Pár napos méregtelenítés – fogyni gyorsan, természetes, hatásos drasztikus, turbó, fogyókúra, zsírégető, böjtkúra 2/2.

 In PSZICHOLÓGIAI ÉS TERMÉSZETGYÓGYÁSZATI CIKKEK, tisztítókúra

2/1. oldal (1. oldal)


A legelső lépés

Fogyni gyorsan? Természetes, hatásos, drasztikus, pár napos, zsírégető böjtkúrával? Ne így!

Ha ez a célunk, akkor kevés a böjt, mert pszichésen még változnunk kell, hogy utána se essünk vissza. Különben csak átmeneti eredményt érünk el. Nyilván valami létrehozta a túlsúlyt, így érdemes előbb ezt feltérképezni. Emellett valaki jól érzi magát túlsúlyosan, lehet, hogy jól is áll neki, és nem akar belőle problémát csinálni. Ezt is meg lehet érteni. Ám, ha szeretnénk változtatni, először érdemes az elménket megismernünk, mert az irányít. Így rögtön visszafejthetjük, hogy miért van problémánk az elhízással, fogyókúrával.

[adrotate group=”4″]

Ha így cselekszünk, akkor egyszerűen kihasználva a böjtkúra előnyeit hatásos, eredményes fogyókúrát hajthatunk végre, hiszen ez óriási lendületet ad a kezdetekhez. Utána pedig megváltozik az életmódunk. Szóval minden fejben kezdődik. Utána érdemes szakemberrel konzultálni, mert a böjt nem játék. Érdemes ráhangolódni. Ha valaki éppen egy betegség állapotában van, vagy kihagyja a napi beöntést (így a méreganyagok elterjednek), esetleg kevés folyadékot iszik, ezek mind komoly veszéllyel járhatnak. Egyébként a böjtölés alkalmával naponta átlagosan 0,5-1 kilót tudunk leadni, de 1-2 kg visszajön, mely az elraktározott tartalékunk.

Hogyan csináljuk a böjtöt?

Sok pihenésre van szüksége az idegrendszernek. Érdemes esetleg egy nappal vagy kettővel hétvégén nekifogni, hogy otthon nyugodtan el tudjuk végezni a böjtöt. Mindenképpen konzultáljunk szakértővel, mert minden ember egyedi.
A vércukorszint változásának hatására ájulás és életveszélyes állapotok is felléphetnek, ezért fontos a folyamatos orvos által elvégzett kontroll hosszabb böjtölés esetén.
Aki krónikus bántalomban szenved vagy gyomorpanasza van, lehet többet árt a böjttel, mint amennyit használ. Emellett elképzelhető, hogy gyógyszeres kezelés alatt állunk stb. Függ attól is, hogy csináltunk-e már kisebb böjtöket (pl. heti egy napot rendszeresen), mely prevenciós (megelőző) jellegű. Három nap fölött szokták az orvosi felügyeletre felhívni a figyelmet. Szükséges, hogy naponta minimum 2-3 l folyadékot igyunk, sok vízre van szükség és, hogy naponta csináljunk beöntést.

[adrotate group=”6″]

Egy-két nappal a böjt megkezdése előtt javasolt a húsokat (akár egy egész életre), tejtermékeket étkezésünkből kiiktatni, és csökkenteni az olajos magvak, babfélék fogyasztását. A böjtöt megelőző napon fogyasszunk könnyű salátát, gyümölcsöt vagy egy tányér levest. Úgy érdemes a böjt után táplálkoznunk Hellmut Kützer szerint, hogy először 450 kcal indítunk és a hatodik napra jussunk el 1500 kcal-ig. Érdemes gyümölcsöt, zöldséget, gabonafélét bőséggel fogyasztani ezeken a napokon.

A böjt fajtái

Egy naptól egészen negyven napig vannak böjtök. Fajtái:
1. Klasszikus (csak tisztított vagy ásványvíz és epehajtó gyógytea ízesítés nélkül)
2. Lébőjt kúra (csak lé formájában friss zöldség és gyümölcslé), így értékes nyomelemek, ásványi anyagok, vitaminok jutnak be szervezetünkbe
3. Ezek variálása

Mellékhatás, mely felléphet

– hangulat ingadozás
– reflex lassul
– vérnyomás csökken, békés, tompa állapot
– fejfájás (méreganyag távozásának köszönhetően)
– szédülés
– bűzös lehelet (méregtelenítés hatása)
– izomfájdalmak

A böjt és a fogyókúra hatásos módszere

A legjobban akkor járunk el, ha először pszichésen megtervezzük a hosszú távú célunkat és a böjt testi-lelki megmérettetésébe fogunk bele. Ez önbizalmat fog adni nekünk és megtisztul a testünk és pszichésen is teszünk egy nagy lépést ezáltal. Ezután már nem okoz gondot, hogy rendszeresen (pl, hetente 1 napot) víz ivással töltsünk és sportolva, egészséges növényi táplálékot fogyasszunk el.

 

[adrotate group=”4″]

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, bölcsész, a cikkek írója. 2005 óta foglalkozom emberekkel, orvosi szaklapokban publikálok legújabb felfedezéseimről, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (nyugati és keleti medicina). 300+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon.

De nem vagyok pszichológus, sem orvos és nem rendelkezem tudományos fokozatokkal. Nem gyógyítók, nem tartok pszichológiai kezelést! Oktatással foglalkozom.

Iratkozz fel most!

Akciók, izgalmas előadások, online és offline programok és könyvek, cikkek egy helyen

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK

A KERESENDŐ SZÖVEGET ITT KELL BEGÉPELNI ÉS UTÁNA ENTER-T NYOMNI

fogyokúraboldogság