Bölcsességek, szerelmes, aforizmák, bölcs mondások, idézetek: Oshotól és Eckhart Tollétól konkrét gyakorlatokkal VIII.

 In bölcsességek, Spirituális cikkek

Bölcsességek, szerelmes, aforizmák, bölcs mondások, idézetek: Osho és Eckhart Tolle jóvoltából

Amikor belépsz a mostba, kilépsz elméd tartalmából. A gondolatok szüntelen áramlása lelassul. A gondolatok már nem kötik le teljes figyelmedet, nem szívnak be teljesen. Rések jelennek meg a gondolatok között: tágasság és belső csend. Kezded megérteni, mennyivel hatalmasabb és mélyebb vagy, mint a gondolataid. (Eckhart Tolle)

Hogyan is lehetnél boldog egy másik személlyel, ha még egyedül se vagy az? (Osho)

Azt mondod: „én ismerni akarom magamat”. Te vagy az „én”. Te vagy a tudás. Te vagy az a tudatosság, amely révén minden tudott. Az pedig nem ismerheti önmagát: az önmaga. (Eckhart Tolle)

[adrotate group=”2″]

Legyen hát ez a ti utatok: élvezzetek minden pillanatot, bármilyen legyen is, adjatok hálát érte, leljétek örömötöket a most pillanatában és ünnepeljétek azt. (Osho)

A megvilágosodott ember figyelmének középpontjában mindig a most áll, de periférikusan azért tudatában van az időnek. (Eckhart Tolle)

Vágy nélkül valónak lenni annyit tesz, mint az “itt és most” állapotában élni, annyit tesz, mint elégedettnek lenni, bárhogyan is alakuljanak a dolgok – hiszen a dolgok nem is alakulhatnak másképp. (Osho)

Életed tartalmát gondolataid, érzelmeid, érzékeléseid és élményeid alkotják. (Eckhart Tolle)

[adrotate group=”3″]

A vágy alapvetően nem más, mint egy nem létező dolog, egy nem létező állapot iránti sóvárgás. (Osho)

Ha nem akarsz több fájdalmat létrehozni magad és mások számára, ha nem akarsz hozzátenni a benned még mindig élő, a múltból származó fájdalomüledékhez, akkor ne teremts több időt! Vagy legalábbis ne többet, mint amennyi ahhoz szükséges, hogy életed gyakorlati vonatkozású ügyeit kezelni tudd! (Eckhart Tolle)

Valójában minden ember úgy érzi, hogy a gyermekkor valamilyen utópisztikusan jó időszak volt, és mindenki szeretne visszatérni a gyermekkorába. Még a halálos ágyukon fekvő öregemberek is nosztalgiával eltelve gondolnak vissza gyermekkorukra – az áldott gyermekkor szépségére, boldogságára, a virágokra, a pillangókra, az álmokra és a tündérmesékre. Gyermekkorában mindenki Csodaországban él – nem csak Alice, de mindenki más is. Ez az emlék mindenkit elkísér. (Osho)

Az emberi evolúció következő lépése: túllépni a gondolaton. Ez most sürgős feladatunk. (Eckhart Tolle)

A tudás életre hívja az egót. (Osho)

Az emberi állapot: a gondolatban elveszettség állapota. (Eckhart Tolle)

Amikor az ember öntudatra ébred, megjelenik az ego és megfigyelővé válunk. (Osho)

[adrotate group=”2″]

A halál nem az élet ellentéte. Az életnek nincs ellentéte. A halál ellentéte a születés. Az élet örök. (Eckhart Tolle)

A tudatos elme egyszerűen tehetetlen a tudattalannal szemben, mert a tudatos elme a társadalom mellékterméke, a tudattalan pedig természetes, biológiai dolog, és mint ilyen, óriási erővel és energiával rendelkezik. Azaz az agyunk a “jó” dolgokon jár, miközben továbbra is “rossz” dolgokat cselekszünk. (Osho)

 

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, a cikkek írója

2005 óta foglalkozom emberekkel, ötvözve a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával, orvosi szaklapokban publikálok, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keleti és nyugati medicina). 350+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon. Egészséges embereknek tartok egyéni konzultációt integrált önfejlesztéssel és csoportos önfejlesztést gyors felismerésekkel, különleges, lényegre törő gyakorlati módszerek segítségével.

Belekóstolnál?

 

 

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK
bölcs, szerelemes aforizmák az életrőlbölcs, szerelemes aforizmák az életről