A valódi önmegvalósítás fejlesztése, illetve önismeret és pszichológia a boldogság jegyében

 In Filozófiai cikkek, önismeret, önmegvalósítás

A valódi önmegvalósítás fejlesztése és az önismeret

Nagyszerű útmutatásokat találhatunk a Bibliában vagy Koránban vagy Bhagavad-Gítában stb., melyből rengeteget tanulhatunk, de mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, nem árt, ha van egy mentorunk, aki rávilágít arra amin fejlesztenünk kell.
Aztán úgyis ráérzünk az ízére és egyedül is haladhatunk a megfelelő irányba. Így egész biztosan nem jutunk zsákutcába. Amivel nem lenne gond, ha nem baj, hogy lelassítja az önismereti fejlődésünket. Amikor azonban rákapunk az ízére és csináljuk a két erőteljes gyakorlatot, akkor megváltozik életünk – önismeret, pszichológia, boldogság, önmegvalósítás fejlesztése:

Konkrét technikák, melyek a beteljesedés irányába visznek minket – spirituális, felszabadulás, megvilágosodás, megvilágosodott

Önismeret és pszichológia a boldogság jegyében

 

Az elme úgy van megkonstruálva, hogy egy tisztulási folyamat játszódik le benne. Mikor alszunk kidobálja a felesleges lim-lomokat. Elfelejtjük azt, amire nincs szükségünk.

A varázslatos, lenyűgöző emberi test titkai: az emberi agy – működése hogyan hat a gondolatainkra? Mit csinál probléma esetén az emberi agy?

 

De azt hiszem a tudat is hasonlóan dolgozik. Megnyomnak rajtunk egy gombot (pl. egy ember emlékeztet valakire, akit szeretünk) és máris elő jönnek az érzelmek és gondolatok ezzel kapcsolatosan. Sokszor nem is tudjuk mi okozta ezt. De, ha ezeket szemlélőként megfigyeljük, akkor kitisztul a tudat és a béke és boldogság (ami mindig ott volt e mögött) automatikusan felbukkan. Ezt a folyamatot azzal lehet felgyorsítani, amit a konkrét technikáknál a tudat tisztításánál leírtam. Hihetetlenül jó érzés mikor ennek következményeként, ha negatív hangulatunk támad, akkor azt jóként könyveljük el, mert tudjuk, hogy ilyenkor beindult a tudat tisztulása. És, ha ezt meg tudjuk figyelni, amíg semlegessé nem válik, akkor újabb szeletet tudatosítottunk és még kiteljesedettebb életet élhetünk. Érezzük, ahogy emelkedünk egyre feljebb és feljebb.

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Segítsd kérlek támogatással a honlap fenntartását, kutatómunkámat

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
megvilagosodottsikeres házasság, párkapcsolat