A lélek fejlődésének hét fokozata 7/2 csakra–napfonat, szakrális, korona, torok, szív, harmadik szem, gyökér csakra, színek, térkép

 In Filozófiai cikkek, keleti pszichológia, energiagyógyászat

7/1. csakra

Napfonat csakra, szakrális csakra, korona csakra, torok csakra, szív csakra, gyökér csakra, csakra színek, csakra térkép, harmadik szem csakra

Forrás: Dr. Caroline Myss, A lélek anatómiája

A kapcsolat ereje

Második csakra

A kapcsolatok ereje, mely a szex (élmény) csakrának felel meg.
Színe: kívánatos narancs
.
Tulajdonságok: függőség, éber szexualitás, tudás, függetlenség, érzelem, élvezet, állhatatosság, művészetek, valakihez való tartozás

Ha kevéssel rendelkezünk belőle az energia tekintetében: depresszió, frigiditás, érzelem elfojtása, félelem a kapcsolattól

Ha túl sokkal rendelkezünk belőle az energiákat illetően: szexuális megszállás, élvezetek hajszolása
A második csakra a kapcsolatok erőközpontja, energiái hétéves kor körül kezdenek pulzálni és elkülönülni. Ezek az energiák rendkívül erőteljesek és változékonyak, mert szüntelenül a teremtésre, a Föld sarkaiból való kifordítására és az élet folytonosságához való hozzájárulásra vagy annak befolyásolására törekszik.

 

Elhelyezkedés : Az alhastól a köldök területéig.

Energiakapcsolata a fizikai testtel: Nemi szervek, vastagbél, a gerinc alsó része, medence, a csípő területe, vakbél és a hólyag.
A második csakra az emberi kapcsolatokra irányuló szükségleteinkre rezonál, kapcsolatok, pénz, szex, tekintély és főleg mindezek irányítására való folyamatos törekvés. Az energiái teszik számunkra lehetővé a személyes azonosságtudat kialakítását.

Félelmek: Az irányítás elvesztésétől, az irányítottságtól és az állapotok domináns hatalmától való félelem, mint árulás, impotencia, pénzügyi veszteség, nemi erőszak, cserbenhagyás, elhagyatottság vagy fizikai leépülés. Ezek mind gyengítik az energiamezőnket, de a legmérgezőbben a bosszú energiája hat a biológiai rendszerünkre.

Erősségek: Önálló pénzügyi és fizikai túléléshez való képesség és kitartás, önvédelem, a „harcolj vagy fuss” ösztöne és a kockázatvállalás, a veszteség utáni talpra állás ereje, lázadás és döntéshozási képesség.

Szakrális igazság: A „tiszteld embertársadat” valósága. Spirituális szempontból a legalkalmibbtól a legintimebbig minden kapcsolatunk a tudatosság egyre magasabb szintjeire való emelkedésünket hivatott elősegíteni.
A második csakrát a test morális központjának is nevezhetjük. Míg a törvények és a szabályok az első csakrához tartoznak, a személyes etika és morál a másodikhoz. A szilárd személyes erkölcsi normák észlelhető energiaminőséget sugároznak.

 

Az első csakra egységes energiáihoz képest a második csakra energiáiban megjelenik a dualitás, poláris ellentétére bomlik. Értelmezhetjük úgy is ezt az energiapolarizálódást mint ok és okozat törvényt vagy vonzástörvényt, ami azt jelenti, hogy az energiamintázatunk amit kisugárzunk környezetünkbe bevonzza a környezetünkbe a számunkra legmegfelelőbb személyeket, akikkel az éppen esedékes megoldandó feladatunkat megoldhatjuk, tehát semmi sem véletlen, mert minden egyes kapcsolatunk előtt saját energiáinkkal tártuk szélesre az ajtót.

A második csakrában lévő spirituális kihívás, hogy megtanuljuk tudatosan kezelni viszonyainkat, olyan emberekkel bocsátkozunk kapcsolatba akik támogatják fejlődésünket és elengedjük azokat akik útjában állnak növekedésünknek.
A második csakra energiája segít a törzs kollektív energiái fölé emelkedni, döntéseket hozunk az ellentétek, a pozitív és negatív energiaminták világában. Minden egyes választásunk finom energiaáramot indukál az Univerzum felé amely rendkívül érzékenyen reagál az emberi tudatosság befolyására. Döntéseidet bölcsességgel hozd meg, mert minden választásoddal a spirituális energia teremtő ereje nyilatkozik meg amiért felelősséggel tartozol. Minden hitben gyökerező döntés maga mögött tudhatja az Ég támogatását, míg a félelemből hozott döntések a hit energiájának a megsértését jelentik.

A legbölcsebb ha a pénzt egy olyan szubsztanciának tekintjük, amelyet a hit révén bevonzhatunk az életünkbe. A spirituálisan érett személy olyan belső útmutatás szerint képes irányítani az életét, melyet a pénzügyileg motivált ember őrültségnek és kockázatosnak tartana.

7/3. csakra

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
csakrák, energiákcsakrák, energiák