A mentális és makacs betegségek lelki okai, tünetei és feloldásuk

 In betegség és egészség, Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek)

A betegség tünetei

Mivel a test egy rendkívül összetett folyamatokból álló egység, így minden apróságnak tűnő dolog is fontos lehet. Minden összefügg mindennel. És korán sem mindegy, hogy valami krónikus (hosszú távú, makacs betegség) vagy akut (rövid távú betegség). Általában emiatt van, hogy a krónikus betegségek lesznek árulkodóbbak a többi fölött pedig könnyű elsiklani, jóllehet makk egészséges ember csak az anatómia könyvben létezik. Sokszor a betegség tünetek alapján még lehetetlen kideríteni a valódi betegséget, vagy először mellé lő az ember. Hiszen sokszor összemosódhatnak a különféle tűnetek. Példának okáért az epilepszián belül is annyi féle epilepszia van, hogy neurológus legyen a talpán, aki megfelelően diagnosztizálja azt (van olyan epilepszia fajta, ami csak egyszer jelentkezik egy életen át).

 


A betegség lelki okai, mentális betegség

A betegségeket a pszichoszomatika (szóma = test, psziché = lélek) segítségével is érdemes monitorozni, de a germán és kínai medicina is nagy szolgálatot tehet, mint ahogy az allopátia és homeopátia is. Hiszen kinek a pap, kinek a papné. És fontos hozzá tenni, hogy a psziché kifejezés inkább az elmére utal. A gondolkozásunkra. Hiszen sok minden fejben dől el. Így pozitívan és negatívan is tudunk hatni testünkre, csak rajtunk áll (a test képtelen megkérdőjelezni gondolatainkat csak követi azt). Ezt nagyon sok kísérlet alátámasztotta már. Rengeteg olyan technika van, mellyel átvehetjük az irányítást és jótékonyan hathatunk testünkre.

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
depresszió, hangulatzavarkörömrágás