Bölcsességek, szerelmes, aforizmák, bölcs mondások, idézetek: Oshotól és Eckhart Tollétól konkrét gyakorlatokkal IX.

 In bölcsességek, Filozófiai cikkek

Bölcsességek, szerelmes, aforizmák, bölcs mondások, idézetek: Osho és Eckhart Tolle jóvoltából

Amint észreveszed, hogy nem vagy jelen, máris jelen vagy. Valahányszor képes vagy megfigyelni az elmédet, már ki is léptél annak csapdájából. (Eckhart Tolle)

A zen hagyományai szerint a tanító maga küldi el a tanítványait saját ellenfeléhez. A tanítványok csak egy évig tanulnak a mestertől, aki aztán így szól hozzájuk: “Most menj, és keresd fel az ellenfelemet, keresd fel a másik mestert. Mert amit én megosztottam veled, az csupán az igazság egyik oldala – a másik oldalát pedig csakis ő tudja elmondani neked.” (Osho)

Mi az alapvető illúzió? A gondolattal való azonosulás. (Eckhart Tolle)

Sokkal inkább a szeretetre kell nevelnünk a gyermekeket ahelyett, hogy matematikát, földrajzot vagy történelmet tanítunk nekik. A szeretetre kellene tanítanunk őket, mert a földrajz soha nem lesz az élet csúcspontja, ahogy a matematika, a történelemtudomány vagy a technikai ismeretek sem. Semmi sem fogható a szeretethez. Mindig a szeretet lesz a csúcspont. (Osho)

Az igazi intelligencia hangtalanul működik. A kreativitást és a problémák megoldását a belső csendben találod meg. (Eckhart Tolle)

Jegyezzétek meg: az élet nem szenvedés! Az életet ti magatok teszitek szenvedéssé, mivel megosztottak vagytok. Folyton harcban álltok önmagatokkal, ezért szerencsétlen, nyomorúságos lényekké váltok. (Osho)

Soha semmi nem történt a múltban: minden a mostban történt.
Soha semmi nem fog történni a jövőben: minden a mostban fog történni. (Eckhart Tolle)

Az erkölcsnek az igazsággal, az őszinteséggel, a hitelességgel, a teljességgel kellene törődnie. Az erkölcsi normáknak a tudatosságról, a meditációról, a szeretetről, az együttérzésről és a részvétről kellene szólniuk. (Osho)

Érezd belső tested energiáját! A mentális zaj azonnal lecsökken vagy elül. (Eckhart Tolle)

Bölcs az, akiben találkozik egymással a természet és isteni minőség, teremtett és teremtő, test és lélek, az, ami lent van, és az, ami fent, akiben föld és ég egyesül egymással. (Osho)

A dolgok birodalmának egomentes értékelése révén a téged körülvevő világ oly módon megelevenedik, ami az elme számára teljesen fölfoghatatlan. (Eckhart Tolle)

Nincs még egy olyan dolog, amiben annyira hasonlítanánk az állatokhoz, mint a szex, mert az élet egyetlen más területén sem vagyunk természetesek – minden egyéb téren képesek vagyunk természetellenesen viselkedni. (Osho)

Íme egy új spirituális gyakorlat: ne vedd a gondolataidat túl komolyan! (Eckhart Tolle)

Az ember az egyetlen lény, amely képes elfojtani, vagy átalakítani az energiáit – erre egyetlen másik élőlény sem képes. Az elfojtás és az átalakítás ugyanazon jelenség két aspektusa, és ezt a jelenséget csakis az ember képes életre hívni. (Osho)

A most az egyetlen hely, ahol az élet föllelhető. (Eckhart Tolle)

Az ember mindig csak olyan dolgokról beszél, amelyek nem képezik az élete részét. Manapság nem beszélünk a szexről, mivel a szex egész életünket betölti; Istenről beszélünk, mivel az életmódunknak semmi köze sincs Istenhez. Valójában a beszéd által kompenzáljuk azokat a dolgokat, amelyeket nem élünk meg. (Osho)

Az élet titka: “a halál előtt meghalni”, és rájönni, hogy nem létezik halál. (Eckhart Tolle)

Ha szemügyre veszünk egy anyát és egy nőt, aki nem adott életet gyermeknek, jól láthatjuk a kettejük ragyogása, energiája és személyisége közt megmutatkozó különbségeket. Az anyára egyfajta sugárzás, egyfajta nyugalom jellemző – a síkságot elért folyók nyugalma. (Osho)

Valahányszor elmerülsz a kényszeres gondolkozásban, elkerülöd azt, ami van. Nem akarsz ott lenni, ahol vagy. Az itt és mostban. (Eckhart Tolle)

Az udvarokban heverő köveket este is ugyanott találjátok, ahol reggel láttátok őket. A virágok azonban reggel még virágoznak, estére pedig már elhullatják szirmaikat. A virágok élő dolgok, megszületnek, élnek és meghalnak. A kövek élettelenek, ezért találjátok őket reggeli helyükön esténként is. A kövek tartósak és megbízhatóak. (Osho)

Bármi, amit teljesen elfogadsz, eljuttat a béke állapotába, beleértve azt is, hogy elfogadod, hogy képtelen vagy elfogadni, hogy ellenállsz (Eckhart Tolle)

A tudatlanság hitetlenné teheti az embert, a tudás soha. (Osho)

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Segítsd kérlek támogatással a honlap fenntartását, kutatómunkámat

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

keresés

AJÁNLOTT CIKKEK
bölcs, szerelemes aforizmák az életrőlbölcs írások