A valóság nem, csak a divat változik

 In életvezetés, PSZICHOLÓGIAI ÉS TERMÉSZETGYÓGYÁSZATI CIKKEK

Érdekes, ahogy a spirituális irányzatot tekintve konstatáljuk, hogy a hetvenes, nyolcvanas években a jóga, a kilencvenes években az agykontroll, reiki és utána a hellinger családállítás, később a spirituális választerápia (svt), majd a theta heiling megjelent hazánkban, melyek mind nagyszerű szolgálatot tettek / tesznek, és ezen kívül is természetesen még rengeteg megközelítés, hatékony módszer áll rendelkezésünkre. De, aki nem a személyiség fejlesztésében, hanem annak megkérdőjelezésében hisz, annak rendelkezésre áll Byron Katie Ön Munka megközelítése, vagy Scott Kiloby, Élő Önvizsgálatok módszere, mely hihetetlenül gyakorlatias és azonnal lerántja a leplet az elme fantáziálásáról és teljesen átépíti emberi kapcsolatainkat, illetve a valósághoz való viszonyunkat.

[adrotate group=”4″]

Ennek ellenére mindig kialakul egy trend és abban kezdünk el hinni, önmagunk helyett… Az a divat. Egy darabig… Természetesen ez más területen, pl. a harcművészetekben is igaz. A hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes években a Bud Spencer, Bruce Lee, Steven Segagal stb. filmek hatására elkezdtünk a karate, aikido, judo, kung-fu iránt érdeklődni, aztán jött a Kempo, Krav-maga és a többi harcművészet. És most már kevesebben mennek karatézni, mint régebben (pedig ezek az újabb irányzatok is arra épülnek), de nyilván több stílus is van és pörög a világ, nincs időnk semmire sem, melyek szintén hozzájárulnak mindehhez.

De elgondolkodtunk már azon, hogy sokszor ugyanazok a dolgok vannak kicsit megváltoztatva átcsomagolva? A lényeg semmit sem változott. Hogy az elme ugyanúgy működik, ahogyan ötezer éve és ötezer év múlva is működni fog? Hogy valójában az elvárásainkkal megegyező dolgokat követjük és nem azt – legalábbis is sok esetben -, amire valóban szükségünk lenne?
Még akkor is, ha a fejlődésre, változásra szükség van. Pl. az előző példából kiindulva az ötvenes évekig a karatéban nem volt köríves rúgás és ütés, csak egyenes. És az ember joggal mondhatná, hogy a rövidebb út gyorsabb, de ez nem igaz, mert könnyebb egy köríves rúgást elindítani csípőből, mint egy egyenes rúgást, így nem feltétlen lassabb.

[adrotate group=”6″]

Ma az instant fotó és kávé korában olyanok vagyunk, mint a gyerekek. Pár hétvége alatt akarunk elsajátítani olyan dolgokat, amihez sokszor egy egész élet is kevés. És, ha ez nem történik meg, akkor tovább állunk. Átvesszük a tanúsítványt érte, pedig a megalapozott tudás fontosabb lenne… Ki hiszi, hogy mesteri szintre bármiben is el lehet jutni pár hétvége alatt? A tudást át lehet adni, de gyakorolni, gyakorolni és gyakorolni kell évekig…

Vegyük példának okáért az agykontrollt. 4 nap alatt megkapjuk a lényeget, de akár a könyvekből is el tudjuk sajátítani. Lehet vele önmagunkat és másokat gyógyítani, megtanulunk hasznos tanulástechnikai módszereket, fejleszti az intuíciót, boldogabbak lehetünk általa és egyéb sok hasznos dolgok vannak benne, mint a vekker nélkül történő ébredés, szeretteink védelme stb. Ez nem elég? Ráadásul a módszerek könnyen elsajátíthatóak, de a kitartásra itt is szükség van.

[adrotate group=”4″]

Az elme mindig felkap valamit – 5 percre -, aztán tovább ugrik valami másra. Ez a majomelme lényege. Valójában meg sem ismerjük az adott dolgot, már tovább állunk. Ne az elménket szórakoztassuk, hanem teljesedjünk ki egy csapásvonalat követve, melyeket kiegészíthetünk sok már hasznos dologgal. Így megtaláljuk a sok-sok hasonlóságot a dolgokban.

Szerintem rengeteg klassz lehetőség és módszer áll rendelkezésre, de a fogyasztói társadalom, sok kis gödröt akar ásni, egy nagy helyett… de így nem lesz igazi mélység sohasem…

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, bölcsész, a cikkek írója. 2005 óta foglalkozom emberekkel, orvosi szaklapokban publikálok legújabb felfedezéseimről, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (nyugati és keleti medicina). 300+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon.

De nem vagyok pszichológus, sem orvos és nem rendelkezem tudományos fokozatokkal. Nem gyógyítók, nem tartok pszichológiai kezelést! Oktatással foglalkozom.

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK

A KERESENDŐ SZÖVEGET ITT KELL BEGÉPELNI ÉS UTÁNA ENTER-T NYOMNI

Privacy Policy Settings

google-analytics
vegetáriánusa étrend előnyei és hátranyaitudatállapotok