Bölcsességek, szerelmes, aforizmák, bölcs mondások, idézetek: Oshotól és Eckhart Tollétól konkrét gyakorlatokkal IV.

 In bölcsességek, Spirituális cikkek

Bölcsességek, szerelmes, aforizmák, bölcs mondások, idézetek: Osho és Eckhart Tolle jóvoltából

Nem az vagy, ami a mostban történik, hanem a most tere. (Eckhart Tolle)

Az elme roppant mohó, és ez okozza minden szenvedésünket. Ha ma részed van valamiben, az elme azonnal elkezdi a holnapot tervezgetni, azonnal elhatározza, hogy az adott dolognak holnap is meg kell történnie. Holott ma azért lehetett részed ebben az élményben, mert nem gondoltál rá – és ha elkezdesz tervezgetni, az mindent megváltoztat. (Osho)

Úgy érhetünk a reinkarnálódásunk végéhez, ha már nem reinkarnálódunk a formával való azonosulásba. Abba, hogy önmagadat a formákban keresd, vagy hogy azt hidd, te egy formában vagy. (Eckhart Tolle)

 

[adrotate group=”2″]

Ha szeretjük egymást, elfogadjuk egymás korlátait is. Ha a kedvesed valóban mélyen szeret téged, tudni fogja, hogy kezdesz megöregedni, tehát a dolgok természetesen már nem működhetnek úgy, mint régen. A szerelem azonban újfajta meghittséget, újfajta közelséget fedez majd fel: kevésbé lesz ugyan szexuális természetű, de mélyebbre hatol. (Osho)

Az igazság az, hogy neked nincs életed, te élet vagy. (Eckhart Tolle)

A szerelem csodálatos dolog, és mindannyiótoknak el kellene sajátítania a szerelem művészetét – éppúgy, ahogy az élet művészetét is. (Osho)

Sohasem jön el a mostaninál tökéletesebb pillanat. (Eckhart Tolle)

[adrotate group=”3″]

Az élet része a nevetés, a komolyság a halál jellemzője. Az élő emberek mindig játékosak, soha nem komolyak. A szeretkezés pedig nem más, mint maga az öröm – igaz ugyan, hogy eddig mindenki azt mondta neked, hogy a szex bűnös dolog, én azonban azt mondom, a szex maga az öröm. (Osho)

Nem találhatod meg önmagadat a múltban vagy a jövőben. Egyetlen helyen találhatod meg magadat: a mostban. (Eckhart Tolle)

A komolyság a halottak jellemzője: láttál már valaha nevetni vagy mosolyogni egyetlen halottat is? (Osho)

Ne törekedj arra, hogy megszabadulj a vágytól, vagy hogy “elérd” a megvilágosodást! Légy jelen! Légy ott, ahol vagy, ám az elme őreként! (Eckhart Tolle)

Az embert mindenre meg kell tanítani. Az embert már nem kötik az ösztönei, ezért bármi lehetséges számára – és ha nem látjuk el kellő útmutatásokkal, csak a sötétben fog tapogatózni. (Osho)

A csend a kondicionálatlan tudat. (Eckhart Tolle)

[adrotate group=”2″]

Ne aggódj amiatt, vajon örökké együtt lesztek-e vagy sem – semmi se tart örökké. (Osho)

Az elme önmagában nem hibás működésű! Csodálatos eszköz! A díszfunkció akkor kezdődik el, amikor önmagadat keresed benne, és összetéveszted azzal, aki valójában vagy. (Eckhart Tolle)

A buddhákat mindig is félreértették, és mindig is félre fogják értelmezni. Ez természetes és elkerülhetetlen, mivel az általuk beszélt nyelv, a napsütötte csúcsok nyelve nem azonos a tudatlanságnak a sötét völgyekben használt nyelvével. A hajnal nyelve nem azonos az éjszaka nyelvével. (Osho)

Hagyd abba önmagad és partnered bírálgatását! A legnagyobb mértékben azzal mozdíthatod elő kapcsolatod megváltozását, ha társadat teljesen olyannak fogadod el, amilyen, anélkül, hogy megpróbálnád őt kritizálni vagy megváltoztatni. (Eckhart Tolle)

[adrotate group=”2″]

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, a cikkek írója

2005 óta foglalkozom emberekkel, ötvözve a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával, orvosi szaklapokban publikálok, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keleti és nyugati medicina). 350+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon. Egészséges embereknek tartok egyéni konzultációt integrált önfejlesztéssel és csoportos önfejlesztést gyors felismerésekkel, különleges, lényegre törő gyakorlati módszerek segítségével.

Belekóstolnál?

 

 

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK
bölcs, szerelemes aforizmák az életrőlbölcs, szerelemes aforizmák az életről