Mit jelent az elme ereje? És miért nem tud az elme segíteni nekünk, ha meg akarjuk tudni kik vagyunk valójában?

 In PSZICHOLÓGIAI ÉS TERMÉSZETGYÓGYÁSZATI CIKKEK, tapasztalatokról - a létezés öröme

Angol verzió: What is the mind power? And why can’t help the mind for us if we want to know who we really are?

Mit jelent az elme ereje?

Az elme egy jó eszköz. Egy komputer, de ha meg akarjuk tudni kik vagyunk valójában, akkor nem tud a segítségünkre lenni. Az elme (ego) egy végtelenül bonyolult masina, mely millió magyarázatot talál a létezés kérdéseire, ezért úgy érezzük, hogy belefulladunk ebbe az összes gondolatba. De a szabadság nem jelenti azt, hogy elveszítjük a racionális elménket.

Ki az a tanár, aki ebben segítségünkre lehet?

A tanár bárki lehet, aki segít tudatosabbá válni: a szeretőnk, a szüleink, a gyerekünk, vagy a kutyánk, az újságos stb.

Honnan tudhatom, hogy ő az igazi segítő?

Valami újat érezhetünk az ő jelenlétükben. Ha segítenek nekünk, akkor tudatában leszünk valaminek, megnyílik valami új… A tanár segít megérkezni ebbe a pillanatba és amivel rendelkeztünk csak gondolat volt mielőtt ez tapasztalatként tudatossá válik.

Fontos a tanár?

Ha képesek vagyunk teljesen feltétel nélkül bízni, akkor nem feltétlen szükséges, mert ez azt jelenti, hogy elhagytuk az egónkat. De, ha bízni akarunk valakiben, akkor nem tudunk bizalommal viseltetni iránta… Egy ponton valaki felfedi, hogy az elme nem megfelelő a feladat elvégzésére.

Hogyan tanulhatjuk ezt meg? És miért nem tud az elme a segítségünkre lenni?

Hogyan tanítható a létezés? A létezés határtalan, végtelen, tehát hogyan lehetne megtalálni a hozzá vezető magyarázatot?

Oké, akkor mit tehetünk?

Semmit.

Hogy érted ezt?

Figyelj, te csak ignorálhatod az összes gondolatodat, érzelmeidet és hangulatodat, melyek felbukkannak az életedben, és meg fogod ezt tapasztalni. De, nem tudod ezt leírni, senki sem tudja ezt megtenni… Tehát, ignorálnunk kell minden tapasztalatot és mondd meg nekem, hogy akkor ki marad itt mozdulatlanul a szituációk előtt.

Nemtom.

Nem kell tudnod, csak maradj vele. Ne tudj semmit. Ne azonosulj az elméddel (gondolatok, érzések, hangulat). …elmagyarázva Isten, teletömve a fejed teóriákkal, dogmákkal és korlátozásokkal. Ez nem az. Ez csak Isten tárggyá való lefokozása. Ez az elméhez tartozik. A tanár elmond neked valamit, de nyitottnak kell lennünk a témát illetően. Le akarunk vonni néhány konklúziót, de valójában csak egy van… Az ego, elme személyiség csak a szociális közegben tud létezni. Mindent el kellene utasítani ahol voltunk, mindent aminek formája van… Az elme csodálatos eszköz minden másra, de nem segíthet az ébredésben. Csak figyeljünk meg mindent objektíven, nézzük meg az elénk tárulkozó látványt… Ez a Buddha föld, mely több, mint elég.

És melyik vallás segíthet nekünk?

Bármelyik, de az átlagos vallás képtelen segíteni, mert dogmákat, gondolatokat és csak rituálékat tartalmaz, mely még több súlyt rak ránk. Ez az elme világa.

És mi az élet, mi folyik itt?

Ez csak egy álom volt, egy ego túra. Most, felejts el mindent és ne csinálj semmit. Az ego túra a régi sémák ismétlése. A kívánságokról, vágyról, kapzsiságról azóta beszélhetünk, olyan régóta, amilyen öreg az emberiség. Amit az ego folyton akar, az mindig több ugyanabból… És az irány tisztán megmutatja a vágyainkat, bármi is legyen ezek: szex, pénz, presztízs, tulajdon, hatalom, manipuláció… A vágyak a jövőbe helyeznek el minket. Az ember, aki most vágyakozik, annak a jelen nem létezik. Senki sem képes szeretni a jövőben, mert ez lehetetlen. A szeretet, szerelem mindig a jelenben zajlik.

Jelentkezzen az online vagy személyes egyéni, öngyógyító, oktató konzultációra

Személyre szabott megoldás (keleti pszichológia és gyógyászat) már első alkalommal: érdekel a program

Keresztes Attila

Keresztes Attila, a cikkek írója

 

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

 

AJÁNLOTT CIKKEK

A KERESENDŐ SZÖVEGET ITT KELL BEGÉPELNI ÉS UTÁNA ENTER-T NYOMNI

Privacy Policy Settings

google-analytics
negatív érzelmeink azonnali kezeléseszerelem, szexualitás