Hogyan vélekedik az auralátásról a tudomány és a vallás?

 In Filozófiai cikkek, keleti pszichológia, energiagyógyászat

Forrás: Dr. Barbara Ann Brennan PhD, Gyógyító kezek – kézikönyv az emberi aura tanulmányozásához – energiánk teljessége – testünk egészsége

„A csodák a természet törvényeinek nem mondanak ellen, csupán annak a tudásnak, amely a természetről szól.” (Szent Ágoston)

A tudomány oldaláról

Érdekes, hogy sok esetben azt tartjuk reálisnak, ami logikus. Pedig a megismerésnek nem lehet az egyetlen módja a logika. Pl. misztikusnak tűnik a minket körülvevő energiáról, hullámokról beszélni, de ha megütünk egy hangvillát és ezután a mellette lévő hangvilla azonos frekvencián kezd el rezegni, azonos hangot kiadva, az nem tűnik misztikusnak számunkra (lásd harmonikus indukció és szimpatikus rezonancia törvénye).

“Csak két dologban hihetsz: vagy abban, hogy a világon minden csoda, vagy abban, hogy semmi sem.” (Albert Einstein)

Nem az a realitás, ha a múlthoz ragaszkodva, zártan megőrizzük azt, amit eddig tanultunk, hanem ha kiegészítve folytatjuk tanulmányainkat. Aki megpróbálja a gyakorlatban is megélni a spiritualitást, annak számára a jól ismert világ kiegészül a megérzéssel és látni fog olyan dolgokat, amik eddig nem is léteztek a számára, de ettől még ott voltak… Ezt a tudomány és a vallások is felfedezték. Nézzük erre néhány példát.

A szív akciós áramát az EKG-vel, az agyi elektromos áramot az EEG-vel mérjük. A hazugságvizsgáló a bőr ellenállását vizsgálja. De a tudósok már képesek az emberi testet körülvevő mágneses mezők mérésére is (lásd Super Conducting Quantum Interference Device segítségével). A műszer nem is ér a testhez és dr. Samuel Williamson (New York Egyetem) szerint hatékonyabb, mint az EEG.

1979-ben dr. Robert Becker (Syracusa) munkatársaival komplex elektromos rendszert térképeztek fel a testen és a Direct Current Control System nevet adták neki, mely a páciens élettani és lelki változás hatásaira megváltoztatja alakját és erejét. Dr. Vikoro Injusin 1950 óta vizsgálja az emberi energiamezőt és ,,bioplazmikus” energiamezőként utal rá, mely ionokból, szabad protonokból és szabad elektronokból áll. Fontos azonban, hogy az objektív felfedezéshez nekünk is objektíven kell hozzáállnunk. Pl. a fizikában is a newtoni elméletet teljesen megváltoztatta az egysíkú, lineáris gondolkodás helyett az einsteini relativitás elmélete, immár több, mint 100 éve. Szilárd tárgyakból álló régi világképünk ezáltal egy olyan világgá alakult, ahol a kölcsönös kapcsolatok hullámszerű mintázatokból állnak.

És, ha azt hisszük, hogy a része valaminek képes arra, hogy tanulmányozza az egészet, akkor már eleve kudarcra van ítélve a megismerés folyamatának eredményessége a dualisztikus felosztás miatt. De akkor mi a megoldás? A kritika önmagában mindig kevés, megoldásra van szükségünk. Dr. David Bohm fizikus azt mondja, hogy a hologramból álló világegyetem elképzelése az a kiindulási pont lehet, ahonnan elindíthatjuk a kutakodásunkat. Az első hologramot egyébként Gábor Dénes alkotta meg és Nobel-díjat is kapott érte 1971-ben. Azonban újra hangsúlyozom, hogy nagyon fontos, hogy ne dualisztikusan felosztva részekre a dolgokat vizsgáljuk a különféle jelenségeket pl. a te vagy az én aurám stb., jóllehet nyelvünk segítségével ezzel a felosztással tudjuk szemléltetni a dolgokat.

További érdekesség, hogy ha egy faj egyede elsajátít egy új viselkedési mintát, akkor az megváltoztatja az adott faj oksági mezejét valamilyen mértékben (lásd Rubert Sheldrake, morfogenetikus mező elmélete). A „morph” a formát, a „genezis” pedig a létrejövés fogalmára utal. A híres majomkísérlet pedig jól alátámasztja mindezt. Ezen kívül Dr. Lawrence és Phobe Bendit a harmincas években vizsgálatot folytattak az emberi energiamezőkkel, hangsúlyozva a test egészének és gyógyításának alapjait képező éteri, formatermő hatóerő ismeretének fontosságát.

 

A vallás oldaláról

Kitágult tudatállapotban (pl. ima, meditáció) rengeteg beszámolót hallhatunk az auráról, a minket körülvevő energiamezőről. Az indiai, spirituális irodalom pránáról (energia) beszél, mely több, mint öt ezer éves felfedezés, legalábbis akkor már írtak róla. A szent képeken aranyszínű glóriákat láthatunk a keresztény vallás kultúrájában. A kínai kultúrában pedig Krisztus előtti 3. évezredben már beszéltek a csi-ről mint vitális energiáról (tai-chi, chi-kung szó is erre utal). A jin és a jang kiegyensúlyozása erről szól, hogy ne legyen túl sok, vagy túl kevés az energia áramlása (lásd akupunktúra ősi művészete), mert az betegséghez vezethet. A Kabbala (zsidó misztikus filozófia), ugyanezt az energiát asztrál fényként említi meg (Kr. e. 538 körül). A japán kultúrában a reiki kiválóan összegzi ezt az univerzális energiát, de a harcművészetekben is megtaláljuk ennek a tannak a fontosságát.

Az auralátás megtanulása garanciával 1-2 óra alatt

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

keresés

AJÁNLOTT CIKKEK
spirituális versNyaralás