Azonnal a nyaralás élményét hozza el számunkra, miközben töltekezünk…

 In egészség, gyógyítás, Filozófiai cikkek

A japánok precizitása, hatékonysága, mélysége, gyakorlatiassága sok esetben visszaköszön legyen szó megbízható autóról, harcművészetről, vagy spiritualitásról pl. zen. De most egy másik, viszonylag újszerű dologról fogok írni, mely szintén hozzájuk kapcsolódik. Dr. Usui Mikao orvos volt és 21 napos elvonulása után állítólag megvilágosodott és ezután fejlesztette ki a japán kézrátétes gyógyítás művészetét. A tradicionális reikisek le tudják vezetni az alapítótól a mestervonalat, de sok egyéb ág jött létre a reikin kívül. Például a tibeti vonalon létrejött pránások (a pontos szó jogvédett, így nem írom le) is nagyon hatékonyan használják az energiát.

Végül is mindegy hogyan hívjuk az energiát, mely mindenhol ott van, és amúgy is a hatékonyság a lényeg, ezt meg hadd határozzák meg az ügyfeleink, hogy a bizonyos szentnek ne maga felé hajoljon a keze. Szóval, én mindegyik rendszert üdvözlöm, ami segít az embereknek.  Nem kell ahhoz elvontnak lennünk, hogy azután alkossunk véleményt valamiről, hogy kipróbáltuk. Annak ellenére is, ha nem értjük, hogyan működik a dolog. Ismerek pl. olyan ügyvédet, aki aktívan alkalmazza saját gyermeke esetében a dolgot (elvégezve egyik ilyen tanfolyamot) és nagyon elégedett vele.

A reiki segítségével akár a csakrarendszert (pszichológiai megközelítés és spirituális megközelítés) is be tudjuk hangolna, ha éppen ez a célunk. Sőt, egy hatékony meditációs tanfolyamnak is felfogható, hiszen megtanulhatunk általa meditálni. Sokan számolnak be arról, hogy ez a hipnózis erejével vetekszik (mely szintén nagyon hatékony tud lenni) és ezáltal megváltozhat az ember élete pozitív irányba.

Aki részt vesz ezen az újszerű reiki kezelésen, általában békét, harmóniát, töltekezést tapasztal, olyan, mintha nyaralni ment volna egy kellemes helyre. És ezt bárki, könnyűszerrel megtapasztalhatja. Nagyon klassz, kényeztető érzés. Habár ez nem gyógyítói tevékenység – melyet jelenleg hazánkban csak orvosok és nem-konvencionális gyógyítást természetgyógyászok végezhetnek -, mégis sokan beszámolnak arról, hogy komoly betegségekből gyógyulnak meg a reikinek köszönhetően az emberek. Az allopátiával szemben a reiki nem diagnosztizál, nem gyógyít, de nagyon szépen kiegészítheti azt, mely csupán az intelligens energiákat juttatja el a megfelelő helyre, így nem tud ártani sem. És nagyon szépen kiegészíti, megerősíti meglévő tudatállapotunkat, azaz nem támad semmit sem bárki használhatja, lásd Isten hívő, ateista stb.

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
auralátás megtanulásaBevonzás