Az antropozófus és biológiai orvoslásról

 In antropozófus orvoslás, PSZICHOLÓGIAI ÉS TERMÉSZETGYÓGYÁSZATI CIKKEK

Forrás: dr. Tamási József (szerk.) – Természetgyógyászati alapismeretek

Folytatva a sorozatot, ma erről a kiváló két természetgyógyászatra épülő tudományról írok lényegre törően, bár ezekről a témákról egyenként napokat lehetne beszélni. Fontosságuk elvitathatatlan és sok ezer pozitív kutatási eredmények állnak mögöttük, így nem a véletlen számlájára kell írnunk hatékony működésüket.

[adrotate group=”4″]

Antropozófus orvoslás

Az antropozófus orvoslást Váradi Tibor képviseli hazánkban többek között. Rudolf Steiner szellemtudományi kutatásainak köszönhetően létrejött rendszer a kereszténységre, mint misztikára épül. És nemcsak fizikokémiai rendszernek tekinti az embert, hanem figyelembe veszi a lelki, szellemi síkokat is. A gyógyszerek előállítása természetes anyagokból történik. Ezekre a szemléletekre épül a Waldorf-pedagógia, illetve a biodinamikus mezőgazdaság is, és az euritmia mozgásművészete is ebből táplálkozik. Sok ezer orvos dolgozik már ebben az új szellemben szerte a világon, mely lassan 100 éve indult hódító körútjára a világban. A diagnózis felállításában a modern orvostudományt követi, melyek úgynevezett orvosi beszélgetéssel, speciális gyógyszerekkel, masszázzsal, diétával, gyógyteákkal, művészi terápiával is kiegészülnek. A rosszindulatú daganatos megbetegedésre pl. fagyöngy injekciót használ, mely mögött lehet a gyenge énkép okozóként. Hiszen az immunrendszer nem ismeri fel mi tartozik a saját szervrendszerhez és mi idegen, mely utal az énhatárok megfelelő meghúzásának, és kiterjesztésének hibájára e filozófia szerint. Az antropozófus orvoslásban fontos az aspecifikus terápiás hatás, mely nem más, mint a gyógyító személyisége, kisugárzása.

 

Biológiai fogászat – kapcsolat a fogak és szervezet között

Dr. Reinhold Voll nevéhez fűződik a Voll-féle (EAV) diagnosztikus és terápiás készülék, mellyel az ötvenes években összekapcsolta a nyugati medicinát a több ezer éves kínai medicina bölcsességével, gyakorlati tudásával. Sok kórház és orvos használja diagnosztizálásra, és kezelésre is ezt a kiváló eszközt szerte a világon, bár a kínai medicinára épülő állapotfelmérés az energiák áramlásáról ad tanúbizonyságot, mely inkább állapotfelmérésnek tekinthető önmagában az allopátia diagnózisához képest, ha nem orvos használja azt. De talán nincs is értelme összehasonlítanunk a nyugati medicina diagnózisával, hiszen a diagnózis, illetve állapotfelmérés utáni kezelés is merőben eltér egymástól.

biológiai fogászat

A fogak és szervrendszer kapcsolata

 

 

 

 

 

 

 

 

[adrotate group=”6″]

Visszatérve a biológiai fogászatra – ahol szintén előszeretettel használják a Voll-féle készüléket is -, fontos megjegyezni, hogy a fogak csiszolásának és fúrásának hatására a bőr meghatározott akupunktúrás pontjain szignifikáns változásokkal lehet számolni a bőr elektromos potenciáljában. A belső szerv megbetegedésénél körülírt gyulladásos vagy degeneratív folyamatok lépnek fel. A szervek meghatározott módon bizonyos fogakhoz tartoznak és vica-versa hatást lehet kiváltani a megfelelő terület stimulálásával.

 

Funkcionális orálakupunktúrás diagnosztika

A működési zavarok alkalmával a szájüregben meghatározott nyomásérzékeny pontok jelennek meg. Célzott kezeléssel ezeket az érzékenységeket és a távoli hozzá kapcsolódó szerv funkcionális zavarait meg lehet szüntetni. A nyálkahártya érzékenysége diagnosztikai jellegű. A megfelelő helyre adott injekció (mezoterápia), lézerakupunktúra terápiás hatású.

 

Amalgám tömés okozta problémák

– maga a higanytartalmánál fogva,
– elektrokémiai folyamatok révén,
– továbbá allergizáló tulajdonsága miatt károsíthatja a szervezetet

Az amalgámból (fogtömésre használják leginkább) kioldódó higany méreg az élő szervezet számára (neurasztéziát okozhat). Amalgámreszeléket egyébként a nyugati országokban veszélyes hulladékként tárolják. Továbbá a szekértő orvosok szerint a fogturbina, melyet a fogászatban használnak iatrogén ártalmat okoz. A turbinafej amikor csiszol a fogzománc prizmáit szétroncsolja ott is, ahol a fog nem szuvas. A turbinafej magas fordulatú vákuumkárosító hatása kiszippanthatja a dentincsatornácskák szöveti rostjait, ez a pulpa állományára is kiterjedhet. A szájüregben lévő fogtömések, koronák, fogimplantátumok az energia rendszerét felboríthatják (galván áram keletkezik), melyet a Voll készülékkel ki tudunk mérni.

[adrotate group=”4″]

Keresztes Attila

Keresztes Attila, bölcsész, a cikkek írója. 2005 óta foglalkozom emberekkel, orvosi szaklapokban publikálok legújabb felfedezéseimről, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (nyugati és keleti medicina). 300+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon.

De nem vagyok pszichológus, sem orvos és nem rendelkezem tudományos fokozatokkal. Nem gyógyítók, nem tartok pszichológiai kezelést! Oktatással foglalkozom.

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK

A KERESENDŐ SZÖVEGET ITT KELL BEGÉPELNI ÉS UTÁNA ENTER-T NYOMNI

Privacy Policy Settings

google-analytics
táplálkozástanbiofizikai biokémiai elvekre épülő természetgyógyászat