Szexualitás, szex problémák, szexuál pszichológiai megoldások pszichológusoktól

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), szexualitás

A cikk végén a témával kapcsolatos tv interjúm is megtalálható.

Ezek a cikkek sajátságos életszemléletemről szólnak, kérem ne tekintse őket szakpszichológiai írásoknak.

A szexualitásról, szex problémákról, szexuál pszichológiai kérdésekről, megoldásokokról szól ez a cikk, melyben a pszichológusok által megalkotott elméletek lesznek segítségünkre. Először meg kell vizsgálnunk, hogy maga a probléma szervi vagy pszichés eredetű. Ha pszichés eredetű, akkor érdemes feltérképeznünk a különféle lehetőségek közül a számunkra leg megfelelőbbet, mert megoldásból van bőven.

[adrotate group=”4″]

Szexuál pszichológia (pszichológus) megoldásai

A szexuális problémák rendkívül szerteágazóak lehetnek a csökkent nemi vágytól (melyben a hormonszint változása is szerepet játszhat) a frigiditásig. A női szexualitás sokáig tabu téma volt, így akár kollektív szinten is találkozhatunk elfojtásokkal. Sokszor a logika van segítségünkre és elkezdjük kisakkozni, hogy mi történt pontosan, aminek az oka, tünete a kialakult szexuális probléma. Pl. fontos kérdések, hogy mikor ütötte fel fejét a dolog? Mindenki kapcsán megéljük azt vagy csak mostani partnerünkkel? Újkeletű-e a probléma vagy emlékeztet minket valamilyen korábbi élethelyzetünkre? Van-e esetleg valamilyen nehézség az életünkben, stressz helyzet pl., mely hozzájárulhatott ahhoz, hogy ebben a szituációban legyünk? Miért ingott meg a bizalom önmagunkkal és vagy mással szemben?

A rossz élmények, szorongások okozhatnak lelki problémákat a szexualitás terén. A pszichoterápia ebben az esetben vagy egyéni vagy jellemzően párterápia szokott lenni. Maga a foglalkozás sokszor kiterjed a gyermekkori neveltetés elemzésére (az első hét év mindenki életében a legmeghatározóbb). A korai tapasztalatok, traumák nagyon fontosak. A pszichológus szokott ugyanúgy házi feladatot adni, melyet egyedül vagy párjával kell elvégeznie a kliensnek. Először diagnózist állít fel a segítő és megbeszélésre kerülnek a részletek. Utána kezdődik el a pszichoterápia. Lásd pszichológus, pszichoterapeuta szolgáltatásai.


Szexualitás és önismeret

1. rész:

2. rész:

3. rész:

Nem vagyok pszichológus, sem orvos, nem rendelkezem tudományos fokozatokkal, csupán sajátságos életszemléletemről beszéltem interjúim, publikációim során… Így nem tartok pszichológiai kezelést, és nem gyógyítok! Pszichés probléma esetén, illetve gyógyítás kapcsán keresse fel a szakrendelést!

[adrotate group=”6″]

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, a cikkek írója

2005 óta foglalkozom emberekkel, ötvözve a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával, orvosi szaklapokban publikálok, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keleti és nyugati medicina). 350+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon. Egészséges embereknek tartok egyéni konzultációt integrált önfejlesztéssel és csoportos önfejlesztést gyors felismerésekkel, különleges, lényegre törő gyakorlati módszerek segítségével.

Belekóstolnál?

 

 

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK
szingliaz emberi elme ereje