A depressziósokat meg lehet érteni, mert… – a depresszió tünetei gyógyítása és kezelése, a depresszió ellen

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), depresszió kontra boldogság

Jómagam megértem a depressziósokat. Hiszen ők egy olyan társadalmat látnak, amelyik a pénz körül forog, eltűnőben az emberi tisztességgel, ahol már az emberi ígéret semmit nem ér… Ahol a politikusok bármit megtehetnek (tisztelet a kivételnek), ahol a nyugdíjasok tehernek számítanak…- depresszió tünetei, kezelése, depresszió ellen, depresszió gyógyítása

Ahol egyre nagyobb a verseny és szinte senki nem tud munkához jutni… Ahol bárkit, bárhol, bármikor megtámadnak néhány fillérérét és az életére törnek… Ahol már nehéz vállalkozni, mert rengeteg az adó és a konkurencia, de az ember még ragaszkodik a tisztességhez és nem akar a másikon átgázolni, hogy életben maradhasson… Ahol sokszor alkalmazottként rabszolgának érezhetjük magunkat stb. Nincs cél, csak káosz és rossz érzés, depresszió és stressz.

 

Ahol a pénz az úr, mégis érdekes módon anyagi válság van, de emellett erkölcsi és természeti válság is. Ki találja meg itt a helyét? Természetes, ha az ember elkeseredik, igaz? De ennek ellenére van megoldás!

,,Hagyjál a hülyeségeiddel, inkább a depressziót választom, azt legalább már ismerem” – a depresszió tünetei, a depresszió gyógyítása

De mi van akkor, ha mégis van megoldás mindezek ellenére? Mit mondhatnánk erre? ,,Hogy már megint egy térítő, vagy biztos csak érdekből akar engem meggyőzni, jutalékot kap vagy ilyesmi. Már annyi ilyen baromságnak felültem.” De mi van akkor, ha ezt csak azért mondjuk, mert ha nem így lenne, be kéne magunknak vallani, hogy hibáztunk és a világ nem-csak olyan, amilyennek látjuk.

Hiszen mindenki ugyanabba a világba él, mégis mindenki egy másik világban él. Van aki boldog, van aki meg öngyilkos lesz. És, aki megkapja a boldogságot, hálából szeretné minél több emberrel megosztani. Mint mikor átkelünk egy szakadékon és utána másokat is átsegítünk. Jó érzéssel tölti el minket, ha valaki szívességet kér tőlünk és segíthetünk neki. Vagy segítünk egy kóbor állaton. Bennünk van ez a tiszta szándék.

A depresszió kezelése, a depresszió ellen

És a világ valóban tele van szenvedéssel (is), de ezen nem tudunk változtatni. Testünk elöregszik, szeretteink meghalnak, idővel mi is meghalunk. És még a minket körülvevő tárgyak is tönkre mennek. Minden ideiglenes. Még egy érv arra, hogy keressünk egy olyan világot, ami túl van időn, ahol ok nélküli a boldogság. Ahol nem függünk mástól. Ahol a magunk urai vagyunk. De hol ez a világ? Önmagunkban. És vajon mi hol vagyunk, ha állandóan csak a pénzre, pontosabban annak hiányára gondolunk folyton? Ez nem pénz-éhség valahol?

Ha csak a túlélésre figyelünk és élet halál harcnak éljük meg a mindennapokat? Ahelyett, hogy átadnánk magunkat egy magasabb intelligenciának. Verhetjük a fejünket a falba minden nap, de ez kinek jó? Hamarabb el fogunk fáradni, mint a fal ez biztos. Akkor mi lenne, ha feladnánk ezt és elfogadnánk azt, ami van. Mert sok esetben az ellenállás okozza a probléma 80-90 %-át.

 

Mérjük le ennek igazságát, most

Gondolja végig a kedves olvasó, hogy az elmúlt 5 évben mennyit aggódott a problémák miatt. Írja le, próbálja órában kifejezni ezt. Azt is írja le, hogy milyen hangulatot okozott ez önnek. Hiszen a jövőt képtelenség megoldani, mert még nem is létezik (csak egy fiktív valóság). Persze, ha sokat mondogatjuk a falra festhetjük az ördögöt vele. És most gondolja objektíven végig, hogy ennek hány százalékának volt értelme. Hány százaléka segítette önt ahhoz hozzá, hogy eredményesebben boldoguljon az elmúlt 5 évben? Vajon volt értelme aggódni és félni? Vagy ez inkább akadály volt csupán?

Szeretne ajándék nyaralást nyerni?

