Egy klassz módszer az önmegvalósítás fejlesztése kapcsán a boldogság jegyében – önismeret és pszichológia

 In Filozófiai cikkek, önismeret, önmegvalósítás

A szomorúság felhői mögé kerülhetünk, ahol vár minket a boldogság – önmegvalósítás fejlesztése

Először is érdemes tisztáznunk, hogy mi az a boldogság. Ami nyilván mindenkinek mást jelent: biztos anyagi javakat, klassz párkapcsolatot, harmóniát stb. De érdemes észrevennünk, hogy sok esetben ez döntés kérdése. Ahogy szokás mondani a nap mindig süt a felhők mögül is, ugyanígy mi is függetleníthetjük magunkat az eseményektől a boldogság jegyében.

 

Tehát az eseményeket nem mindig tudjuk megváltoztatni, de hasonlóan a naphoz fölé kerülhetünk. Mint mikor a sífelvonó a ködös, felhős szintről felemel minket a napsütés birodalmába. Lent úgy tűnik, hogy nem is léteznek ilyen magasságok. A síliftet a meditáció tudatos és kitartó gyakorlása helyettesítheti. A jó gyakorló a tudatosságot gyakorolja, amikor csak eszébe jut és mellette minden nap meditál. Így a boldogság szép lassan átszivárog életébe, a hétköznapokba. Egyre kevésbé függ az eseményektől immár. Ez a valódi önmegvalósítás fejlesztése -önismeret, pszichológia, boldogság, önmegvalósítás fejlesztése.

 

A módszer – önismeret és pszichológia

Ha tehát rászánjuk az időnket, megvan a szándék és a jó gyakorlat egy motiváló mentor, segítő, lélekgyógyász vagy pszichológussal fűszerezve, akkor szinte biztos, hogy megváltozik életünk. Ez csak döntés kérdése. Próbáld ki, hogy nem azt figyeled, hogy mit csinálsz, hanem, hogy hogyan. Mert lehet hasznos dolgot is hülyén csinálni és fordítva. Nem az a lényeg mit csinálunk, hanem, hogy tudatosak vagyunk-e mindeközben.

 

Hogy benne vagyunk-e vagy gépiesen, halottan hajtjuk végre a dolgot, amivel éppen foglalkozunk. Próbáld ki, hogy egyáltalán nem gondolkodsz arról, amit csinálsz, csak végrehajtod és ennek teljesen a tudatában vagy. Válj eggyé vele. Ne legyen megosztás. Maga a cselekedet vezessen (és ne fordítva), add át az irányítást. És mielőtt hozzákezdesz a „csináláshoz” felejts el róla minden gondolatot.

Itt van egy másik technika (jelen lenni), melyet a boldogság terv részeként ezen a linken találsz meg:

A boldogság terv titka és tudatosítása – A jó pszichológus vagy segítő, lélekgyógyász elvezet minket a boldogság nyomában

Illetve van még egy ütős módszer a tarsolyomban itt:

.Hétköznapi életünk álomszerűsége és a boldogság tesztelése- álomból valóság, elképzelt valóság, spirituális valóság, virtuális valóság, a boldogság nyomában, boldogság, boldogság titka, hajrá boldogság

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
auralátás megtanulása onlinebelső szabadság