A megvilágosodás irányába vezető spirituális technikák – felszabadulás, megvilágosodott

 In Filozófiai cikkek, megvilágosodás

Meg lehet spórolni a munkát és az áldásra hagyatkozni? – megvilágosodás és megvilágosodottak

Létezik egy hiteles megvilágosodott tanító, akit Gangának hívnak és Magyarországon is volt többször. Persze, ahogyan mondani szokta, amíg valaki azt gondolja magáról, hogy megvilágosodott, addig biztos nem az, mert még van ÉN-je, személyisége, amelyik ezt megéli és még nem olvadt össze az egyetemes tudattal. Persze attól még az ember ugyanúgy teszi a dolgát és el tudja játszani a különálló szerepét, de már nem azonosul vele soha többé.

 

Kitágult tudatállapotban van. Mindazonáltal, Ganga Papaji feleségeként sokat dolgozott önmagán. És a tisztulás vélhetően önmagától létrejött Papaji jelenlétében. Ennek ellenére az emberek szeretnek megfeledkezni a munkáról és csak a végeredményre felhívni a figyelmet. Amikor kinyílt a szem, ami egy pillanat műve volt… De előtte vajon hány ezer évig dolgozott rajta az illető?


Két hatásos eszköz a felemelkedés és tisztítás jegyében – spirituális felszabadulás

Úgy tűnik, hogy amikor olyan meditációt csinálunk, ami felemel minket (pl. hagyjuk, hogy az energia felfelé áramoljon, mint a jógik vagy végigjárjuk a csakráinkat figyelmünkkel és dolgozunk ezen), akkor tényleg nagyon klassz „állapotok” érhetőek el. Ám utána ezek eltűnnek. Mert még van, ami visszahúz minket. Így azon is dolgoznunk kell. Tehát emellett ezeket is a helyére kell raknunk.

 

Ezért érdemes pl. a figyelem segítségével megtisztítani önmagunkat (a másik technikán kívül) és így már könnyedén tudunk felemelkedni és ott is maradni. Érdemes tudatosan szemlélve végig pörgetni azokat az eseményeket, amik negatívan hatottak ránk. Csak figyeljük meg, az segíteni fog a tisztításban. Így összegyűjtjük az összes energiáét, ami letapadt ezekben a helyzetekben. És mellette csináljuk az emelkedős meditációt is. A kettő együtt igen nagy áttörést hozhat életünkben. Próbáld ki, de először győződj meg arról, hogy megfelelően tanulmányoztad a „hogyan meditáljunk?” kérdést.

 

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
integető faönmegvalósítás, önismeret