A legnagyobb föld alatti templom + zenélő növények – kommuna, civil összefogás, együtt könnyebb, önfenntartó gazdálkodás

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), pszichológiai érdekességek

Vajon meddig kell még szenvednünk, hogy megtanuljuk a leckét? – együtt könnyebb, a hely, ahol nincs szükség pszichológusokra, lélekgyógyászokra

Létrejött az új társadalom, ahol nem a versengés és mások elnyomása, hanem az összefogás működik – kommuna, barter üzlet, összefogás, civil összefogás, együtt könnyebb, önfenntartó, önfenntartó gazdálkodás.

 

Ahol nincs szükség sem depresszióra, sem pszichológusokra, lélekgyógyászokra…

Egy új társadalom, ahol nem a szingliség, hanem a családias légkör az összefogás a divat.

Egy ősi megközelítés, amely összehozza az embereket és ahol a gyermekek is egészséges személyiségként nőnek fel társaságban.

 

Ha egész életünket arra áldozzuk fel, hogy a pénzt hajszoljuk mi lesz velünk és a lelkünkkel? Vajon tényleg meg kell várnunk, amíg a fásultság, depresszió, stressz felemészt minket és a családunkat és a társadalmunkat, vagy visszatérünk a helyes útra?

Akinek rendben van az önismerete, miért versengene bárkivel? Elnyomás helyett inkább fel akarja emelni a másikat.

És arra, hogy verseny nélkül milyen nagy fejlesztésekbe lehet kezdeni, arra ott van Teréz anya, Amma, a Béke Nobel-díjas Suma Ching Hai stb. hatalmas munkájának tanúbizonysága. Vagy az egyik kommuna újításai, amiről még írni fogok a cikkemben.

A stresszes versengés, vagy a harmonikus kommuna és civil összefogás a célunk?

Minél hamarabb belátjuk, hogy meg kell változnunk az önismeret segítségével, annál hamarabb kilábalhatunk az erkölcsi, gazdasági és természeti válságból. Nem segít sem a kommunizmus, sem a kapitalizmus, sem a demokratizmus… Az egyénnek kell megváltoznia és nem a külsőségekben elvesznie. Különben fejünkre szakad a plafon. Az ember akkor lehet a legboldogabb, ha lelkének megfelelő életet él. Nem véletlen, hogy a Bhagavad-Gítában a hozzáállást egy szekérhez hasonlítják. Az érzelmeket a lovak szimbolizálják, az elmét a sofőr, de nem ő, hanem az utas (lásd lélek) dönti el, hogy hova kell mennünk!

 

Konkrét példák-önfenntartó gazdálkodások, barter üzletek kapcsán

Angliában már régebben összefogtak és egyre több város csatlakozik ahhoz a programhoz, ahol saját pénznemet létrehozva összefogtak az emberek. Magyarországon (lásd Wekerle telep) is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez.

Damanhur csodája egy megvalósítandó példa – önfenntartó gazdálkodás

Nagyon fontos, hogy az új társadalmat megfelelő vezetés kormányozza, mert ahány ego annyi út. És a nagy részük az ashramokkal egyetemben ezért dőlt össze, főleg miután a mester eltávozott… Cikkemben szeretnék beszámolni egy 1975-ben létrejött törekvésről, ami 2011-ben 50 házból álló közösséggé nőtte ki magát.

Az olaszországi Torino-tól északra, Damanhurban található ez a közösségi forma.
A jelenleg 1000 emberből háromféle típus található meg itt: a közösséggel együttműködő, de máshol lakók csoportja, az itt lakó és a közösséggel együtt dolgozók köre és az életüket a közösségükkel teljesen megosztók társasága. Ők teljes erővel, munkával és pénzzel támogatják a célkitűzéseket.

Megosztják a lakásokat, a költségeket és feladatokat, együtt étkeznek, még a gyerekeket is együtt nevelik. Ez nagyon kedvező hatással lehet a gyerekekre, ami a nyitottságot hozhatja el számukra és a stabil kiegyensúlyozott személyiség kibontakozásának ígéretét.

A változó lakóhely és változatos munka ígérete

A ház nem az ő tulajdonuk, még ha saját erőből és pénzből építették is fel. Lakóik időnként váltanak, átköltöznek egy másik helyre, másfajta munkába kezdenek.

A verseny hiányában is folyamatosan fejlődnek

Ahogy ígértem, hogy erről írni fogok még… nézzünk néhány példát. Egy technikai berendezés segítségével megoldották, hogy a növények gyökere és levele közti ellenállást hangokká alakítják át, így lehetségessé válik, hogy a növények zenéljenek, koncertet adjanak. Hihetetlen, igaz? Ezen kívül több különleges, érdekes dologgal is foglalkoznak, az egyik a „selfic” tudománynak nevezett, amely a finomenergiákra gyakorol hatást tekercses, kristályos berendezések és ékszerek segítségével.

 

A helyes hozzáállás

Nincs olyan, amit kizárnának, mindent megpróbálnak, és a hasznosat és jót megtartják.

Az irányítás

Mindegyik központnak megvan a feje, akinek a feladata a többi társulással tartani a kapcsolatot. Ezen kívül egy döntéshozó szerv tárgyalja meg a kérdéseket. Őket félévente választják meg.

Tevékenységük nagy részébe igyekeznek bevonni az egész völgy lakosságát. A hangsúly a lelki, szellemi és ökologikus dolgokon van.

A világ legnagyobb föld alatti temploma

Rengeteg helyiségből áll ez a hatalmas templom és mindegyik egyedi módon kiképezve, festve, mozaikozva, kiegészítő elemekkel ellátva (szobrok, berendezések, fények)…

Damanhur, világ legnagyobb föld alatti temploma

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
boldogságtermészet ereje