, a saját “szeretetemet”. És képes vagyok kapcsolódni az ő szeretetükhöz és realizálni azt, ahogyan az összes szeretet Egy Forrásból ered. Ezért ne legyünk a szeretet koldusai. Ezért használjuk a szeretetet megfelelő módon az emberi tapasztalatainkban, és használjuk a bölcsességünket, ami támogatja mindezt.

Az érzelmi jólét rendkívül fontos az utazásunk során, és az érzelmek eszközök számunkra. Ezek az energiák, amiket megfelelően használunk, ügyelve arra, hogy ne kelljen eltéríteni az érzelmeinkkel ezt a folyamatot, ami pazarolja energiáinkat.

Légy érzelmileg bölcs! Maradj a spirituális kapcsolatban a minden szeretet forrásával – a spirituális lényeddel.

Sri Vasudeva

Fordította: Keresztes Attila

Ajándék a teljes elme megismeréséhez: önbizalom erősítő, növelő, fejlesztő, gyakorlatok, az önbizalom fejlesztése, megerősítése, önbizalom tréning

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
mesterjövő, jóslat