SHIVANANDO LEVELEI: BÖLCS EMBEREK ÍRÁSAI NEKÜNK – TUDATOS, MEGVILÁGOSODOTT 2.

 In bölcs emberek írásai, SPIRITUÁLIS CIKKEK

Bölcs ember, tudatos ember, megvilágosodott

Mindegy kibe bízol… Lehet a kaktusz is a polcon. Mert ha tökéletes a bizalom akkor a személyiség már nincs ott. Nem is lehet. A vallás mást tanít. Istent nem ismered de ha tökéletes a bizalom, már nincs más.

Nincs biztonság. Nem volt soha és ha lehet most kevesebb van mint volt. És ha szereted ha nem ez karma. Erre mondták régebben – sors.
Mi lelki lények vagyunk a test csak egy átmenet és ha ezt felismered az lesz a legjobb biztonság, vagy, az egyetlen biztonság, más néven Tudat.

[adrotate group=”2″]

A rejtelmet nem lehet megmagyarázni. Viszont a tudatos ember szeretne mindenkinek segíteni. Aki nem tudatos az éli saját életét. (karma) Aki tudatos az is, ő viszont kapcsolódik mindenhez és mindenkihez és ez – szeretet.
Hogy lehet a szeretetet megmagyarázni?

Te mint olyan nem tudsz tenni semmit. Mert minden amit TE kiokoskodsz magában hordja saját ellentétét. Az ego nagyon leleményes dolog hiszen agyad egész tartalma abban van elrejtve. Mikor kimész valamiből már bent vagy másban.
Mikor valaki azt mondja, én eldobom az egót, az nem tudja mit beszél.
Te nem tudsz eldobni semmit.
A megvilágosodott elme Isteni kegy. És nem is lehet más.
Ne követelj semmit és légy hálás azért ami van.

Mindenki keres, ha tudja, ha nem, hiszen azért vagyunk itt.
Az ego marad, persze hogy marad, de mint szerszám. Hogy lehet az agyat eldobni? Hogy lehet arra ráparancsolni? Neked nem kell eldobnod semmit, minden megy magától – de csak ha megkéred. Hogy kit? Lehet guru, angyal, Isten. Most ez nem világos de majd az lesz.

[adrotate group=”3″]

A tartalom egyéni. Más nem is lehet. Te tedd azt amit jónak látsz. Igen, meditáció a gondolat felett áll, de miért ne? A gondolat is lehet eszköz. Induló pont. Mi az ima? Jó gondolat. Lehet csak magadhoz beszélsz de azzal se ártsz senkinek. A gondolat is energia.
A szeretett olyan mint a gravitáció – magába foglal mindent.

Te egy szellem vagy ki most ideiglenessel testet kapott. (Miért?)
Ha ezt nem tudod felfogni, magadévá tenni, akkor maradsz ott ahol vagy. Elzártad az utat.
Miért vagy a testben? Azaz, mért születtél embernek? Mert lelked úgy döntött hogy bizonyos dolgokat meg kell oldanod. Tanulni jöttél ide.( te is én is és mindenki más) Ugyan van egy pár ki azért van itt mert úgy döntött. (lásd mesterek)
A földi létre azt mondják samsara – lásd. Szenvedés földje. Hogy te mit látsz az a TE perspektívád.
Ha úgy fogsz fel mindent ami történik mint leckét (arra mondják, Kaizen, állandó tapasztalás) akkor azonnal másképp látsz mindent. Értelmet kapott.

[adrotate group=”2″]

Minden ami van – Csoda!!! Más nincs. De mi nem tudjuk felfogni. Ki teremtette a tájat? Hogy repül a madár? Honnan jött a zene? Az emberi értelem? Istent nem lehet kianalizálni mert nincs Hozzá ellentét. Az van ami van.

Minden változik, hangulat, érzés, körülötted a világ, vágy érzet, szeretett, közömbösség…
de van valami ami érzékel mindent.

Van aki azért segít mert az természetes neki. Kár hogy nem mindenki olyan. Hiszen mi mind egy családhoz tartozunk. Isten gyermekei vagyunk.
Én élvezem a nyarat. Vagy a műhelybe gyártok valamit, javítok valamit vagy olvasok. Most például egy Kínai bácsi életrajzát élvezem, de nagyon.

A testnek is jobb az aktivitás és te abban élsz. Ami az evést illeti, az is meditáció – fantasztikus ízek, honnan került oda, nem beszélve a kávéról, micsoda illat, ki találta ki hogy azt pörkölni kell?

Tegnap szép idő volt és kint voltam a kertben… ma havazik. Tegnap azt hittem ma bemegyek Montreálba nagynénémet meglátogatni, de jött a hó és most itt ülök és neked válaszolok. Örömmel mert olvastam a Te meglátásaid. Igazad van, de azt már te is tudod.
Amit én neked írtam az köztulajdon, nem az enyém. Sose volt. Tedd vele amit akarsz.

Jó úton jársz. kell a mester, aztán mar nem kell semmi. Én küldöm áldásomat. Ami engem illet – még itt vagyok.
Namaste

[adrotate group=”2″]

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, bölcsész, a cikkek írója. 2005 óta foglalkozom emberekkel, orvosi szaklapokban publikálok legújabb felfedezéseimről, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (nyugati és keleti medicina). 300+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon.

De nem vagyok pszichológus, sem orvos és nem rendelkezem tudományos fokozatokkal. Nem gyógyítók, nem tartok pszichológiai kezelést! Oktatással foglalkozom.

Iratkozz fel most!

Akciók, izgalmas előadások, online és offline programok és könyvek, cikkek egy helyen

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK

A KERESENDŐ SZÖVEGET ITT KELL BEGÉPELNI ÉS UTÁNA ENTER-T NYOMNI

bölcs írásokmagányosság