Pár napos méregtelenítés – fogyni gyorsan, természetes, hatásos drasztikus, turbó, fogyókúra, zsírégető, böjtkúra 2/2.

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), tisztítókúra

2/1. oldal (1. oldal)

 

A legelső lépés

Fogyni gyorsan? Természetes, hatásos, drasztikus, pár napos, zsírégető böjtkúrával? Ne így!

Ha ez a célunk, akkor kevés a böjt, mert pszichésen még változnunk kell, hogy utána se essünk vissza. Különben csak átmeneti eredményt érünk el. Nyilván valami létrehozta a túlsúlyt, így érdemes előbb ezt feltérképezni. Emellett valaki jól érzi magát túlsúlyosan, lehet, hogy jól is áll neki, és nem akar belőle problémát csinálni. Ezt is meg lehet érteni. Ám, ha szeretnénk változtatni, először érdemes az elménket megismernünk, mert az irányít. Így rögtön visszafejthetjük, hogy miért van problémánk az elhízással, fogyókúrával.

 

 

Ha így cselekszünk, akkor egyszerűen kihasználva a böjtkúra előnyeit hatásos, eredményes fogyókúrát hajthatunk végre, hiszen ez óriási lendületet ad a kezdetekhez. Utána pedig megváltozik az életmódunk. Szóval minden fejben kezdődik. Utána érdemes szakemberrel konzultálni, mert a böjt nem játék. Érdemes ráhangolódni. Ha valaki éppen egy betegség állapotában van, vagy kihagyja a napi beöntést (így a méreganyagok elterjednek), esetleg kevés folyadékot iszik, ezek mind komoly veszéllyel járhatnak. Egyébként a böjtölés alkalmával naponta átlagosan 0,5-1 kilót tudunk leadni, de 1-2 kg visszajön, mely az elraktározott tartalékunk.

 

Hogyan csináljuk a böjtöt?

Sok pihenésre van szüksége az idegrendszernek. Érdemes esetleg egy nappal vagy kettővel hétvégén nekifogni, hogy otthon nyugodtan el tudjuk végezni a böjtöt. Mindenképpen konzultáljunk szakértővel, mert minden ember egyedi.
A vércukorszint változásának hatására ájulás és életveszélyes állapotok is felléphetnek, ezért fontos a folyamatos orvos által elvégzett kontroll hosszabb böjtölés esetén.
Aki krónikus bántalomban szenved vagy gyomorpanasza van, lehet többet árt a böjttel, mint amennyit használ. Emellett elképzelhető, hogy gyógyszeres kezelés alatt állunk stb. Függ attól is, hogy csináltunk-e már kisebb böjtöket (pl. heti egy napot rendszeresen), mely prevenciós (megelőző) jellegű. Három nap fölött szokták az orvosi felügyeletre felhívni a figyelmet. Szükséges, hogy naponta minimum 2-3 l folyadékot igyunk, sok vízre van szükség és, hogy naponta csináljunk beöntést.

 

Egy-két nappal a böjt megkezdése előtt javasolt a húsokat (akár egy egész életre), tejtermékeket étkezésünkből kiiktatni, és csökkenteni az olajos magvak, babfélék fogyasztását. A böjtöt megelőző napon fogyasszunk könnyű salátát, gyümölcsöt vagy egy tányér levest. Úgy érdemes a böjt után táplálkoznunk Hellmut Kützer szerint, hogy először 450 kcal indítunk és a hatodik napra jussunk el 1500 kcal-ig. Érdemes gyümölcsöt, zöldséget, gabonafélét bőséggel fogyasztani ezeken a napokon.

 

A böjt fajtái

Egy naptól egészen negyven napig vannak böjtök. Fajtái:
1. Klasszikus (csak tisztított vagy ásványvíz és epehajtó gyógytea ízesítés nélkül)
2. Lébőjt kúra (csak lé formájában friss zöldség és gyümölcslé), így értékes nyomelemek, ásványi anyagok, vitaminok jutnak be szervezetünkbe
3. Ezek variálása

 

Mellékhatás, mely felléphet

– hangulat ingadozás
– reflex lassul
– vérnyomás csökken, békés, tompa állapot
– fejfájás (méreganyag távozásának köszönhetően)
– szédülés
– bűzös lehelet (méregtelenítés hatása)
– izomfájdalmak

A böjt és a fogyókúra hatásos módszere

A legjobban akkor járunk el, ha először pszichésen megtervezzük a hosszú távú célunkat és a böjt testi-lelki megmérettetésébe fogunk bele. Ez önbizalmat fog adni nekünk és megtisztul a testünk és pszichésen is teszünk egy nagy lépést ezáltal. Ezután már nem okoz gondot, hogy rendszeresen (pl, hetente 1 napot) víz ivással töltsünk és sportolva, egészséges növényi táplálékot fogyasszunk el.

 

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
fogyokúraboldogság