Depresszió, hangulatzavar, szorongás ellen, leküzdésük gyakorlati módszerekkel

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), depresszió kontra boldogság

A gyakorlati megoldásokat felkínáló cikk végén egyik témával kapcsolatos videó interjúm is megtalálható.

A szorongás okairól

Depresszió, hangulatzavar, szorongás ellen, leküzdésük gyakorlati módszerekkel egy új megközelítés segítségével. A szorongás hátterében állandóan valamilyen elfojtás van. Életünket máshogy éljük, mint ahogy az boldogságot okozna nekünk, ez okozhat hangulatzavart, depressziós tüneteket. És kintről, környezetünktől várjuk a megoldást és nekik kezdünk el megfelelni. De mivel minden ember egy külön világ, így idővel összezavarodunk és már arra sem fogunk emlékezni, hogy mire vágyunk valójában.

 

 

Szorongásos depresszió

A különféle tünetek karöltve is megmutatkozhatnak. Kétféle irány van. Az egyik a félelem, a beszűkülés, a harag, önsajnálat, agresszió iránya. A másik pedig a nyitottság, ítélkezés mentes öröm és boldogság állapota, ahol észrevesszük, hogy minden relatív és nézőpont kérdése. Keleten erre szokták azt a példát felhozni, hogy mikor három vak embertől megkérdezték, hogy milyen az elefánt majdnem összevesztek egymással, mert tapintás útján mindenki csak egy részt fogott fel az egészből. Aki a lábát érintette meg, azt mondta olyan, mint egy oszlop, aki a fülét az legyezőnek vélte és így tovább. De mi a valódi igazság? Vajon a szenvedés vagy boldogság az alapállapotunk? Vajon meddig hat ránk a múlt? Hiszen sok esetben már rég elmúlt, de mi még őrizzük emlékét.

Mikortól depresszió?

A pszichológia több együttes tünet meglétéhez köti a depressziót. Ezek közül az egyik, hogy minimum 3 hónapja tart az egykedvűség, örömképtelenség állapotában tartózkodva. És idővel egyre jobban elmélyül, ha elvetjük a változtatás lehetőségét. Először is be kell látnunk, hogy egy másik életet élünk és, hogy nekünk is van beleszólásunk. Apró változtatásokkal önbizalomra tehetünk szert és utána lángra kaphat a lelkesedés és a végén még hálásak is leszünk a leckének.

Szorongás ellen, a szorongás leküzdése (a megoldás)

Tovább folytatva a gondolatot meg kell tanulnunk megtalálni azt a stabil pontot, mely túl van a gondolatokon és érzelmeken. Erre valók a meditációk. Így önmagunkban kezdjük el keresni a megoldást és kevésbé dédelgetjük azt a gondolatot, hogy majd valaki megment minket kívülről. Hiszen a depresszió túlzott negatív értelemben jelentett foglalkozást jelent. Hiszen, aki túl lép a személyiségén, azt lehetetlenség megbántani vagy lehetetlen az ilyen ember önmagát sajnálni, mert nincs annyira saját magával és a problémájával elfoglalva. Sokan még mások életét is megkeseríthetik. De, aki igazán változni akar az elkezdi megkeresni a segítséget.

 

A depresszióról és néhány megoldásról

Nem vagyok pszichológus, sem orvos, nem rendelkezem tudományos fokozatokkal, csupán sajátságos életszemléletemről beszéltem interjúim, publikációim során… Így nem tartok pszichológiai kezelést, és nem gyógyítok! Pszichés probléma esetén, illetve gyógyítás kapcsán keresse fel a szakrendelést!

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
evészavarmentális betegség