A vallásokról és a belső békéről

 In Filozófiai cikkek, önismeret, önmegvalósítás

Azt vallom, hogy mindenből lehet tanulni és mindenkinek más az útja. Így érdemes szemügyre vennünk a különféle vallásokat is önismeretünk fejlődés érdekében.

A világot többféle módon lehet górcső alá venni. Nézhetjük a tudomány vagy a művészet, illetve a vallások szemszögén keresztül. De mi a közös és mik a különbségek? És mi a célunk pontosan? Hiszen sosem a formán van a hangsúly. Lehet, hogy a kereszténység isten Királyságának nevezi azt, amit a buddhista Nirvánának tart (vágynélküliség). És minden ember törekszik arra, hogy megélje ezeket az állapotokat és meglelje a valódi boldogságot életében. Ehhez sok módszer áll rendelkezésre. És ezek karöltve kiegészítik egymást és a segítségünkre vannak. Egy őszintén megélt NLP-s gyakorlat, melyben átéljük amit szeretnénk, már-már hasonló egy őszinte imával. Vagy amikor átadjuk magunkat egy magasabb intelligenciának és nem mi cselekszünk, az felér egy mély meditációval, igaz?
Ezért a kritizálás helyett össze kell fognunk és felemelnünk egymást, hiszen egy csónakban evezünk. Hogyan találhatjuk meg a belső biztos pontunkat: meditációk letöltése.

 

A vallásokról

A vallás menekülés lenne?

Nem vagyok pszichológus, sem orvos, nem rendelkezem tudományos fokozatokkal, csupán sajátságos életszemléletemről beszéltem interjúim, publikációim során… Így nem tartok pszichológiai kezelést, és nem gyógyítok! Pszichés probléma esetén, illetve gyógyítás kapcsán keresse fel a szakrendelést!

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
kineziológiaa teremtés játéka