A legnagyobb föld alatti templom + zenélő növények – kommuna, civil összefogás, együtt könnyebb, önfenntartó gazdálkodás

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), pszichológiai érdekességek

Vajon meddig kell még szenvednünk, hogy megtanuljuk a leckét? – együtt könnyebb, a hely, ahol nincs szükség pszichológusokra, lélekgyógyászokra

Létrejött az új társadalom, ahol nem a versengés és mások elnyomása, hanem az összefogás működik – kommuna, barter üzlet, összefogás, civil összefogás, együtt könnyebb, önfenntartó, önfenntartó gazdálkodás.

 

Ahol nincs szükség sem depresszióra, sem pszichológusokra, lélekgyógyászokra…

Egy új társadalom, ahol nem a szingliség, hanem a családias légkör az összefogás a divat.

Egy ősi megközelítés, amely összehozza az embereket és ahol a gyermekek is egészséges személyiségként nőnek fel társaságban.

 

Ha egész életünket arra áldozzuk fel, hogy a pénzt hajszoljuk mi lesz velünk és a lelkünkkel? Vajon tényleg meg kell várnunk, amíg a fásultság, depresszió, stressz felemészt minket és a családunkat és a társadalmunkat, vagy visszatérünk a helyes útra?

Akinek rendben van az önismerete, miért versengene bárkivel? Elnyomás helyett inkább fel akarja emelni a másikat.

És arra, hogy verseny nélkül milyen nagy fejlesztésekbe lehet kezdeni, arra ott van Teréz anya, Amma, a Béke Nobel-díjas Suma Ching Hai stb. hatalmas munkájának tanúbizonysága. Vagy az egyik kommuna újításai, amiről még írni fogok a cikkemben.

A stresszes versengés, vagy a harmonikus kommuna és civil összefogás a célunk?

Minél hamarabb belátjuk, hogy meg kell változnunk az önismeret segítségével, annál hamarabb kilábalhatunk az erkölcsi, gazdasági és természeti válságból. Nem segít sem a kommunizmus, sem a kapitalizmus, sem a demokratizmus… Az egyénnek kell megváltoznia és nem a külsőségekben elvesznie. Különben fejünkre szakad a plafon. Az ember akkor lehet a legboldogabb, ha lelkének megfelelő életet él. Nem véletlen, hogy a Bhagavad-Gítában a hozzáállást egy szekérhez hasonlítják. Az érzelmeket a lovak szimbolizálják, az elmét a sofőr, de nem ő, hanem az utas (lásd lélek) dönti el, hogy hova kell mennünk!

 

Konkrét példák-önfenntartó gazdálkodások, barter üzletek kapcsán

Angliában már régebben összefogtak és egyre több város csatlakozik ahhoz a programhoz, ahol saját pénznemet létrehozva összefogtak az emberek. Magyarországon (lásd Wekerle telep) is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez.

Damanhur csodája egy megvalósítandó példa – önfenntartó gazdálkodás

Nagyon fontos, hogy az új társadalmat megfelelő vezetés kormányozza, mert ahány ego annyi út. És a nagy részük az ashramokkal egyetemben ezért dőlt össze, főleg miután a mester eltávozott… Cikkemben szeretnék beszámolni egy 1975-ben létrejött törekvésről, ami 2011-ben 50 házból álló közösséggé nőtte ki magát.

Az olaszországi Torino-tól északra, Damanhurban található ez a közösségi forma.
A jelenleg 1000 emberből háromféle típus található meg itt: a közösséggel együttműködő, de máshol lakók csoportja, az itt lakó és a közösséggel együtt dolgozók köre és az életüket a közösségükkel teljesen megosztók társasága. Ők teljes erővel, munkával és pénzzel támogatják a célkitűzéseket.

Megosztják a lakásokat, a költségeket és feladatokat, együtt étkeznek, még a gyerekeket is együtt nevelik. Ez nagyon kedvező hatással lehet a gyerekekre, ami a nyitottságot hozhatja el számukra és a stabil kiegyensúlyozott személyiség kibontakozásának ígéretét.

A változó lakóhely és változatos munka ígérete

A ház nem az ő tulajdonuk, még ha saját erőből és pénzből építették is fel. Lakóik időnként váltanak, átköltöznek egy másik helyre, másfajta munkába kezdenek.

A verseny hiányában is folyamatosan fejlődnek

Ahogy ígértem, hogy erről írni fogok még… nézzünk néhány példát. Egy technikai berendezés segítségével megoldották, hogy a növények gyökere és levele közti ellenállást hangokká alakítják át, így lehetségessé válik, hogy a növények zenéljenek, koncertet adjanak. Hihetetlen, igaz? Ezen kívül több különleges, érdekes dologgal is foglalkoznak, az egyik a „selfic” tudománynak nevezett, amely a finomenergiákra gyakorol hatást tekercses, kristályos berendezések és ékszerek segítségével.

 

A helyes hozzáállás

Nincs olyan, amit kizárnának, mindent megpróbálnak, és a hasznosat és jót megtartják.

Az irányítás

Mindegyik központnak megvan a feje, akinek a feladata a többi társulással tartani a kapcsolatot. Ezen kívül egy döntéshozó szerv tárgyalja meg a kérdéseket. Őket félévente választják meg.

Tevékenységük nagy részébe igyekeznek bevonni az egész völgy lakosságát. A hangsúly a lelki, szellemi és ökologikus dolgokon van.

A világ legnagyobb föld alatti temploma

Rengeteg helyiségből áll ez a hatalmas templom és mindegyik egyedi módon kiképezve, festve, mozaikozva, kiegészítő elemekkel ellátva (szobrok, berendezések, fények)…

Damanhur, világ legnagyobb föld alatti temploma

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
boldogságtermészet ereje