Az emberi elme ereje, hatalma és a beteg elme

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), elme és a nyugati, keleti pszichológia

A cikk végén egyik videó interjúm is megtalálható, melyből kiderül, hogy miért szeretnek sokan horrorfilmet nézni (elmebeli azonosulások).

A beteg elme ereje ugyanolyan nagy, mint a megfelelő módon működtetett elméjé. Az emberi elme hatalma tehát óriási és ezért fontos, hogy megtanuljuk kezelni azt. Ezzel kapcsolatosan olvasható egy gyakorlati megoldás, melyet bármikor alkalmazhatunk.

 

 

Mikor filmeket nézünk, akkor azonosulunk egy élethelyzettel, főhőssel és sokszor annyira a valóság részeként tartjuk ezt számon, hogy könnycseppek is lecsoroghatnak arcunkon. És addig is elfelejthetjük az aktuális élethelyzetünket. Ezt sokan kikapcsolódásnak hívják. De maga a gondolkodás folyamata (elme aktivitása) ilyenkor is folytatódik. És sajnos ez az emberiség rákfenéje, hogy túl sokat gond-olkodunk. Meg kell tanulnunk kikapcsolni ezt a csodás komputert, az elménket. Gondolja végig (illetve jobb volna, ha inkább megfigyelné:)) a kedves olvasó, hogy amíg pl. az egyik villanyoszloptól elsétál a másikig addig hány gondolata támad, abból mennyit gondol tovább, és mennyinek van valódi létjogosultsága. Hiszen nagy részük felesleges és csak leterheli elménket feleslegesen. Így érdemes elsajátítanunk azt a képességet, mely segítségével bármikor kiléphetünk ebből és így kipihentek maradhatunk és mivel a leterheltsége is megszűnik az elmének, így sokkal kreatívabbak, problémamegoldóbbak leszünk és intuíciónk felerősödik. Ezt úgy tudjuk elérni, hogy megfigyelőként vagyunk jelen nem azonosulva gondolatainkkal, érzelmeinkkel. Így egyfajta távolság, űr keletkezik, mely segít higgadtnak maradnunk.

 

Miért nézünk horror filmeket?

Nem vagyok pszichológus, sem orvos, nem rendelkezem tudományos fokozatokkal, csupán sajátságos életszemléletemről beszéltem interjúim, publikációim során… Így nem tartok pszichológiai kezelést, és nem gyógyítok! Pszichés probléma esetén, illetve gyógyítás kapcsán keresse fel a szakrendelést!

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
szexualitasserdülők kamaszok