A lélek fejlődésének hét fokozata 7/2 csakra–napfonat, szakrális, korona, torok, szív, harmadik szem, gyökér csakra, színek, térkép

 In Filozófiai cikkek, keleti pszichológia, energiagyógyászat

7/1. csakra

Napfonat csakra, szakrális csakra, korona csakra, torok csakra, szív csakra, gyökér csakra, csakra színek, csakra térkép, harmadik szem csakra

Forrás: Dr. Caroline Myss, A lélek anatómiája

A kapcsolat ereje

Második csakra

A kapcsolatok ereje, mely a szex (élmény) csakrának felel meg.
Színe: kívánatos narancs
.
Tulajdonságok: függőség, éber szexualitás, tudás, függetlenség, érzelem, élvezet, állhatatosság, művészetek, valakihez való tartozás

Ha kevéssel rendelkezünk belőle az energia tekintetében: depresszió, frigiditás, érzelem elfojtása, félelem a kapcsolattól

Ha túl sokkal rendelkezünk belőle az energiákat illetően: szexuális megszállás, élvezetek hajszolása
A második csakra a kapcsolatok erőközpontja, energiái hétéves kor körül kezdenek pulzálni és elkülönülni. Ezek az energiák rendkívül erőteljesek és változékonyak, mert szüntelenül a teremtésre, a Föld sarkaiból való kifordítására és az élet folytonosságához való hozzájárulásra vagy annak befolyásolására törekszik.

 

Elhelyezkedés : Az alhastól a köldök területéig.

Energiakapcsolata a fizikai testtel: Nemi szervek, vastagbél, a gerinc alsó része, medence, a csípő területe, vakbél és a hólyag.
A második csakra az emberi kapcsolatokra irányuló szükségleteinkre rezonál, kapcsolatok, pénz, szex, tekintély és főleg mindezek irányítására való folyamatos törekvés. Az energiái teszik számunkra lehetővé a személyes azonosságtudat kialakítását.

Félelmek: Az irányítás elvesztésétől, az irányítottságtól és az állapotok domináns hatalmától való félelem, mint árulás, impotencia, pénzügyi veszteség, nemi erőszak, cserbenhagyás, elhagyatottság vagy fizikai leépülés. Ezek mind gyengítik az energiamezőnket, de a legmérgezőbben a bosszú energiája hat a biológiai rendszerünkre.

Erősségek: Önálló pénzügyi és fizikai túléléshez való képesség és kitartás, önvédelem, a „harcolj vagy fuss” ösztöne és a kockázatvállalás, a veszteség utáni talpra állás ereje, lázadás és döntéshozási képesség.

Szakrális igazság: A „tiszteld embertársadat” valósága. Spirituális szempontból a legalkalmibbtól a legintimebbig minden kapcsolatunk a tudatosság egyre magasabb szintjeire való emelkedésünket hivatott elősegíteni.
A második csakrát a test morális központjának is nevezhetjük. Míg a törvények és a szabályok az első csakrához tartoznak, a személyes etika és morál a másodikhoz. A szilárd személyes erkölcsi normák észlelhető energiaminőséget sugároznak.

 

Az első csakra egységes energiáihoz képest a második csakra energiáiban megjelenik a dualitás, poláris ellentétére bomlik. Értelmezhetjük úgy is ezt az energiapolarizálódást mint ok és okozat törvényt vagy vonzástörvényt, ami azt jelenti, hogy az energiamintázatunk amit kisugárzunk környezetünkbe bevonzza a környezetünkbe a számunkra legmegfelelőbb személyeket, akikkel az éppen esedékes megoldandó feladatunkat megoldhatjuk, tehát semmi sem véletlen, mert minden egyes kapcsolatunk előtt saját energiáinkkal tártuk szélesre az ajtót.

A második csakrában lévő spirituális kihívás, hogy megtanuljuk tudatosan kezelni viszonyainkat, olyan emberekkel bocsátkozunk kapcsolatba akik támogatják fejlődésünket és elengedjük azokat akik útjában állnak növekedésünknek.
A második csakra energiája segít a törzs kollektív energiái fölé emelkedni, döntéseket hozunk az ellentétek, a pozitív és negatív energiaminták világában. Minden egyes választásunk finom energiaáramot indukál az Univerzum felé amely rendkívül érzékenyen reagál az emberi tudatosság befolyására. Döntéseidet bölcsességgel hozd meg, mert minden választásoddal a spirituális energia teremtő ereje nyilatkozik meg amiért felelősséggel tartozol. Minden hitben gyökerező döntés maga mögött tudhatja az Ég támogatását, míg a félelemből hozott döntések a hit energiájának a megsértését jelentik.

A legbölcsebb ha a pénzt egy olyan szubsztanciának tekintjük, amelyet a hit révén bevonzhatunk az életünkbe. A spirituálisan érett személy olyan belső útmutatás szerint képes irányítani az életét, melyet a pénzügyileg motivált ember őrültségnek és kockázatosnak tartana.

7/3. csakra

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
csakrák, energiákcsakrák, energiák