Bölcsességek, szerelmes, aforizmák, bölcs mondások, idézetek: Oshotól és Eckhart Tollétól konkrét gyakorlatokkal IX.

 In bölcsességek, Filozófiai cikkek

Bölcsességek, szerelmes, aforizmák, bölcs mondások, idézetek: Osho és Eckhart Tolle jóvoltából

Amint észreveszed, hogy nem vagy jelen, máris jelen vagy. Valahányszor képes vagy megfigyelni az elmédet, már ki is léptél annak csapdájából. (Eckhart Tolle)

A zen hagyományai szerint a tanító maga küldi el a tanítványait saját ellenfeléhez. A tanítványok csak egy évig tanulnak a mestertől, aki aztán így szól hozzájuk: “Most menj, és keresd fel az ellenfelemet, keresd fel a másik mestert. Mert amit én megosztottam veled, az csupán az igazság egyik oldala – a másik oldalát pedig csakis ő tudja elmondani neked.” (Osho)

Mi az alapvető illúzió? A gondolattal való azonosulás. (Eckhart Tolle)

Sokkal inkább a szeretetre kell nevelnünk a gyermekeket ahelyett, hogy matematikát, földrajzot vagy történelmet tanítunk nekik. A szeretetre kellene tanítanunk őket, mert a földrajz soha nem lesz az élet csúcspontja, ahogy a matematika, a történelemtudomány vagy a technikai ismeretek sem. Semmi sem fogható a szeretethez. Mindig a szeretet lesz a csúcspont. (Osho)

Az igazi intelligencia hangtalanul működik. A kreativitást és a problémák megoldását a belső csendben találod meg. (Eckhart Tolle)

Jegyezzétek meg: az élet nem szenvedés! Az életet ti magatok teszitek szenvedéssé, mivel megosztottak vagytok. Folyton harcban álltok önmagatokkal, ezért szerencsétlen, nyomorúságos lényekké váltok. (Osho)

Soha semmi nem történt a múltban: minden a mostban történt.
Soha semmi nem fog történni a jövőben: minden a mostban fog történni. (Eckhart Tolle)

Az erkölcsnek az igazsággal, az őszinteséggel, a hitelességgel, a teljességgel kellene törődnie. Az erkölcsi normáknak a tudatosságról, a meditációról, a szeretetről, az együttérzésről és a részvétről kellene szólniuk. (Osho)

Érezd belső tested energiáját! A mentális zaj azonnal lecsökken vagy elül. (Eckhart Tolle)

Bölcs az, akiben találkozik egymással a természet és isteni minőség, teremtett és teremtő, test és lélek, az, ami lent van, és az, ami fent, akiben föld és ég egyesül egymással. (Osho)

A dolgok birodalmának egomentes értékelése révén a téged körülvevő világ oly módon megelevenedik, ami az elme számára teljesen fölfoghatatlan. (Eckhart Tolle)

Nincs még egy olyan dolog, amiben annyira hasonlítanánk az állatokhoz, mint a szex, mert az élet egyetlen más területén sem vagyunk természetesek – minden egyéb téren képesek vagyunk természetellenesen viselkedni. (Osho)

Íme egy új spirituális gyakorlat: ne vedd a gondolataidat túl komolyan! (Eckhart Tolle)

Az ember az egyetlen lény, amely képes elfojtani, vagy átalakítani az energiáit – erre egyetlen másik élőlény sem képes. Az elfojtás és az átalakítás ugyanazon jelenség két aspektusa, és ezt a jelenséget csakis az ember képes életre hívni. (Osho)

A most az egyetlen hely, ahol az élet föllelhető. (Eckhart Tolle)

Az ember mindig csak olyan dolgokról beszél, amelyek nem képezik az élete részét. Manapság nem beszélünk a szexről, mivel a szex egész életünket betölti; Istenről beszélünk, mivel az életmódunknak semmi köze sincs Istenhez. Valójában a beszéd által kompenzáljuk azokat a dolgokat, amelyeket nem élünk meg. (Osho)

Az élet titka: “a halál előtt meghalni”, és rájönni, hogy nem létezik halál. (Eckhart Tolle)

Ha szemügyre veszünk egy anyát és egy nőt, aki nem adott életet gyermeknek, jól láthatjuk a kettejük ragyogása, energiája és személyisége közt megmutatkozó különbségeket. Az anyára egyfajta sugárzás, egyfajta nyugalom jellemző – a síkságot elért folyók nyugalma. (Osho)

Valahányszor elmerülsz a kényszeres gondolkozásban, elkerülöd azt, ami van. Nem akarsz ott lenni, ahol vagy. Az itt és mostban. (Eckhart Tolle)

Az udvarokban heverő köveket este is ugyanott találjátok, ahol reggel láttátok őket. A virágok azonban reggel még virágoznak, estére pedig már elhullatják szirmaikat. A virágok élő dolgok, megszületnek, élnek és meghalnak. A kövek élettelenek, ezért találjátok őket reggeli helyükön esténként is. A kövek tartósak és megbízhatóak. (Osho)

Bármi, amit teljesen elfogadsz, eljuttat a béke állapotába, beleértve azt is, hogy elfogadod, hogy képtelen vagy elfogadni, hogy ellenállsz (Eckhart Tolle)

A tudatlanság hitetlenné teheti az embert, a tudás soha. (Osho)

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Miben segíthetek? Kérj konzultációt

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
bölcs, szerelemes aforizmák az életrőlbölcs írások