SHIVANANDO LEVELEI: BÖLCS EMBEREK ÍRÁSAI NEKÜNK – TUDATOS, MEGVILÁGOSODOTT 1.

 In bölcs emberek írásai, Filozófiai cikkek

Bölcs ember, tudatos ember, megvilágosodott

Megoldást keresünk, de nincs olyan, csak élet van. Minden pillanat új, nem tudod mi fog történni a következő percben.
Feltevések vannak de a valóság felismerhetetlen. Akkor mit tehetsz? Bízol. Bízol a kiismerhetetlenben… Mert Isten az…

A jövő kiismerhetetlen és ezt az ego (személyiség) képtelen elfogadni. Mi sose tudjuk hogy mi lesz, még azt se tudjuk hogy mi van.

Mi mindig keresünk okokat… Miért van világmindenség, mi arra az ok? De a világmindenség ott van mégis. Mi annak részei vagyunk.

Az egész élet egy óriási végtelen folyamat melynek nincs vége soha. Aki ezt a folyamatot élvezi az okos aki nem, annak majd legközelebb. Itt minden érdekes és tanulságos de van mikor mi azt nem élvezzük és olyankor, ha lehet, jobb visszavonulni.

Ti (én) egy megoldhatatlan szellem világba ébredtünk és keressük a logikát, mert azt képzeljük hogy van olyan. De nincs. És ha arra ráébredsz akkor nagyot röhögsz és a kérdés megoldódott. Mert az sose volt ott. A kérdés mindig Te vagy. Ha te egy mesternek kényelmet teremtesz akkor az a te elhatározásod volt. Keleten azt mondják, ez Lila, magyarul Isteni színjáték.

… a vágy szükséges a kezdethez. Aki a vágyat megveti, vagy azt mondja, neki már nem kell , az kissé bolond. Arra is szükség van. De maga a tény hogy az egyik test kiegészíti a másikat, lehet a legszebb megvilágosítás.

Én az unokáimtól tanulok legtöbbet. Itt voltak a hétvégén. Látom hogy alakulnak, hogy változnak. És hogy milyen fárasztóak tudnak lenni.
A falusi élet, a természet, a változások szemlélete, a falusi ember élete, az a legjobb környezet. A cement és a beton élet ellenes.

A szeretkezés lehet Tantra. Meditáció. A két energia egyesülése nagyszerű és felemelő dolog. Talán akkor vagy legközelebb Istenhez.

Hogy mi a jel és mi nem, az megoldhatatlan örökös kérdés. Aki azon töpreng néha bedilizik. De végeredménybe minden az ahogy azt Te látod. Egész életed egy tanulmány út és nincs vége soha.
Például jó az hogy én nyomorék vagyok? Én azt hiszem hogy jó és sokat tanultam a harmincöt év alatt, de mint már tudod, annak sohse sincs vége. Egyik állapotot követi a másik. Ez egy folyamat és minden a látószög kérdése.

Neked nem kell megoldani az ég világon semmit. A megoldás mindörökké benned van. Azért nem tudjuk elhinni. Ha ráébredsz elröhögöd magad. Miért nem láttam eddig? Mert nem néztél oda. Mesterrel együtt lenni nagyszerű érzés és sok- sok dolog felmerül. A Mester olyan mint egy katalizátor.

Az ember mindig mást vár mert ami van mert az sose jó neki. Jobbat várt. Aztán vár valami jobbra. Igen, ez a társadalom szét esik. Eddig a pénz volt az alap de már nem. Most mi lesz? Azt nem tudja senki.
Az aki nem vár semmire és senkire az nem mulaszt semmit. Annak csak most van.
Nejem családja most ment el. Józan és szép emberek. Jó volt látni őket, most viszont zuhog a hó. Most az van.

Igazad van. Mindenki keresi az utat, a valóságot mely végtelen.

Tanulsz, tanulsz és tanulsz még egy kicsit, ez olyan mint az alma, ha megért leesik. De talán már nincs is fent, csak nem tudja, mert eddig mindig fent volt. Es ha már lent van és tudja… csak kacag.

Isten fia vagy es részese a nagy felfedező útnak. Isten keresi Önmagát – benned. Ne próbáld elzárni magad mert azt is az akaratot szül. Legyen az ami van…

Én nem mondom, ne csinál semmit mert az lehetetlen, az élet mozgalom, én azt mondom, amit teszel azt tedd tudatosan, figyelemmel. Mert a világosság – figyelem. A Tudatot nem lehet elmondani azt csak tapasztalni lehet – figyelemmel.

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
bölcs, szerelemes aforizmák az életrőlbölcs írások