Emiatt nem szívódik fel a vitamin és a csontritkulásról, porcerősítőkről néhány mondat

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), egészséges test, természetgyógyászat

Ha pl. izomgörcsünk van, vagy fáradtak vagyunk, egyszerű bekapni néhány vitamint, de azért előbb gondoljuk át a dolgokat és amit lehet természetesen úton pótoljuk, hiszen a vitaminok sokat segíthetnek, de van bennük vivőanyag is és a probléma tüneti kezelése mellett az okokat is meg kell keresnünk, ami lehet lelki eredetű is. Tegyük fel magnéziumra van szükségünk. De a magnézium is B1 és B2 vitaminnal és kalciummal tud feloldódni, mert nemcsak a bevitel a fontos, hanem a:

– felszívódás

– beépítés

– szállítás is.

Ezért fordulhat elő, hogy a labor pl. vashiányt mutat ki, de valójában csak ezek közül van valamelyikkel baj. Ha pedig csak úgy elkezdünk vasat bevinni a szervezetünkbe, akkor az lerakódhat, ahogyan a kalcium is. Ráadásul a biokémiát is alapul kell venni: a vasoxid esetében az oxigén 6, míg a vas 2 elektronos, azaz nem ionnak minősül. Atomos felépítésű, vagy ionos nem mindegy, mert figyelembe kell vennünk, hogy a szervezetnek mire van szüksége. Különben a szervezet nem tudja felhasználni.

 

A csontritkulás természetes módon történő kezelése, megelőzése a vitaminok tekintetében

A kálcium lerakodhat ugyanúgy a vesében, tehát folyamatosan ész nélkül szedni pl. csontritkulásra nem biztos, hogy a legjobb megoldás. Inkább beszéljünk dietetikussal és helyette együnk pl. szezámmagot, keményebb ementáli jellegű sajtokat, brokkolit, zöld leveles zöldségeket, mandulát. Jó kis salátával érdemes kiegészíteni. Az olajos környezet kell hozzá (esszenciális zsírsavként pl. omega), melyet az olajos magvak kiválóan megteremtenek.

Érdekesség még, hogy önmagában a szezámmagos, vagy lenmagos kenyér, illetve a szezámmag és lenmag sem jó, mert a lényeg kimegy belőle sütésnél és a fogunkkal nem tudjuk összetörni, így vagy mozsárban vagy kávédarálóval érdemes összetörni fogyasztás előtt. A korpa szépen tisztítja a beleket. A fehér liszt csak önmagában eltelíti. A tyúk sem véletlenül eszik apró kavicsot, ami a zúzájába kerül és így a kukoricát meg tudja őrölni, mert megrágni nem tudná. Nekünk nem kavicsra, hanem pl. korpára van szükségünk. A savas gyümölcsöket pedig óvatosan fogyasszuk, mert fellazítják a fogzománcot, lásd savas hatásuk.

 

Porcerősítő

Sportolok akár évente szoktak porcerősítő kúrát csinálni, de óvatosan alkalmazzuk, mert mindenhol erősíti a porcot a porcerősítő. Tehát ha valaki pl. a térd problémái miatt alkalmazza, akkor a szájon keresztül bevett porcerősítő nemcsak ott fogj a hatást kifejteni. A szakemberek szerint emiatt maximum 1-2 hónapig érdemes szedni, aztán fél év szünetet kell tartani. Jó a zöld kagyló erre a célra, de nem muszáj ezeket erőltetni, mert megerősíti az ízesülést ami, ha nem megfelelő, akkor úgy rögzül ugyanis az ízület folyamatos mozgásban van.

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
gerincfájdalomdr. voll-diagnoszta