A körömrágás oka és megoldása (körömrágás ellen)

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), kényszerbetegségek

A cikk végén egy videó található, mely a körömrágásról készült interjú.

 

A körömrágás oka

Általában valamilyen feszültség enyhítése érdekében szoktuk tudattalanul rágni a körmünket, mely következtében nagyobb károkat is okozhatunk ujjainkat illetően. Pszichoszomatikában a karmok az agresszió nimbuszai, hiszen a ragadozó állatnál is megfigyelhető, hogy ezekkel ragadja meg zsákmányát. Így ez amolyan fegyvertárunk. És, ha túl sok a feszültség bennünk, mert valami máshogy történik pl., ahogy szeretnénk vagy valamit képtelen vagyunk kezelni, akkor az így kialakult feszültséget akár körömrágással is megpróbáljuk levezetni. De ez csak tünet nyilván, ettől még a probléma, ami ezt okozza megmarad.

 

A körömrágás ellen

Ne ellene tegyünk, hanem próbáljuk feloldani azt. Ami ellen küzdünk az fogva tart. Hiszen ami elől menekülünk az is fogva tart, különben miért menekülnénk ellene? Vegyük észre, hogy mi lapul a hátterében és azt oldjuk meg. Használjunk akár meditációt az segíteni fog. Átértékeljük általa a dolgokat. Persze ehhez meg kell találnunk a valódi gyökerét a dolognak. Ezt onnan tudjuk biztosan, hogy sikeres volt az expedíció, hogy elmúlik a tünet és boldogabbak leszünk. Így akár így vagy úgy, még hálásak is lehetünk a körömrágásnak, mert általa megtanultunk valami újat.

 

Vajon tényleg bennünk van a hiba, ha rágjuk a körmünket?

Nem vagyok pszichológus, sem orvos, nem rendelkezem tudományos fokozatokkal, csupán sajátságos életszemléletemről beszéltem interjúim, publikációim során… Így nem tartok pszichológiai kezelést, és nem gyógyítok! Pszichés probléma esetén, illetve gyógyítás kapcsán keresse fel a szakrendelést!

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
mentális betegségkukkolás