Bölcsességek, szerelmes, aforizmák, bölcs mondások, idézetek: Oshotól és Eckhart Tollétól konkrét gyakorlatokkal V.

 In bölcsességek, Spirituális cikkek

Bölcsességek, szerelmes, aforizmák, bölcs mondások, idézetek: Osho és Eckhart Tolle jóvoltából

Az emberi test a leggyönyörűbb dolog a világon. Egyetlen virág sem kelhet versenyre vele, hiszen az emberi test a természet legösszetettebb virága. (Osho)

Mindig mondj igent a jelen pillanatra! Hiszen mi lehetne hiábavalóbb és esztelenebb, mint belső ellenállást tanúsítani azzal szemben, ami már van? Mi lehetne ostobább, mint szembeszegülni magával az élettel, ami most van, és mindig csak most van? Add meg magad annak, ami van! Mondj igent az életre, és meglátod, az hirtelen elkezd érted, s nem pedig ellened működni! (Eckhart Tolle)

Ha féltékenység van benned, adj hangot neki: légy dühös, törj össze egy tányért, csapd be magad mögött az ajtót. Tedd, amit tenned kell… és egyetlen nőt sem kell megtanítani arra, mit is tegyen ilyenkor – ehhez mindegyiküknek ösztönös tehetsége van! (Osho)

…az, aki te vagy, valamint a csend egy és ugyanaz. És ha még nem őrültél meg teljesen ebben a bolond világban, az azt jelenti, hogy valahogyan el tudod érni a benned lévő csendet. (Eckhart Tolle)

[adrotate group=”2″]

A féltékenység nem jó dolog, az elfojtott, elrejtett féltékenység azonban sokkal veszélyesebb, mint a nyíltan felvállalt. (Osho)

A kulcs a következő: vess véget az idő káprázatának! Az idő és az elme elválaszthatatlanok egymástól. Vond el az időt az elmétől, és az leáll – hacsak nem döntesz úgy, hogy használod. (Eckhart Tolle)

Az igazi férfi mindig kész feltárni másik lénye lényegét, mert nem fél megmutatni önmagát. (Osho)

Minden igazi művész – akár tudatában van, akár nem – az elmenélküliségből, a belső csöndből alkot. Ezt követően az elme csak formába önti a kreatív sugallatot vagy fölismerést. Még a nagy tudósok is arról számolnak be, hogy alkotó áttörésük pillanatai a mentális nyugalom idejére estek. (Eckhart Tolle)

[adrotate group=”3″]

Egyetlen párnak sem lenne szabad elfelejtenie, hogy a kapcsolatuk által egyikük sem vált a másik “urává és parancsolójává”, csak társakká, barátokká lettek. És soha ne vegyétek biztosra ezt a kapcsolatot: a párkapcsolatnak semmi köze a birtokláshoz. A férfi és a nő nem tárgy, amelyet birtokolni lehet; mindketten emberek, akik tiszteletet érdemelnek. (Osho)

A most elválaszthatatlan attól, aki a legmélyebb szinten vagy. (Eckhart Tolle)

A szeretet pedig nem más, mint a lélek lélegzete. (Osho)
A hang mögötti tudatosságként ismerni magadat: szabadság. (Eckhart Tolle)

Ha egy férfi szeret egy nőt, szükségképpen szeretni fog számos másik embert is, és ez ugyanígy igaz a nők esetében is, mert a szeretet nem korlátozódhat pusztán egyetlen emberre. (Osho)

A csoportmunka ugyan fölbecsülhetetlen értékű, mégsem elegendő, és nem szabad hagyni, hogy függővé válj tőle! Ugyanígy kerüld el azt is, hogy tanítódon vagy mestereden csüngj. (Eckhart Tolle)

A szépség a természet ajándéka: osszátok hát meg egymással, de soha, soha ne használjátok arra, hogy általa uralkodjatok a másik ember felett. (Osho)

A külső zaj megfelelője a gondolkodás belső zaja. A külső csend megfelelője a belső csend. (Eckhart Tolle)

Azt kérded, miért támad fel benned a félelem, ha valaki elkezd közel kerülni hozzád. Én azt mondom, nagyszerű meglátásra jutottál e kérdés által, hiszen mindenkiben feltámad a félelem, ha egy másik ember kezd közel kerülni hozzá, de csak kevesek ébrednek tudatára ennek. (Osho)

[adrotate group=”2″]

A panaszkodás mindig az éppen létező el nem fogadása. (…) Amikor panaszkodsz, áldozattá teszed magad. (…) Változtass hát a helyzeten tettel, vagy szükség esetén mondd el a véleményedet, és lépj ki a helyzetből, vagy fogadd azt el! Minden más őrültség. (Eckhart Tolle)

Fedezd fel, hogy hová sodródik felhőd; fedezd fel, de ne szólj bele. Engedj magadnak szabad utat. Akármerre sodor a szél – az a jó irány. Minden visszatér oda, ahonnan elindult. Ne harcolj, menj a széllel. Ne tégy gátat a folyód elé – ugorj bele. A tánc gyönyörű, olvadj bele egész lényeddel, ne maradjon ki semmi, ez a lényeg. Ne utasíts el semmit, mert különben sosem jössz rá, hogy ki vagy. Fogadj el mindent – ez az igazi ima. (Osho)

[adrotate group=”2″]

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, a cikkek írója

2005 óta foglalkozom emberekkel, ötvözve a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával, orvosi szaklapokban publikálok, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keleti és nyugati medicina). 350+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon. Egészséges embereknek tartok egyéni konzultációt és ezen kívül különleges masszázst.  

 

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK
bölcs, szerelemes aforizmák az életrőlbölcs, szerelemes aforizmák az életről