Shivanando levelei: bölcs emberek írásai nekünk – tudatos, megvilágosodott 3.

 In bölcs emberek írásai, SPIRITUÁLIS CIKKEK

Itt mindenki (majdnem mindenki) kicsit hülye, ez vele jár, hiszem azért vagyunk itt, te is és én is, néha a lényegben létezünk de sokszor nem. Végleges megoldás nincs, legfeljebb a halál. Most esik az eső, holnap kisüt a nap. Minden állandó jelleggel változik az a természet lényege, örökös változás. Aki a mestereket szidja az irigyli őket mert ö nem az.

Kérlek, ne akarj tökéletes lenni, már az vagy. Van egy ego, ami olyan mint egy hűséges kutya, ott van de te nem az vagy de annál sokkal több. Legtöbb ember azt képzeli hogy a kutyát el kell kergetni mert néha bepiszkol a házba. Az ego nem más mint egy módosított ösztön. Ha figyeled, hogy az hogy működik akkor jó kutya lesz belőle.

[adrotate group=”2″]

Kevés ember ismeri fel azt hogy más nincs csak Isten, nincs Teremtés és Teremtő mert az Egy. És ha figyelmesen szemléled az ami van csak Istent látod. Mondhatod Isten másik neve Természet.

A tovább menet nem elválás, hanem a következő fejezet. A szeretet örökös. A test csodálatos dolog, de aki abban él az még csodálatossab.

Nincs más csak lecke és itt minden tanít. Végeredményben a leckék felismerése a legnagyobb lecke. A leckék leckéje.
Valahol Jézus azt mondja a test óriási csoda és ha arra tudatos vagy az a csodák csodája. (Tamás evangéliuma)

[adrotate group=”3″]

Nem tökéletes senki, nincs olyan. Legyél magaddal vagy társaddal elégedett, mert csak úgy fejlődsz tovább… Minden ami van Isteni ajándék. És mikor élvezzük Istennek adunk hálát. Még valami, a kristály kemény üveget is vág, de hála Istennek te élsz és mozogsz…

Az egész élet egy óriási végtelen folyamat, melynek nincs vége soha. Aki ezt a folyamatot élvezi az okos aki nem, annak majd legközelebb… Itt minden érdekes és tanulságos de van mikor mi azt nem élvezzük és olyankor, ha lehet, jobb visszavonulni. Valamiből meg kell élnünk, a szarbol trágya lesz ás a trágyából gabona.

Nekem van macskám, Harpo (az a neve) a legjobb barátom. Ömlik belöle a szeretet és nem is tudom hogy tudom azt kiérdemelni? Már 13 éves és prima kondicioban van. Szóval, csak azt akarom mondani hogy egy macsek is lehet nagyszerü tanár. Harpo tanit szeretni. Isten mindig az akinek Te tartod. És különben, van több vallás Isten nélkül is.

Minden a felfogás kérdése, ha minden Isten akkor a balfasz is az, de a szerencsétlen nem tudja. Minden állapot fluktuál nem állando semmi csak a szeretet teljes tudat.

A szenvedésre:
Szarbol nő a legszebb virág. Csak meg kell várni.

Mit látsz a párodban? Meztelen nőt? Ő annál sokkal több, az egész teremtés benne rejlik, (mint benned) élö csoda, ki magához enged. Kivel összeforsz. Akkor a szeretkezés meditáció. A meditáció legtermészetessebb formája. Keresd hogy ő mit szeret, talán a fülcimpa, nem mint eredmény keresés, hanem mint végtelen szeretet.
Mert a vágy szükséges a kezdethez.

[adrotate group=”2″]

Az emberi agy mindig akar valamit. Például most azt akarja hogy megvilágosodj, miért? Attól jobb lesz minden? Megváltozik a világ? Jobban tudsz majd szeretni? Mindegy mit akarsz azt TE akarod. Viszont ha nem akarsz semmit akkor már ott vagy. Furcsa nem? De a Tudat így működik. Azt elvárása az ego legjobb ötlete. Mert magához köt és nem tudsz megszabadulni tőle. Ha nem akarsz semmit – már ott vagy- soha sem voltál máshol. A lélek mindig ott volt, ott van és ott lesz. Csak nem beszél. Úgy értem, nem használ szavakat.
Ismeritek a Bonobo csimpánzfajtát? Azok feszültség nélkül élnek. Érdemes őket tanulmányozni.

 

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, bölcsész, a cikkek írója. 2005 óta foglalkozom emberekkel, orvosi szaklapokban publikálok legújabb felfedezéseimről, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (nyugati és keleti medicina). 300+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon.

De nem vagyok pszichológus, sem orvos és nem rendelkezem tudományos fokozatokkal. Nem gyógyítók, nem tartok pszichológiai kezelést! Oktatással foglalkozom.

Iratkozz fel most!

Akciók, izgalmas előadások, online és offline programok és könyvek, cikkek egy helyen

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK

A KERESENDŐ SZÖVEGET ITT KELL BEGÉPELNI ÉS UTÁNA ENTER-T NYOMNI

Krishna, krisnásokerdő