Pár napos méregtelenítés – fogyni gyorsan, természetes, hatásos drasztikus, turbó, fogyókúra, zsírégető, böjtkúra 2/1.

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), tisztítókúra

Forrás: Dr. Boros Szilvia, Patika Tükör

Szókratész, Platón, Hippokratész és Paracelsus ajánlásával: számos betegségre és megelőzésre használják, orvosok is ajánlják és több világvallásban is találkozhatunk vele. Fogyókúrához ad egy óriási lendültet és akaraterőt, kitartást, alázatot tanít számunkra, miközben testünk, szellemünk megfiatalodik természetes módon – fogyni gyorsan, új, természetes, hatásos drasztikus, pár napos, méregtelenítés, turbó, fogyókúra, zsírégető, böjtkúra.

Tiszteljük az intelligens testünket és bánjunk úgy vele, mint egy hangszerrel.

 

Elő a szót – miért ezt válasszuk?

Megfigyelendő, hogy az igazán jó megoldás egyszerre hat testre és lélekre, hiszen a kettő összefügg. Na, de nézzük meg bővebben miről is van szó és oszlassuk el a sok felesleges tévhitet. Mert sokan, akik még semmit nem tudnak a témáról csípőből mondhatják, hogy „Te normális vagy, négy napig csak vizet ittál?”

De vajon akkor miért hívja fel egyre több orvos arra a figyelmet, hogy milyen jótékony hatása van a böjtnek? Talán miért köszön vissza annyi több ezer éves vallásban a fogyókúrának (legalábbis kezdeti lépésnek) is felfogható böjtölés? De természetesen hiúságból csak ebből a célból célszerűtlen belekezdenünk a „turbó méregtelenítésbe”, a zsírégető böjtkúrás fogyókúrába. Sőt, a méregtelenítés egy külön történet, de itt is sok haszontalan dolognak intünk búcsút.
Amúgy egészen konkrétan a zsidó-keresztény, a mohamedán, a keresztény és a buddhista vallásokban is megtaláljuk a böjtöt, mely alázatra int minket. De az indiai Ajurvéda medicina is fontos szerepet tulajdonít neki.

 

Milyen betegséget gyógyít és mik a jótékony hatásai pontosan (mi történik a böjtölés során)?

Amerikában „Böjtközpont” néven alapították meg 1995-ben azt a központot, mely a már szállóigévé vált mondatot hangoztatja, miszerint: a böjt nem egyenlő az éhezéssel.

Mire jó a böjt:

– A súlyfölöslegtől való megszabadulásban segíthet

– Szív- és érrendszeri betegségeknél (csökkenti a vérnyomást és a szív terhelését)

– Meghűlésre, fertőző betegségekre, gyulladásokra kiváló a böjtölés

– Méreganyagoktól tisztítja meg a szervezetet

– Energiafelhasználást javítja a böjtkúra

– Stresszre is jó a böjt

– Szellemi frissesség növelése (pl. memória, gondolkodás)

– Tisztább világképet segít létrehozni bennünk a böjt

– Segít az emésztőrendszer megbetegedéseinél (böjt alatt megpihenhet és kitisztulhat a bélrendszer)

– Máj- és epebetegségeknél a toxinterhelés csökkenése és a feleslegben felhalmozott zsírok eltávozása után a máj fellélegzik, és az epekiválasztás javul

– Anyagcsere-problémák esetén, magas vérnyomás, érelmeszesedés, magas vérzsírszint, cukorbetegség, köszvény, zsírmáj (salaktalanítás)

– mozgásszervi problémáknál (csökken az ízületek terhelése, és sok gyulladást kiváltó anyag távozik a salaktalanítás következtében)

– Egyes légzőszervi problémáknál (allergia, asztma, krónikus hörghurut) kiegészítésül sokat lendíthet a gyógyulás ütemén a böjtölés

– A bőrbetegségeknél is igen látványos eredményeket lehet vele elérni (a bőr a kúra hatására letisztul, megnyugszik, és a gyulladást és allergiát kiváltó anyagok javarészt kiürülnek.

Az emésztés egy nagyon összetett folyamat (sok energia felhasználásával jár) és igazán adhatunk néhányszor „szabadnapot” a testünk számára, akinek folyamatosan ezzel kell szembenéznie. A szervezetben ilyenkor az elraktározott energia felszabadul és megkezdődik a salakanyagok, toxikus vegyületek ürítése. Ezért érdemes sok folyadékot innunk, hogy ezeknek búcsút inthessünk.

 

A belekben gyakran telepedhetnek meg baktériumok, vírusok, paraziták. Emiatt minden nap beöntést kell csinálni. Ne legyen róla elképzelésünk, amíg nincs tapasztalatunk meg. És más az, amikor a várandós hölgyek a kórházban kapnak beöntést. Erről már a Kozmikus Evangéliumban is olvashatunk, ahogyan Jézus leírja oly bölcsen, hogy a tök segítségével hogyan kell ezt elvégezni.

Azért most már sokat fejlődött a technológia és irrigátort minden gyógyszertárban lehet kapni.:) Akár több kg bélsártól is megszabadulhatunk, amit lehet, hogy 30-50 éve cipelünk magunkkal. Nagyon sok betegség melegágya a bélben lévő kórokozóknak köszönhető. Ezért érdemes külön tisztítást végezni beöntéssel (ez egy másik kúra).

Az ételek lebomlása folytán felszabadult vegyületek a véráram útján a májba kerülnek. Itt megy végbe a méregtelenítés. A böjtölés közben a máj és az immunrendszer az évek alatt lerakódott mérgező anyagokat elszállítja, hatástalanítja a szervezetben. Amerikai kutatók becslése szerint a sok év alatt felhalmozott toxinok súlya elérheti a 2,5-5 kg-ot.

Néhány nap alatt leadott súly nagy része folyadék, kevesebb része az izmokból származó fehérje, kisebb része zsír. Pár nap kevés az évek alatt összegyűjtött túlsúly megszabadulásához. De a böjttel el lehet érni, hogy a sós, fűszeres ételek által megkötött folyadék távozik szervezetünkből, mely következtében energikusabbá, könnyedebbé válunk. Utána érdemes a böjt időszak után sportosra venni a figurát, odafigyelve a szervezetünkre, megfelelő táplálkozással és ez segíteni fog a lefogyásban. Egy másik fontos dolog, hogy rendelkezünk zsír- és szénhidrátraktárral, viszont fehérjét nem tud félretenni szervezetünk, ezért ha a táplálék útján nem jut szervezetünkbe fehérje, akkor megkezdődik saját izomzatunk leépítése (lásd izomkannibalizáció).

A cikk következő, utolsó oldala itt található meg.

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
zenehallgatásfogyni gyorsan