Akkor fedezze fel a belső világát. Már az első relaxációk alkalmával is hasonló élményei lehetnek, mintha nyaralna. És ez a belső biztos pont, mindenkiben megvan. Nem kell hozzá feltétlen közvetítő. Mit gondol, mikor nyaralni megy, akkor a jó érzés a tengerparton van csupán, vagy az ön szívében, amit a tengerpart vált ki? Amit bármikor előhozhat, ha úgy dönt. Ha nem a negatív érzésekkel és gondolatokat táplálja (melyekhez ön ragaszkodik, ön tartja életben és nem fordítva), hanem elkezdi megkeresni a boldogságot.

A dolgokat nem, de a hozzáállásunkat megváltoztathatjuk

Ki tudja megváltoztatni, hogy mások csalnak, lopnak, hazudnak? Ki tudja megváltoztatni mindezt? De, ha mi eközben őket szidjuk, akkor mi is egy sötét világot hozunk létre. Változik így bármi is az életünkben és a világon? Hiszen kritizálni könnyű, de ki fog valódi megoldással szolgálni? Nos, senki nem fog minket megmenteni, nekünk kell önmagunkat megváltanunk. ,,Segíts magadon és Isten is megsegít.” Mivel az igazság EGY, ezért teljesen mindegy, hogy milyen nyelven és mennyi részt fejezünk fel belőle, hiszen az egyetemes. Itt ugyanazokat a tényeket több világ vallásban is megtaláltam és idézek tőlük:
Ősi vallások (hinduizmus, buddhizmus, kereszténység) és a transzcendens pszichológia egyesítése – Bhagawad-gíta, Guru Gíta, Shiva Mahimnah Stotram, Biblia, Buddha tanításai

Akkor most mi legyen, maradjon minden a régi?

Ez a mi döntésünk. És a felnőtt ember vállalja a döntése felelősségét. Hiszen a cikk elején beszéltem a az emberi szó hiteléről. Ha ez fontos nekünk, akkor ezt nekünk is be kell tartanunk. Különben azt kritizáljuk másban, ami bennünk is megtalálható. ,,Csak azt ne mond nekem, hogy a gondolkodásmódomat kell megváltoztatnom!” Sok megoldás van, de olyanról még nem hallottam, hogy valakit varázs pálcával megérintettek és minden megváltozott. Arról sem hallottam, hogy valaki más helyett lett boldog, vagy más helyett fogyott le.

 

Legfeljebb gyógyszert kapott, vagy drogot és az hatott rá.
Vagy megváltozott az életkörülménye (valakibe beleszeretett, elköltözött egy szép nagy házba stb.) de tartós eredményt ez nem hozott és meg is volt az ára a dolognak. ,,Akkor mi a megoldás?” Látni. Ennyi elég. De nem a depresszión keresztül, mert a depresszió rossz tanácsadó, a félelem is az. Ha félek a jövőtől (ami még nem is létezik), akkor problémát gyártok. Ha problémát gyártok és azt életben tartom (állandóan erre gondolok és állandóan erről beszélek mindenkinek), akkor tele lesz vele az életem.

Pedig probléma mindenki életében van, és mindig is volt. Régen üldözték az embereket és sötét középkornak nevezték el azt az időszakot. Rabszolgaság volt, embereket kínoztak meg. A földesúr töltötte el az első éjszakát a földműves hitvesével. Boszorkánysággal, hazaárulással sok embert igazságtalanul kivégeztek, aki nem dolgozott azt letartóztatták stb.

A megoldás a depresszióra és a boldogságra

Ha még több szenvedésre van szükségünk, akkor nem kell semmit tennünk, csak ugyanezt mint eddig. Ha már készek vagyunk arra, hogy kitörjünk ebből, akkor ezen az oldalon megtaláljuk a megoldást. Ezen kívül természetesen máshol is sok hasznos oldalt, megoldást találhatunk. De sok ember nem szereti a világot, amit létrehozott, de mégis ragaszkodik hozzá, mert azt már ismeri és nehezen jövünk ki a komfortzónánkból. Ön készen áll, hogy kitörjön ebből vagy további szenvedésre van még szüksége? Mit veszíthet?

 

Íme egy-két megoldás a sok közül, ha nyitott a folytatásra (ön dönt, mint mindig):

Mi az, ami két millió eurónál is sokkal boldogabbá tesz minket és bárki bárhol, bármikor megkaphatja? Egyszerű teszt-gyakorlat a cikkben és megoldás a legvégén – boldogság, most, jelen, most hatalma, Eckhart Tolle, a most hatalma a gyakorlatban I.

Önértékelési, önismereti, kommunikációs zavarok, problémák azonnali megoldása egy újszerű módszerrel – sors és önismeret, önismeret fejlesztése, pszichológia önismeret, önbizalomhiány okai, leküzdése

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
tisztitókúrakeleti vallás, boldogság