Az antropozófus és biológiai orvoslásról

 In antropozófus orvoslás, Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek)

Forrás: dr. Tamási József (szerk.) – Természetgyógyászati alapismeretek

Folytatva a sorozatot, ma erről a kiváló két természetgyógyászatra épülő tudományról írok lényegre törően, bár ezekről a témákról egyenként napokat lehetne beszélni. Fontosságuk elvitathatatlan és sok ezer pozitív kutatási eredmények állnak mögöttük, így nem a véletlen számlájára kell írnunk hatékony működésüket.

[adrotate group=”4″]

Antropozófus orvoslás

Az antropozófus orvoslást Váradi Tibor képviseli hazánkban többek között. Rudolf Steiner szellemtudományi kutatásainak köszönhetően létrejött rendszer a kereszténységre, mint misztikára épül. És nemcsak fizikokémiai rendszernek tekinti az embert, hanem figyelembe veszi a lelki, szellemi síkokat is. A gyógyszerek előállítása természetes anyagokból történik. Ezekre a szemléletekre épül a Waldorf-pedagógia, illetve a biodinamikus mezőgazdaság is, és az euritmia mozgásművészete is ebből táplálkozik. Sok ezer orvos dolgozik már ebben az új szellemben szerte a világon, mely lassan 100 éve indult hódító körútjára a világban. A diagnózis felállításában a modern orvostudományt követi, melyek úgynevezett orvosi beszélgetéssel, speciális gyógyszerekkel, masszázzsal, diétával, gyógyteákkal, művészi terápiával is kiegészülnek. A rosszindulatú daganatos megbetegedésre pl. fagyöngy injekciót használ, mely mögött lehet a gyenge énkép okozóként. Hiszen az immunrendszer nem ismeri fel mi tartozik a saját szervrendszerhez és mi idegen, mely utal az énhatárok megfelelő meghúzásának, és kiterjesztésének hibájára e filozófia szerint. Az antropozófus orvoslásban fontos az aspecifikus terápiás hatás, mely nem más, mint a gyógyító személyisége, kisugárzása.

 

Biológiai fogászat – kapcsolat a fogak és szervezet között

Dr. Reinhold Voll nevéhez fűződik a Voll-féle (EAV) diagnosztikus és terápiás készülék, mellyel az ötvenes években összekapcsolta a nyugati medicinát a több ezer éves kínai medicina bölcsességével, gyakorlati tudásával. Sok kórház és orvos használja diagnosztizálásra, és kezelésre is ezt a kiváló eszközt szerte a világon, bár a kínai medicinára épülő állapotfelmérés az energiák áramlásáról ad tanúbizonyságot, mely inkább állapotfelmérésnek tekinthető önmagában az allopátia diagnózisához képest, ha nem orvos használja azt. De talán nincs is értelme összehasonlítanunk a nyugati medicina diagnózisával, hiszen a diagnózis, illetve állapotfelmérés utáni kezelés is merőben eltér egymástól.

biológiai fogászat

A fogak és szervrendszer kapcsolata

 

 

 

 

 

 

 

 

[adrotate group=”6″]

Visszatérve a biológiai fogászatra – ahol szintén előszeretettel használják a Voll-féle készüléket is -, fontos megjegyezni, hogy a fogak csiszolásának és fúrásának hatására a bőr meghatározott akupunktúrás pontjain szignifikáns változásokkal lehet számolni a bőr elektromos potenciáljában. A belső szerv megbetegedésénél körülírt gyulladásos vagy degeneratív folyamatok lépnek fel. A szervek meghatározott módon bizonyos fogakhoz tartoznak és vica-versa hatást lehet kiváltani a megfelelő terület stimulálásával.

 

Funkcionális orálakupunktúrás diagnosztika

A működési zavarok alkalmával a szájüregben meghatározott nyomásérzékeny pontok jelennek meg. Célzott kezeléssel ezeket az érzékenységeket és a távoli hozzá kapcsolódó szerv funkcionális zavarait meg lehet szüntetni. A nyálkahártya érzékenysége diagnosztikai jellegű. A megfelelő helyre adott injekció (mezoterápia), lézerakupunktúra terápiás hatású.

 

Amalgám tömés okozta problémák

– maga a higanytartalmánál fogva,
– elektrokémiai folyamatok révén,
– továbbá allergizáló tulajdonsága miatt károsíthatja a szervezetet

Az amalgámból (fogtömésre használják leginkább) kioldódó higany méreg az élő szervezet számára (neurasztéziát okozhat). Amalgámreszeléket egyébként a nyugati országokban veszélyes hulladékként tárolják. Továbbá a szekértő orvosok szerint a fogturbina, melyet a fogászatban használnak iatrogén ártalmat okoz. A turbinafej amikor csiszol a fogzománc prizmáit szétroncsolja ott is, ahol a fog nem szuvas. A turbinafej magas fordulatú vákuumkárosító hatása kiszippanthatja a dentincsatornácskák szöveti rostjait, ez a pulpa állományára is kiterjedhet. A szájüregben lévő fogtömések, koronák, fogimplantátumok az energia rendszerét felboríthatják (galván áram keletkezik), melyet a Voll készülékkel ki tudunk mérni.

[adrotate group=”4″]

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, a cikkek írója

2005 óta foglalkozom emberekkel, ötvözve a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával, orvosi szaklapokban publikálok, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keleti és nyugati medicina). 350+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon. Egészséges embereknek tartok egyéni konzultációt integrált önfejlesztéssel és csoportos önfejlesztést gyors felismerésekkel, különleges, lényegre törő gyakorlati módszerek segítségével.

Belekóstolnál?

 

 

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK
táplálkozástanbiofizikai biokémiai elvekre épülő természetgyógyászat