Kérdések és válaszok az élet nagy kérdéseiről 3/3. rész

 In advaita, PSZICHOLÓGIAI ÉS TERMÉSZETGYÓGYÁSZATI CIKKEK

Előző oldal: 3/2. rész

12. „Ahogy Katha-upanisad mondja, az Önvaló annak fedi fel magát, akit kiválaszt. Nem az értelem, az arrogáns elme tárja fel.” (Keresztes Attila)

Ebben az értelmezésben, ha engem netán nem választ ki, akkor nem szűnnek meg a szenvedéseim sem?

Ilyen bölcseket írt az Attila?:) Ez nem olyan, mint a lottó. Nem akarlak összezavarni, de most egy szemszögből néztük át a dolgokat. Más a hangya és a madár távlat. Valójában minden az Önvaló. Még az elme is. Így minden egy. Nincs is választás, ne foglalkozz ezzel a sorral, ez túl van a logikán. Inkább gyakorolni kell minél többet, nem az elmén (szűrőn) keresztül megérteni.

[adrotate group=”4″]

13. KI VAGYOK ÉN? Ismerjük a hármas egységet: TEST, LÉLEK, SZELLEM
A gondolatok, érzések hatnak az elménkre, amely behatol a tudatunkba és azzal azonosítjuk magunkat. De azt már tudjuk, hogy az nem felel meg a valóságnak.

KI VAGYOK ÉN valójában? A szellemünk hat a testünkre. Mi van a lélekkel? Vagy az érzelmeink lennének a lelkünk, amely hat a szellemünkre és testünkre? AVAGY: A LÉLEK lenne a valódi önmagunk? Az örökkévaló. Ezt kellene megtalálni magamban? Ez volna a lényeg? Erre valók a meditációk?
Mit tapasztal az aki megvilágosodik, tudatossá válik?

Hm, ne foglalkozz ezzel. Inkább sétálj egyet a természetben vagy igyál egy teát, esetleg limonádét.:)

[adrotate group=”6″]

14. „Kicsoda” ISTEN?A tudatos emberben NINCS ellenállás, sodródik az élet folyamával, immár nem az EGO irányít. Ő csak Isten megnyilvánulása, nem cselekszik, hanem az magától történik. Nincs félelem, nincs cél, csak folyamatos szárnyalás. Nem eszik, hanem az evés rajta keresztül történik meg, mellyel ő egy és azonos. Nincs cselekvő,nincs SELF-Image, csak végtelen tér és szabadság. Számomra Isten a végtelen tér, a mindenség, nem egy alany vagy tárgy.

Akkor kutasd fel őt. Most.

 

15. Mi Isten megnyilvánulásai vagyunk, leegyszerűsítve bennünk van Isten? Mindenben és mindenkiben Isten létezik? Ezt kell megtalálnom magamban? (Nevezhető léleknek is?)

Bárminek hívhatod, AZT, az túl van a formákon, alanyon és tárgyon, neveken, így nem ragadható meg. Ha le tudod írni, akkor az már nem az. De megtapasztalható…

 

16. Isten ugyanakkor az irányító, összetartó,egységben tartó szerepét is betölti? Irányítás alatt történnek a dolgok („terv szerint megírva”) vagy minden a pillanat szerint alakul és változik? Létezik-e a gonosz (ördög)?

Az elme keresi mindenben a logikát, a létezés pedig felülmúlja ezt, nem keres értelmet minden mögött… Az ördögről már írtam itt: Ha Isten mindenható, akkor az ördögöt is ő teremtette? Ha pedig nem az, akkor nem Isten? És a gyermeknevelés helyett: apának lenni nehezebb…

 

17. Miért történnek a tragédiák, természeti katasztrófák, gyermekek betegség miatti hosszú szenvedése stb.? Én eddig imáimban megszemélyesítettem Istent. Hálámat fejeztem ki és kértem. A megvilágosodott ember hogyan imádkozik? Miként szólítja Istent? Mi az élet értelme? Újjászületünk, reinkarnálódunk? Egy tapasztalási, tanulási folyamat részeként vagyunk jelen most itt a Földön?

A bölcsek arra hívják fel a figyelmet, hogy az egész folyamatot nézzük, ne csak azt, ami most megtörténik. Látsz pl. egy embert, akit lefognak és felpofoznak. De ki tudja előtte ő mit tett pontosan? Vagy mi volt a küldetése, vagy csak visszahívták és máshol akadt dolga. És igen, sokat tanulhatunk itt. De mi általában nem önmagunkkal, hanem a másik emberrel foglalkozunk. Miért tette ezt vagy azt, miért nem szeret, miért nem mondja, hogy szeret, miért viselkedik így stb. A megvilágosodott mindennel egy, sőt mindannyian azok vagyunk, de ő ezt tudja. Hagyja, hogy az legyen, ami van és mivel meglátta Istent, vagy Buddhát, ezért mindenben azt látja. Nincsenek kérései, kérdései, hagyja megnyilvánulni azt, ami van.

[adrotate group=”4″]

18. Mit tudok tenni? BOLDOG ÉS EGÉSZSÉGES SZERETNÉK LENNI SZERETTEIMMEL EGYÜTT! EZT KÍVÁNOM MINDENKINEK! Nekem ez a vágyam, még ha nem is szabadna, hogy vágyakozzam bármi után.

Ha valaki azt mondja ne legyen vágyad, és Te ezért megtagadod őket, akkor még erősebb lesz a vágy. Meg kell érteni a vágyat nem elnyomni. De a szabadság iránti vágy jó. Aztán eltűnik a kereső a meditációban a vággyal együtt. Ha hívást érzel gyakorolj minél többet és hagyd az elméletet, étlapot. Merj ugrani az ismeretlenbe, bármi legyen is ott és jó lesz. Mindig jó lesz.:) Ne analizálj, csak éld meg, bármi is jön… Ha kell menj a pokolba is nevetve.

Keresztes Attila

Keresztes Attila, bölcsész, a cikkek írója. 2005 óta foglalkozom emberekkel, orvosi szaklapokban publikálok legújabb felfedezéseimről, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (nyugati és keleti medicina). 300+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon.

De nem vagyok pszichológus, sem orvos és nem rendelkezem tudományos fokozatokkal. Nem gyógyítók, nem tartok pszichológiai kezelést! Oktatással foglalkozom.

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK

A KERESENDŐ SZÖVEGET ITT KELL BEGÉPELNI ÉS UTÁNA ENTER-T NYOMNI

Privacy Policy Settings

google-analytics
az élet nagy kérdéseiaz igazság keresése