A parapszichológia létezik: parafenomén titkos ügynökök (KGB, CIA) a telepátia, prekogníció, ESP eszközeivel…

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), pszichológiai érdekességek

Forrás: Frei Dosszié, Dr. Edwin C. May

Létezik nem egzakt értelemben vett tudomány? – a parapszichológia a gyakorlatban

A parapszichológiáról már sokat publikáltam, sok játék is van, ami az extra szenzitív (extra érzékenység) képességünkre hat, illetve azt fejleszti, amit hatodik érzéknek is hívhatunk. Sok édesanya látja meg pl. előre, hogy mi fog történni a gyermekével, lásd prekogníció (bejóslás) a parapszichológiában. Bár jól tudom sok humbug dolog létezik és sok mindenről nehéz megállapítani, hogy ebbe a kategóriába tartozik-e vagy sem – parafenomén, telepátia, parapszichológia, prekogníció.

Mert a projekció és racionalizáció (elhárító mechanizmusok a pszichológiában, amit Ferud lánya Anna Freud dolgozott ki) mind megváltoztatják a gondolkodásunkat, magyarán sok esetben eltorzítják a valóságról alkotott képünket az ÉN védelme érdekében. Pl. hogy ne érezzem magam butának bemagyarázom magamnak (racionalizálom), hogy miért butaság a parapszichológia és miért bolond mindenki, aki ebben hisz. Így én nem maradok ki semmiből, csak a butaságból. De mi lenne, ha nyitottak lennénk és úgy vizsgálnánk a dolgokat, ahogy Buddha (buddhizmus és pszichológia) javasolta. Mintha aranyművesek lennénk, akik úgy vizsgálódnak, hogy nyitottak arra is, hogy 24 karátos aranyat találtak, de arra is, hogy csak egy darab értéktelen követ. Nyitottnak kell lenni mind a két irányba, ha objektívek akarunk maradni. Nem szabad pozitív vagy negatív előítélettel élni. Főleg a vizsgálódásunk előtt.

Szóval ne zárjuk le magunkat, féltve korlátozva határainkat és amit már megismertünk eddig, hanem nyíljunk ki és fedezzünk fel egyre többet a világból. A tudomány is fejlődik, semmi sem tökéletes, mindig van új dolog a nap alatt, ami felfedezésre vár. Természetesen az sem helyénvaló, ha bemagyarázunk olyan dolgokat a világunkba, amik a valóságban nem léteznek. És utána ezt megszokva, elkényesedve mindenben csupán a múlt igazságát látjuk. Ez sem helyénvaló a dolgok változnak és „megfigyelő izmainkat” ugyanúgy fejlesztenünk kell, mint a hagyományos izomzatot, ha nem szeretnénk, hogy elsatnyuljanak és ítélkező „üzemmódba” menjünk át, függetlenül a pozitív vagy negatív múltbéli tapasztalatainktól.

Példának okáért a hülye is mondhat bölcset és a bölcs is hülyeséget. Ne a múlt szemüvegén tekintsünk a világra, mert akkor már is elkezdtünk ítélkezni… Legyünk realisták. És nyitottak.

Ki ne tapasztalt volna élete során pl. deja vu élményt? Mintha már korábban megtörtént volna vele az adott dolog – ami most történik meg vele -, annak ellenére, hogy bármit is tesz mindeközben.

Parafenomén kutatók, a telepátia, ESP, prekogníció gyakorlói a CIA, KGB kötelékében

 Az ESP (extraszenzoros percepciót, azaz érzékszerven túli érzékelés). Amikor nem az érzékszervekkel jutunk valós információhoz, pl. telepátia (gondolatok, érzelmek átvitele egy másik személyre) akkor beszélünk parapszichológiáról. Tehát ahol a pszichológia határa véget ér, ellenben a mi nyitottságunkkal.

1972-ben feltűnt Dr. Edwin C. May parafenomén kutató, aki a CIA-nak dolgozott. 1979-ben pedig McMoneagle (parafenomén katonai kém) a Pentagon segítségével 6 főből álló parafenomén, telepátiával működő hírszerző csapatot állított össze. És megkapta békeidőben a legmagasabb katonai kitüntetést, amiért hozzávetőlegesen 150 információt szerzett a parapszichológia segítségével az évtizedek alatt. Elmondása szerint kiüríti elméjét, amiben egyébként nagyon sokat segítenek a meditációk. Íme néhány gyakorlat, ami ráadásul a magasabb intelligencia és morfogenetikus mező (nem fizikai utón történő kommunikációs forma) szabad használata mellett egy boldogabb világba visz el minket:

A depresszióból a boldogságba

Joseph McMoneagle elmeséli, hogy gyerek óta megvolt ez a képessége, de szerintem ezek fejleszthető képességek. Ő úgynevezett információ morzsákat érzékel, akár képeket lát (képszilánkok), vagy hangokat hall (pl. fémes hangok), illetve érzeteket tapasztal stb. De sosem pontosan lát mindent. Hanem ezekből áll össze a kép. Pl. egyszer a volt Szovjetunióban a vízparttól nem messze találtak egy épületet, de azt nem tudta a hírszerzés meghatározni, hogy az épületen belül mi van. Először nem is hitték el neki, hogy ilyen közel van ez az épület a vízpartoz. Megjósolta, hogy kb. 110 napon belül egy tengeralattjárót fognak itt elkészíteni és elvinni. A tengeralattjárót látva lelki szemeivel tudta ezt az időpontot, „érzésre” meghatározni. 105 nap után elkezdtek utat kivájni a vízpart és az épület között pár napig, majd valóban egy tengeralattjáró úszott a vízbe.

Egyéb, hasonló érdekességek:

A jógit érzéstelenítés nélkül operálták meg. A Mándúkja-upanisad és Muktiká-upanisad (4 tudatállapot) leírja, hogyan oldódhatunk fel az Abszolút Állapotban – hinduizmus, jóga

Hatásos-e a tetetett nevetés? A nevetéssel fejleszthető a humorérzék? Avagy a nevetés terápia, hahota klub és a baba nevetés és kacaj csodálatos hatásai. Módszerek a cikkben.

Dr. Ihaleakala Hew Len, új pszichológia megközelítése: nem találkozva a páciensekkel gyógyította meg őket –  csak a szeretet ereje, iskolája, hatalma, Ho’oponopono mantra segíthet

Hogyan manipulálhatnak minket észrevétlenül? Reklám manipuláció művészete, eszközei, marketing és pszichológia – a társas befolyásolás lélektana

A világ legnagyobb föld alatti temploma és a zenélő növények – Az új társadalom már létrejött, amely egészségesebb nekünk és gyermekeinknek is – kommuna, barter üzlet, összefogás, civil összefogás, együtt könnyebb, önfenntartó gazdálkodás

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
zen buddhistaorvostudomány