Összehasonlítva az 1 napos, 1 hetes, 1 hónapos őszi, tavaszi nagy méregtelenítő tisztítókúrákat 2/2. rész

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), tisztítókúra

A cikk első oldala: 2/1. oldal

1. hét

Reggeli turmix, melyben volt olaj, grapefruitlé, almalé, fokhagyma stb., amit gyorsan kellett meginni, de meg lehet szeretni. Sok vizet kell inni, gyógynövény teákat és ezen kívül főleg zöldségek, gyümölcsök vannak terítéken, egyéb körettel, salátával és ligh-os kiegészítőkkel. A kiegészítő dolgok táplálják, megtisztítják a testet.

[adrotate group=”4″]

2. hét

4-5 napos léböjt kúra, miközben kálium levest iszunk naponta egyszer. Az első és utolsó nap lehet nyers zöldséget és gyümölcsöt is enni.

3-4. hét

Ismét az első hétnek megfelelő táplálkozás következik. De azt hozzá kell fűzni, hogy naponta hosszú órákat kell bíbelődni a különféle turmixokkal, ételekkel, amit meg kell ennünk. Rengeteg energia víz, áram, mire elkészülünk velük. Kb. 2-3-szor annyi idő, mint a rendes főzés és rosszullétre kell számítani. De utána a fellegekben járunk testileg és lelkileg is…

Hozzávalók

Nem akarom, hogy reklámnak tűnjön, de le szeretném írni a konkrét költségeket is, hogy mi mennyibe került, ahogy ígértem. Tehát 2 főre (2013. szeptember) elköltöttünk kb. 70.000 Ft-ot: ez tartalmazta a spéci (máshol nem kapható) természetes kiegészítőket, ami 26.000 Ft volt ebből. Ezen kívül kedvezményesen megvásárolható bio kiegészítők 25.000 Ft értékben. És emellett nem bio piacon vettük meg ezeket, 17.000 Ft-ért:

Megközelítőleg:

TURMIXHOZ
-6 kg grapefruit
-6 kg alma
– 35 dkg gyömbér
– 1 kg citrom
– menta (fodor és bors), citromfű
– 3 fej fokhagyma
– 2 kg szőlő
– 1,5 kg narancs

[adrotate group=”6″]

ZÖLDSÉGES ÉTELEKHEZ
– brokkoli 1 kg
– 1,5 kg paradicsom
– 0,5 kg padlizsán
– sárgarépa 5 db (levelestől), fehér répa: 1-2 db (levelestől)
– 1 zeller
– 0,75 kg uborka
– 0,5 kg kelbimbó
– fél fej káposzta
– 3 fej fokhagyma
– 1 kg vöröshagyma
– 1 db karalábé
– 1,5 kg paprika

ÍVÓLEVEKHEZ
– 1 kg kivi
– 1-1,5 kg körte
– sárgarépa 5 db (levelestől), fehér répa: 1-2 db (levelestől)
– 1 zeller
– 0,75 kg uborka
– 0,5 kg kelbimbó
– fél fej káposzta
– 1 kg fekete retek
– 1 kg spenót
– 3 kg őszibarack
– 1,5 kg paprika

[adrotate group=”4″]

Persze volt azért olyan is, ami nem kellett közvetlenül a kúrához, vagy tovább kitartott, illetve a zöldségből is megmaradt néhány dolog, amit lefagyasztottunk pl. kelbimbó. A második héten 4 napra már „csak” 4.000 Ft-ot költöttünk el a nem bio piacon: almát, grapefruitot, szilvát, madársalátát, narancsot (turmixhoz), káliumleveshez valót vettünk, de cékla, sárgarépa, zeller, fokhagyma, vöröshagyma, karalábé, krumpli volt itthon. A káliumlevest (ami a léböjt idején az egyensúly megtartása miatt fontos állítólag) a legnagyobb 5 L lábosban csináltuk, tele töltve 3,5 L káliumleves jön ki belőle (naponta 3-5 dl kell / fő 4-5 napig). Előre megcsináltuk az egészet. Ezután kb. 5-10.000 Ft-ot költöttünk még el bio kiegészítőkre és emellett a piacra szintén vissza kellett menni és amikor már köreteket is ettünk, azt is meg kellett vásárolni. De úgy voltunk vele inkább erre költünk, mint a betegségre és megadjuk a testnek, ami jár. És különben is miről írtam volna a blogomban, ha ezt nem tapasztalhatom meg?:)

[adrotate group=”4″]

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, a cikkek írója

2005 óta foglalkozom emberekkel, ötvözve a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával, orvosi szaklapokban publikálok, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keleti és nyugati medicina). 350+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon. Egészséges embereknek tartok egyéni konzultációt integrált önfejlesztéssel és csoportos önfejlesztést gyors felismerésekkel, különleges, lényegre törő gyakorlati módszerek segítségével.

Belekóstolnál?

 

 

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK
tisztitókúraönjelölt pszichológusok