Jobb és bal agyfélteke működése és a boldogság (gyakorlatokkal)

 In Filozófiai cikkek, önismeret, önmegvalósítás

A világot sok féleképpen meg lehet közelíteni és leírni. Tegyük ezt most a jobb és a bal agyfélteke működésének leírásával, mely fejleszthető és felelőssé tehető a különféle boldogság állapotok átélése kapcsán. Így a boldogság rajtunk áll vagy bukik.

 

Jobb és bal agyfélteke működése

Sokszor felmerül, hogy a jobb vagy bal agyféltekénk kapcsán működik-e a világunk. Nos, sajnos az egyensúly, mérleg elvét elhagyva a bal agyfélteke dominál. A bal agyfélteke az analizáló, logikusan gondolkodó, racionalizáló, a logika és az értelem központjaként tartjuk számon. Az érzelmek, az intuíció, kreativitás, művészet pedig a jobb agyféltekéhez tartozik és tévhit, hogy aki magas intelligencia kvócienssel (IQ) rendelkezik annak a megérzései kevésbé kifinomultak, sőt!

 

Az eltérés nőknél és férfiaknál

Mivel a nők egyszerre kommunikálnak a jobb és bal agyféltekéjükkel folyamatosan, a férfiaknál pedig a bal agyfélteke az erőteljesebb, így több időre van szükségük az adatok feldolgozásához. Olyan ez, mint egy kocsiút, ahol ha két helyről érkeznek autók, akkor nyilván lassabban lehet haladni, mintha csak egyről. Így arra kérem férfi társaimat, hogy még véletlenül se nézzük le a nőket azért, amiért a logikus gondolkodás kevésbé fejlett náluk – tisztelet a kivételnek – és inkább tanuljuk meg tőlük azt, hogy hogyan lehet intuitíven közlekedni az életben és az érzéseinket megélni a maguk teljességében.

 

Hogy hogyan fejleszthető a jobb agyfélteke a riportból kiderül

Nem vagyok pszichológus, sem orvos, nem rendelkezem tudományos fokozatokkal, csupán sajátságos életszemléletemről beszéltem interjúim, publikációim során… Így nem tartok pszichológiai kezelést, és nem gyógyítok! Pszichés probléma esetén, illetve gyógyítás kapcsán keresse fel a szakrendelést!

Pár másodperc alatt meggyőződhetsz arról, hogy te melyik agyféltekédet használod túlnyomó részt, ebben a cikkben az agyfélteke kapcsán van egy gyakorlat.

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
hűségkineziológia