Mi az a spiritualitás és mire jó nekem (spirituális tapasztalatok)?

 In Filozófiai cikkek, önismeret, önmegvalósítás

Miért érdeklődnek sokan  a spirituális dolgok iránt (konkrét gyakorlatok)?

A társadalomban való boldogulás kapcsán sok hasznos dolgot lehet elsajátítani és, ha van egy klassz célunk és képesek vagyunk rá, mért ne valósítanánk meg azt? Azonban mivel lelkünk is van, érzelmeink, így fontos, hogy azt is idővel megismerjük.

Ez az első lépés a spiritualitás irányába. Később már minden spirituálissá válik. Megtanuljuk kezelni belső világunkat is. És mivel létezik az agyunkban olyan tartomány is amely tudattalan és kihat minden gondolatunkra cselekedetünkre, így érdemes azzal is találkoznunk. Ezt módosult tudatállapotban ismerhető meg (pl. meditációval) és ezzel sok érdekes velünk kapcsolatos kérdésre választ kaphatunk. Mit miért csinálunk, holott értelmetlennek tűnik. Mi iránt érzünk vágyódást és mi iránt hiányzik ez és mi ennek az oka? Stb.

 

Mi történik, ha megismerem ezt a spirituális világot?

Sokszor tapasztaltam, hogy a meditáció alkalmával olyan érzések szállnak meg, mintha éppen egy egzotikus helyen nyaralnék. És ekkor jöttem rá, tapasztaltam meg, hogy az érzés bennem van, az adott hely csak kiváltja azt belőlem. És milyen klassz volna megtanulni kezelni ezeket. Így a belső világomban bármikor elidőzhetek, elmerülve a spiritualitásban. Ez csakis az én döntésem, és nincs szükség más engedélyére. Rengeteg technikát találtam, hogy munka közben is gyakorolni lehessen ezt, vagy sportolás közben, aki türelmetlen típus. És fantasztikus érzés ebben a kiapadhatatlan forrásban időzni.

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
auralátás tanfolyamPapaji