Kineziológia kezelés, kineziológus (jelentése, oldás, gyakorlatok)

 In Filozófiai cikkek, önismeret, önmegvalósítás

Ezek a cikkek sajátságos életszemléletemről szólnak, kérem ne tekintse őket orvosi, szakpszichológiai írásoknak.

A kineziológia kezelés kiknek lehet a segítségükre? Mi várható a kineziológustól? Egyáltalán mi a jelentése az oldásnak és milyen gyakorlatok állnak rendelkezésünkre?A kineziológia jelentése: izomtesztelés, mely során az izmok árulkodnak tudattalanunkról, melyet traumák (fóbiák, pánik, stressz, depresszió) feloldása vagy önismeret tanulása alkalmával, is segítségünkre lehet.

 


A kineziológia jelentése és működése

Mi a kineziológia? A kinézis a mozgásra utal, a logosz pedig a tudományra. Megfigyelendő, hogy mikor valakivel rossz hírt közölnek akkor azt mondják neki, hogy foglaljon helyet mielőtt a hírt megosztják vele. De vajon miért van ez így? Azért, mert az izmok elernyedhetnek akár össze is eshet az illeti a lelki sokk hatására. Így reagálja le a test az érzelmi veszteséget. Ez alapján a kineziológus (mely többféle irányzattal rendelkezik) a kineziológiai oldás alkalmával két-két ujját elhelyezi csuklónkon és kérdést tesz fel hangosan vagy önmagában és figyeli az izmok reakcióját. Így igen-nem válaszok alapján megállapítja, hogy mikor és miért történt pl. egy trauma. Utána meditációt, aura megerősítését vizualizációval vagy pozitív állítások felolvasását javasolja megoldásként. Ez a többször egy-egy problémára megoldást kínálló konzultáció a kineziológiai kezelés.

Kineziológiai gyakorlatok átültetve meditációba

Mivel abban hiszek, hogy a megoldás bennünk van és, hogy többféle úton lehet eljutni a boldogság állapotába, így egy konkrét gyakorlattal szeretnék segíteni. Ha egy kellemes zenét bekapcsolunk és elkezdünk meditálni és mikor a módosult tudatállapotba kerültünk az igen-nem válaszokat színekkel vagy érzésekkel helyettesítjük, akkor meg tudjuk ugyanúgy találni önmagunkban a választ, vagy akár másoknak is segíteni tudunk, hasonló módon, ahogy a kineziológia is működik.

[adrotate group=”3″]

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Te MEGTALÁLTAD MÁR, AMIT AZ ÉLETBEN KERESEL?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
jobb és bal agyféltekevallásokról