Az antropozófus és biológiai orvoslásról

 In antropozófus orvoslás, Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek)

Forrás: dr. Tamási József (szerk.) – Természetgyógyászati alapismeretek

Folytatva a sorozatot, ma erről a kiváló két természetgyógyászatra épülő tudományról írok lényegre törően, bár ezekről a témákról egyenként napokat lehetne beszélni. Fontosságuk elvitathatatlan és sok ezer pozitív kutatási eredmények állnak mögöttük, így nem a véletlen számlájára kell írnunk hatékony működésüket.

Antropozófus orvoslás

Az antropozófus orvoslást Váradi Tibor képviseli hazánkban többek között. Rudolf Steiner szellemtudományi kutatásainak köszönhetően létrejött rendszer a kereszténységre, mint misztikára épül. És nemcsak fizikokémiai rendszernek tekinti az embert, hanem figyelembe veszi a lelki, szellemi síkokat is. A gyógyszerek előállítása természetes anyagokból történik. Ezekre a szemléletekre épül a Waldorf-pedagógia, illetve a biodinamikus mezőgazdaság is, és az euritmia mozgásművészete is ebből táplálkozik. Sok ezer orvos dolgozik már ebben az új szellemben szerte a világon, mely lassan 100 éve indult hódító körútjára a világban. A diagnózis felállításában a modern orvostudományt követi, melyek úgynevezett orvosi beszélgetéssel, speciális gyógyszerekkel, masszázzsal, diétával, gyógyteákkal, művészi terápiával is kiegészülnek. A rosszindulatú daganatos megbetegedésre pl. fagyöngy injekciót használ, mely mögött lehet a gyenge énkép okozóként. Hiszen az immunrendszer nem ismeri fel mi tartozik a saját szervrendszerhez és mi idegen, mely utal az énhatárok megfelelő meghúzásának, és kiterjesztésének hibájára e filozófia szerint. Az antropozófus orvoslásban fontos az aspecifikus terápiás hatás, mely nem más, mint a gyógyító személyisége, kisugárzása.

 

Biológiai fogászat – kapcsolat a fogak és szervezet között

Dr. Reinhold Voll nevéhez fűződik a Voll-féle (EAV) diagnosztikus és terápiás készülék, mellyel az ötvenes években összekapcsolta a nyugati medicinát a több ezer éves kínai medicina bölcsességével, gyakorlati tudásával. Sok kórház és orvos használja diagnosztizálásra, és kezelésre is ezt a kiváló eszközt szerte a világon, bár a kínai medicinára épülő állapotfelmérés az energiák áramlásáról ad tanúbizonyságot, mely inkább állapotfelmérésnek tekinthető önmagában az allopátia diagnózisához képest, ha nem orvos használja azt. De talán nincs is értelme összehasonlítanunk a nyugati medicina diagnózisával, hiszen a diagnózis, illetve állapotfelmérés utáni kezelés is merőben eltér egymástól.

biológiai fogászat

A fogak és szervrendszer kapcsolata

 

 

 

 

 

 

 

 

Visszatérve a biológiai fogászatra – ahol szintén előszeretettel használják a Voll-féle készüléket is -, fontos megjegyezni, hogy a fogak csiszolásának és fúrásának hatására a bőr meghatározott akupunktúrás pontjain szignifikáns változásokkal lehet számolni a bőr elektromos potenciáljában. A belső szerv megbetegedésénél körülírt gyulladásos vagy degeneratív folyamatok lépnek fel. A szervek meghatározott módon bizonyos fogakhoz tartoznak és vica-versa hatást lehet kiváltani a megfelelő terület stimulálásával.

 

Funkcionális orálakupunktúrás diagnosztika

A működési zavarok alkalmával a szájüregben meghatározott nyomásérzékeny pontok jelennek meg. Célzott kezeléssel ezeket az érzékenységeket és a távoli hozzá kapcsolódó szerv funkcionális zavarait meg lehet szüntetni. A nyálkahártya érzékenysége diagnosztikai jellegű. A megfelelő helyre adott injekció (mezoterápia), lézerakupunktúra terápiás hatású.

 

Amalgám tömés okozta problémák

– maga a higanytartalmánál fogva,
– elektrokémiai folyamatok révén,
– továbbá allergizáló tulajdonsága miatt károsíthatja a szervezetet

Az amalgámból (fogtömésre használják leginkább) kioldódó higany méreg az élő szervezet számára (neurasztéziát okozhat). Amalgámreszeléket egyébként a nyugati országokban veszélyes hulladékként tárolják. Továbbá a szekértő orvosok szerint a fogturbina, melyet a fogászatban használnak iatrogén ártalmat okoz. A turbinafej amikor csiszol a fogzománc prizmáit szétroncsolja ott is, ahol a fog nem szuvas. A turbinafej magas fordulatú vákuumkárosító hatása kiszippanthatja a dentincsatornácskák szöveti rostjait, ez a pulpa állományára is kiterjedhet. A szájüregben lévő fogtömések, koronák, fogimplantátumok az energia rendszerét felboríthatják (galván áram keletkezik), melyet a Voll készülékkel ki tudunk mérni.

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
táplálkozástanbiofizikai biokémiai elvekre épülő természetgyógyászat