Így tisztítsuk meg egyszerre testünket és a pszichénket…

 In PSZICHOLÓGIAI ÉS TERMÉSZETGYÓGYÁSZATI CIKKEK, tisztítókúra

Egy ősi módszer, mely az egész emésztőrendszert megtisztítja, ahonnan a betegségek nagy része ered. Emellett pszichénkre is nagyon jó hatással van – tisztítókúra a boldogság jegyében a Basti vagy Shank Prakshalana segítségével


Olyan dolgokról szeretek írni, amiket részben vagy teljesen megtapasztaltam már. De nyilván ezeket a módszereket mindenki a saját felelősségére végezheti el, hiszen nem ismerem egyenként azokat az embereket, akik a cikkeimet olvassák és én is csak egy lelkes gyakorló vagyok csupán. Ennél a módszernél tehát egy szakavatott segítőre van szükségünk és az információnak csak egy részét írom le, így az a kérésem, hogy senki ne kísérletezzen ezekkel! Amolyan élmény beszámolóként vetem papírra gondolataimat.

[adrotate group=”4″]

Ne féljünk tőle, mert a félelem csak egy el-képzelt ellenség

Mindenek előtt: Sokan elszörnyülködnek ezektől az eljárásoktól, pedig nem is ismerik őket. Maga a beöntés is lehet idővel annyira természetes, mintha egy pohár vizet innánk meg még akkor is, ha előtte egy 1 méter hosszú vékony csövet kell felvezetnünk. És sokkal természetesebb dolognak tartom, mint szike alá feküdni. Nagyszerű érzés mikor testünk megtisztul. Ahogy lakásunkat, autónkat is kitakarítjuk, a testünknek és pszichénknek is szüksége van erre. De nem csak kívül, belül is. Hasonlóról dologról már írtam korábban:

Megoldás, mely bárki számára elérhető és pár nap alatt tisztítja, fiatalítja meg lelkünket és testünket (felesleget leadva) – fogyni gyorsan, új, természetes, hatásos drasztikus, pár napos, méregtelenítés, turbó, fogyókúra, zsírégető, böjtkúra

Mi történik fizikai értelemben pár óra leforgása alatt

Átlagosan fejenként 7-8 liter meleg sós vizet iszunk és közben jóga ászanákat (testhelyzeteket) használunk folyamatosan. Addig ismételjük, amíg tiszta víz jön ki belőlünk alul. Utána 1 liter vizet iszunk meg gyorsan, ez már nem sós. Ezt kiöklendezve a gyomor megtisztul. Utána irrigátorral az orrunkat mossuk át (kb. fél liter sós és szódabikarbónás víz gyors átáramoltatásával).

[adrotate group=”6″]

Lehetőség volt még kb. 8 cm-ig benyomni egy saválló pálcát vízszintesen az orrunkba, ami a járatokat kipucolta, valamint katéter csövet ledugni az orron keresztül a szánkba a nyelvünk fölé. És ott ide-oda kihúzva tisztítani az orrjáratokat. Nagyon klasszul segíti ez a légzéses meditációinkat. A szemmosó továbbá megtisztítja szemünket és a nyelv kaparó segítségével, hatékonyabban mint a fogkefe leszedhetjük a felesleges szennyeződéseket.

A fizikai folyamat és a lelki holtpontok átsegítése

Felkészítjük a testünket relaxációval, majd jóga gyakorlatokat végzünk (ez serkenti az emésztést) és ezt ismételjük, miközben meleg sós vizet iszunk. Egy idő után elég nehéz ezt megtenni. És ilyenkor úgy kell tekintenünk a vízre, ami se nem jó, se nem rossz. Nem kötünk hozzá semmit, csak megcsináljuk a feladatot és kész, egészen addig amíg tiszta víz nem jön ki alul belőlünk.

Mikor tilos elvégezni a kúrát

Áldott állapotban vagy menstruációs időszakban lévők, pszichiátriai problémával küszködők, gyomor és nagyobb betegségekkel rendelkezők nem végezhetik el. De azt hiszem más kizáró okok is vannak még. És mivel a test és a lélek összefügg, így itt egy nagy horderejű elengedésről és tisztulásról van szó, amit relaxáció, meditáció követ.

Lelki viszonylatban – boldogságra fel

A régi mintákat lelki szinten is „kihányjuk” és elengedjük a régi kötődéseket. És újak épülnek be a helyére. A méreganyagok eltávoznak a testünkből és lelkünkből.

A visszaállás

Emellett a kúra után 20-30 napos visszaállási folyamat veszi kezdetét, amikor is nem szabad húst, tojást, cukrot, kávét, halat, csokoládét, babfélét, gombát, hagymát, rövid érlelésű sajtokat enni és alkoholt inni. Ilyenkor ugyanis nagyon érzékeny lesz a szervezetünk és mindent jobban megérez, így más dolgokra is ügyelni kell, most csak tényleg nagy vonalakban írom le a történteket. 10 napig csak kompot formájában lehet gyümölcsöt enni és zöldséget is csak párolva.
Milyen gyakran végzik ezt el az emberek?

[adrotate group=”4″]

Van, aki évszakváltáskor, de évente 1-2-szer javasolt elvégezni. Nekem a májtisztításra emlékeztetett, amikor két óránként kellett (ehhez képest) kevés sós vizet inni, majd grapefruit levet olajjal összekeverve meginni, ami kilökte a májköveket, epeköveket is, óriási tisztítást hajtva végre bennem. Vannak ilyen drasztikus 1-2 napos módszerek, de lehet hónapokig tartó diétázással, gyógyteákkal is tisztítást végrehajtani. Kinek mire van szüksége éppen.

[adrotate group=”4″]

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, bölcsész, a cikkek írója. 2005 óta foglalkozom emberekkel, orvosi szaklapokban publikálok legújabb felfedezéseimről, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (nyugati és keleti medicina). 300+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon.

De nem vagyok pszichológus, sem orvos és nem rendelkezem tudományos fokozatokkal. Nem gyógyítók, nem tartok pszichológiai kezelést! Oktatással foglalkozom.

Iratkozz fel most!

Akciók, izgalmas előadások, online és offline programok és könyvek, cikkek egy helyen

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK

A KERESENDŐ SZÖVEGET ITT KELL BEGÉPELNI ÉS UTÁNA ENTER-T NYOMNI

jelenlétdepresszió ellen