Bölcsességek, szerelmes, aforizmák, bölcs mondások, idézetek: Oshotól és Eckhart Tollétól konkrét gyakorlatokkal VI.

 In bölcsességek, Spirituális cikkek

Bölcsességek, szerelmes, aforizmák, bölcs mondások, idézetek: Osho és Eckhart Tolle jóvoltából

Az emberiség egy vészesen őrült és nagybeteg faj! Ez nem kritika. Ez tény. (Eckhart Tolle)

Ha féltékenyek vagyunk valakire, tudnunk kell, hogy ez valójában nem szerelem. Ilyenkor csupán egyfajta játékot játszunk, a szeretet álcája mögé rejtjük a szexet. A szerelem ilyenkor csupán üres szó – a valóság pedig maga a szex. (Osho)

Érezd testedben az életteliséget! Ez tart téged a mostban. (Eckhart Tolle)

[adrotate group=”2″]

Ha szeretünk valakit, bízunk abban, hogy az illető nem jár más nők, más férfiak után. Hiszen ha megteszi, valójában nem él benne a szeretet – és ekkor úgysem tehetünk semmit. A szeretet által eljutunk a megértésre, és így nem lesz majd bennünk féltékenység. (Osho)

Az élvezet mindig valami rajtad kívül álló dologból származik, míg az öröm a bensődből fakad. (Eckhart Tolle)

Ha valaki szerelembe emelkedik, soha nem zuhan le ebből a magasságból, mert ez az emelkedés a saját erőfeszítésének köszönhető, és az így kialakuló szerelem és szeretet szintén az ő irányítása alatt áll. Szerelembe esni azonban egyáltalán nem akaratlagos dolog. (Osho)

A fájdalomtest olyan csapdába esett életenergiából áll, amely teljes energiameződről lehasadt, és az elmével való azonosulás természetellenes folyamata révén átmenetileg önállósult. (Eckhart Tolle)

A férfi, ha valóban férfi, felajánlja a vállát a nőnek, hogy az kikapaszkodhasson a gödörből, és ő maga is megtalálja a módját, hogyan emelkedjen ki onnan. (Osho)

A megadás akkor következik be, amikor már nem kérdezed: „miért történik ez velem?”.Semmi olyan nem lehetsz, ami fölbukkan és elmúlik. (Eckhart Tolle)

Mindkét félnek meg kell értenie, hogy a szerelem már elmúlt ugyan, mégsem kell gyűlölnötök egymást, mert nem ti pusztítottátok el azt. Nem is ti teremtettétek ezt a szerelmet, az csak feltámadt, mint a nyári szellő, ti pedig élveztétek a szerelem pillanatait; és segítsetek egymásnak kimászni ebből a gödörből. (Osho)

A spirituális fölébredés: fölébredni a gondolat álmából. (Eckhart Tolle)

[adrotate group=”3″]

Én azonban azt mondom, ha kellőképpen érzékivé váltok, még a leghétköznapibb dolgokat is érezni fogjátok: érezni fogjátok az öltözeteteket, érezni fogtok egy pohár hideg italt, egy csésze meleg kávét vagy teát, érezni fogjátok a kávé aromáját, a forrásban lévő tea illatát – és egyre gazdagabbá, egyre élőbbé váltok majd ezen érzetek által. (Osho)

Ha teljes figyelmedet a jelen pillanatnak szenteled, az egós elménél sokkal hatalmasabb intelligencia lép be az életedbe. (Eckhart Tolle)

A létezés nem hisz a másolatokban; a létezés lényege az eredetiség, ezért mindig eredeti, egyéni lényeket teremt. (Osho)

Amikor a tested minden sejtje annyira jelen van, hogy élettől vibrálónak érzed őket, és amikor az élet minden pillanatában megéled a Lét örömét, akkor mondhatod el, hogy megszabadultál az időtől. (Eckhart Tolle)

Az élet egyediséggel ruház fel minket, a halál pedig megszünteti egyediségünket. (Osho)

A forma nélküli tudatosság „terajtad” keresztül önmaga tudatára ébredt. (Eckhart Tolle)

Számomra és a hozzám hasonló emberek számára a melegség maga az élet. Minél több melegséget adunk egymásnak, annál több melegség, annál több élet lesz bennünk. (Osho)

Az elfogadhatatlan elfogadása a kegyelem legnagyobb forrása ebben a világban
A nagyszerű zene körülölel, játszani kezd a szíveden, megteremti azt a ritmust, amelyet elveszítettél. Hatalmas béke ereszkedik rád, és hatalmas öröm van a szívedben. (Osho)

[adrotate group=”2″]

Unatkozom.” Ki tudja ezt?
„Haragszom, szomorú vagyok, félek.” Ki tudja ezt?
Te a tudás vagy, s nem a tudott állapot. (Eckhart Tolle)

Minden élő ember érzéki lény. Ez annyit tesz, hogy valamennyi érzékszerve a legnagyobb hatásfokon működik. Az ilyen ember jobban lát, és ha kezet fogsz vele, nem azt érzed majd, mintha egy halott faágat tartanál a kezedben. Az ilyen ember érintése élő érintés, amely mindig a saját nyelvén beszél, mindig valamilyen üzenetet közvetít. Ha egy ilyen emberrel fogsz kezet, érezni fogjátok egymás energiáját. (Osho)

 

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, a cikkek írója

2005 óta foglalkozom emberekkel, ötvözve a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával, orvosi szaklapokban publikálok, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keleti és nyugati medicina). 350+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon. Egészséges embereknek tartok egyéni konzultációt és ezen kívül különleges masszázst.  

 

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK
bölcs, szerelemes aforizmák az életrőlbölcs, szerelemes aforizmák az életről